Saturday, October 26, 2013

Stalker.


Bersyukur , sebab dalam aku duk leka dengan masalah yg tiada penghujung. Ada segelintir manusia yang aku label sebagai org misteri yang selalu care pasal aku. 
Stalk aku senyap senyap. takmau reveal siapa diri sendiri merupakan sesuatu aktiviti penyamaran
yang kelihatan mcm bernas tapi tak relevan.
Pernah dulu , dalam blog ni ada memacam sepesis org misteri. Yang aku meluat , org misteri yang
bash aku tak tentu hala. 
Org kata mara tanda sayang , habis bash aku tandanya apa ? Sayang jgk ke ? :) 




Thanks to dis friend, sbb buat semua benda atas dasar persahabatan. 
Positifnya kau , kau comment baik baik je semua. 
Negatifnya kau , kau tinggalkan aku dengan tanda tanya yang byk gila . 
Aku hargai apa yang kau buat dulu utk aku. Thanks a lot ya dear stalker.
I lap lap lap lap lap youuu :*
Masa aku form dulu , aku pun hidup bertemankan org misteri yang stalk aku 24/7.
Oh hidup kena stalk ni dah mcm hidup gaya retis je . Bahaha. 

Sebenarnya , apa tujuan org yang suka stalk kita kita ni ? Basically , aku rasa org ni takda keberanian yang gagah perkasa yang face to face dgn kita. 
Or maybe tu kepuasan yang tiada nilai utk stalker. 
Selalunya , org yg stalk kita tu akan ada beraccount2 semata mata nak stalk kita. 
Pernah dulu , masa zaman belasan tahun. Ada ramai stalker yang stalk aku guna fake acc kat pesbuk. 
Bahaha. Jangan ingat aku taktau. Kang aku reveal sensorang. Mau menangis bunyi penyesalan.

Jangan takut dgn pengstalker baik tahap dewa . Ada sesetengah stalker yang akan stalk kita everyday atas niat baik suci murni. 
Ada jgk yang aku cuba nak bash downkan kau. tp kau buat ilek peace suda lah.
Lelama diam letewwwww. Ye dak ? :) 



 kalau muka stalker blog aku ni camni , sila stalk sy hari2 ya ^^

with love : cik ika :)

Monday, October 07, 2013

Curang



Aku pernah tgok orang menangis separuh mati sampai demam2 sebab salah sendiri sbb dia curang dgn boyfriend dia. 
Aku pernah dengar sendiri dr mulut org,  yg tak salah klau pasang scandal sana sini. taknak stick dgn boyfriend yang belum tntu pasti . Terserah lah.
Aku pernah menadah telinga dgr cerita curang serba serbi dtg dari memacam org. 
Bagi aku , sapa yg rasa diri dia tu curang. Jujur lah. lepaskan apa yg sepatutnya kau lepaskan. jangan seksa anak org sbb sifat tamak kau

Kengkawan aku yang dtg dari macam2 jenis background ada cerita memasing. 
Kau takkan pernah sangka yg org yg kau tgok bahagia tu tgh simpan berjuta2 kesalahan pasangan dia. Jaga aib org. Takpe kira bagus lah tu.
Tapi sampai bila ? sampai kau dh sampai tahap boleh masuk hospital sakit jiwa ? 

Dulu aku teringin sangat nak masuk hosp sakit mental tu yg entahlah ceruk mana. 
Teringin nak ckp dengan dinding sensorang , Berimiganasi dgn diri sendiri. macam org gila. 
Atas sebab apa? sebab curang gak lah.  Ingat lagi. aku dh lempar berpuluh2  peluang. 
Tapi never appreaciate. 

Rugi korang dlu , sbb korang boleh tgok zombie free free depan mata korang. 
Kau tgok je aku dah ckup . aku suka menyendiri. cam org takda life. 
orang sedap tido , aku bantai menangis.
orang sedap makan , aku sibuk tahan lapar. kenkonon nak seksa diri.
org sedap jenjalan , aku suka duk kat tmpat gegelap . kau tahu dh macam hambenda dah.
aku dah puas rasa nikmat curang. sudah sudalah.

Tabah ah sikit kengkawan aku yg mana tgh face it dis problem. Well , small matter ah utk pencurang. dieorg akan rasa dieorg menang tanpa bertanding ah kenkonon.
aku bukan nak hasut kenkorang , tapi 
kau kena berlagak sikit kat pencurang tu. yg kau pun boleh hidup tanpa org cm dia. 

ps: kau dengar ah video yang aku bg kat atas tu. tinggalkan je ah. even takda kena ngena sgt. kahkah bye








with love : cik ika :)