Dec 26, 2012

2012 - 2013 :D


Assalamualaikum :D 
tahun 2012 : honestly , dis year ad yg ika dh highlight moment moment yg boleh buat ika tersenyum sampai ke telinga . ika hampir putus asa psl lesen . tp Alhamdulillah , bln 5 aritu . abg JPJ bg lesen P sempena birthday ika :D bkn tu je , bln 11 aritu . ika offically habis blaja utk course business under LCCI . what else ? ika rs tahun ni jgk lah , ika ad terlampau byk experience psl hati . tp , ika terpaksa buat mcm mcm utk jauhkan smuanya ats sbb ika taknak presure diri sndiri . hikhik . maaf lah sapa sapa yg penah kena marah dgn ika . ika kena buat sbb ika kena buat . erk . 

mmndangkan , tinggal lg brapa ari lg je nak msuk tahun baru . ika cuma harap . ika akn ad kehidupan yg lg baik dr sblum ni , kesihatan yg baik , dpt further study lg , dapat kereta sndiri ;D peh , verangan much . haha . ika dpt merasai kemanisan menjadi seorg pelajar , seorang anak perempuan utk parents ika , kakak utk 3 adik lelaki ika ,shabat kpd kawan2 ika ,  dan owner kpd blog Jari Jemari Menari ni ;D semuanya sentiasa ad dgn ika bila ika susah . 

kadang kadang bila ubat tak berkesan , masa jugak yg dpt menyembuhkan luka . kata penyedap hati cuma dadah yg menghilangkan rs sakit utk sementara . ye , luka akn sembuh.sembuhnya meninggalkan parut . parut itu satu bentuk memori , tentu menyakitkan . yg kita nmpak bhagia .ada seribu parut di bdnnya , kita tak tau . belajar sakit , belajar sembuh , biar luka, biar berparut . itu yg kau harus korbankan utk dapatkan 24 karat kebahagiaan . 

penuh tersirat ayat kawan ika ni , tapi ika tau niat dia satu je . nak bg ika nasihat :D weh , thanks . at least ayat kau ni buat aku rs lega . ye , lega . jgn tnya knp . tp ini lah ayat paling ohsem yg penah kawan aku bg . bg aku , hidup tak semestinya hanya sekadar hidup perlukan mcm mcm utk hidup . matlamat , pencapaian , dan mcm2 lg . besederhana lah dlm hidup . itu yg sebaik baiknya . nasihat kau aku tak pndang sblh mata . thanks again . 


wishlist utk next year . smoga tahun dpn akan lebih baik dr tahun ni . smoga semuanya baik baik sahaja hendaknya .. Amin ;D    
  salam sayang , 
cik ika  : D 

9 comments:

  1. tue bknnya verangan..tp impian kite semua :)..gud luck adk!

    ReplyDelete
  2. semoga tahun 2013 akan lebih baik dari tahun ini..perselisihan faham itu akan tetap ada..itu semua belajar dan akan matangkan diri..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. mesti main2 mata dengan abang JPJ ni.hehe

    ReplyDelete
  4. Memori tahun 2012 di tinggal dengan senyuman....

    ReplyDelete
  5. hepy new year :)
    jemput baca entry di http://m0shie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. In shaa Allah. Semoga apa yang dirancang berjalan lancar. hehe. Quran kita sama la. Tapi shu punya kale pink. hihi

    ReplyDelete