Monday, October 07, 2013

Curang



Aku pernah tgok orang menangis separuh mati sampai demam2 sebab salah sendiri sbb dia curang dgn boyfriend dia. 
Aku pernah dengar sendiri dr mulut org,  yg tak salah klau pasang scandal sana sini. taknak stick dgn boyfriend yang belum tntu pasti . Terserah lah.
Aku pernah menadah telinga dgr cerita curang serba serbi dtg dari memacam org. 
Bagi aku , sapa yg rasa diri dia tu curang. Jujur lah. lepaskan apa yg sepatutnya kau lepaskan. jangan seksa anak org sbb sifat tamak kau

Kengkawan aku yang dtg dari macam2 jenis background ada cerita memasing. 
Kau takkan pernah sangka yg org yg kau tgok bahagia tu tgh simpan berjuta2 kesalahan pasangan dia. Jaga aib org. Takpe kira bagus lah tu.
Tapi sampai bila ? sampai kau dh sampai tahap boleh masuk hospital sakit jiwa ? 

Dulu aku teringin sangat nak masuk hosp sakit mental tu yg entahlah ceruk mana. 
Teringin nak ckp dengan dinding sensorang , Berimiganasi dgn diri sendiri. macam org gila. 
Atas sebab apa? sebab curang gak lah.  Ingat lagi. aku dh lempar berpuluh2  peluang. 
Tapi never appreaciate. 

Rugi korang dlu , sbb korang boleh tgok zombie free free depan mata korang. 
Kau tgok je aku dah ckup . aku suka menyendiri. cam org takda life. 
orang sedap tido , aku bantai menangis.
orang sedap makan , aku sibuk tahan lapar. kenkonon nak seksa diri.
org sedap jenjalan , aku suka duk kat tmpat gegelap . kau tahu dh macam hambenda dah.
aku dah puas rasa nikmat curang. sudah sudalah.

Tabah ah sikit kengkawan aku yg mana tgh face it dis problem. Well , small matter ah utk pencurang. dieorg akan rasa dieorg menang tanpa bertanding ah kenkonon.
aku bukan nak hasut kenkorang , tapi 
kau kena berlagak sikit kat pencurang tu. yg kau pun boleh hidup tanpa org cm dia. 

ps: kau dengar ah video yang aku bg kat atas tu. tinggalkan je ah. even takda kena ngena sgt. kahkah bye








with love : cik ika :)

4 comments:

Yasira Rusydinah Izni said...

akhirnya ada update gak..

sgt suka n sgt stju tang part " sapa yg rasa diri dia tu curang. jujurlah. lepaskan apa yg sepatutnya kau lepaskan. jgn seksa anak org sbb sifat tamak kau"

bilalah diaorg nak sedar?

Cik Mun said...

betul..tunjukkan yg kita boleh bahagia tanpa dia..

safarina mohd fadzil said...

sekali cukup terkena. sebagai ingatan. sebagai kenangan paling pahit. hidup mesti diteruskan. =)

Suhaila Zahari said...

Akak pnah rasa semua tu..sakitnya hanya Tuhan je yang tahu..Alhamdulillah,dh kawin..semua tu mcm pengalaman.. ;)