Oct 10, 2014

Hai.


Bismillahirahmanirahim.
Akhirnya terbukak jugak nak update belog. Last entry bulan Apr haritu. 
I'm doing fine lately, Alhamdulillah. On my way utk habiskan belajar. Lagi 3 sem.
And I'm done with my dip. Banyak benda utk dishare dlm belog ni. tapi bak kata org, tak semua benda kita kena share dgn org kan. So some of it, I'll keep it by myself.
Kenkadang niat kita baik update blog cerita pasal daily life kita, 
tapi sangkaan org ni lain. Boleh jadi kita kena cop riak, berlagak dan mcm mcm. 
And im sick of all dis. cecukup lah dari zaman skola kena bash dlm belog. 
takkan dah besr gajah mcm ni pun. org nak bash jugak. 
Penat penat penat penat penat penat penat dan penat. :)

Oh ya, rasa mcm pelik bila terbaca shoutbox tadi. Ada yg tngu entry baru ? Like seriously. HAHA. tak sangka personal blog ika ada org godek. To LOLO bkn nama sebenar, thank you ^^






So, boleh tak harini ika nak share pasal previous assigment yang ika buat utk course ika. Banyak jugak assigments. Tak terkira. gara gara assigment ni jugak la, bergaduh habis dengan semua org. Tahap tension dia tahap kritikal. Taknak lah maki maki org tu ni kat dlm blog ni. Tak elok. Puas dh sakit hati masa buat assigment. 


Tips nak pilih groupmates: 

1. Jgn ikutkan sangat perasaan kesian. Pilih kaji tengok lihat flashback mcm mana dia. Before dis, semua kerja dia siap tk? boleh bg komitment tak ? senang nak berurusan tak? boleh dipercayai tak ? 


okay bg 1 je tips. haha. sbb ni semua basic je. kita tahu , ikut sense pun org akn beware nk pilih groupmates. 

Dalam banyak banyak assigment, ni je lah yang enjoy buatnya pun. sebab melukis kan. tak tertekan sgt. melukis 5min. warna 25min. Then, settle. Simple.
Ada yang request nak suruh ika buatkan, ada yg suruh bukak business sendiri. 
Tapi, otak stuck. taktau nak pikir apa hee.
Rasa nak menulis buku. tgh pikir pikir ni. Sila support kita ya. 






Memandangkan tgh cuti sem ni, ika banyak spent time tengok drama korea. 

Bru habis tengok cerita Who Are You. Ala ala cerita Master Sun. tapi ni lebih kepada serious romance ghost story lah. Ada 16 eps. 
Rekomen gile kat engkorang. Layan ler cerita ni. Tahu kita ketinggalan zmn, baru nak tengok haha. Best. 16eps, kita layan 2 hari je. haha. 
Till then, nanti kita update lagi. InsyaALLAH.



with love : cik ika :)

4 comments:

Colour Eden said...

Rahsia Booster Sim Kad Celcom 1Malaysia

cahaya cta said...

comel kasuttt

nur as said...

cantek lah kasut tuuuu, comel2 boleh lah buat biss, hihi

MunSiKettod said...

wah!! comel kasut tu.. emmmm..lama2 nnt warna luntur x? ke ada kena spray mcm sealant ke utk bg warna lmbt luntur?

http://munsikettod.blogspot.com/