Wednesday, October 15, 2014

Move On :)


' Rupanya, orang yang taknak move on ni. 
Orang yang lebih suka duduk dalam kotak kenangan dia yang basi basi dan basi'

Facts. Salah satu perangai manusia ni, suka pertahankan benda yang takpasti.

suka sekat limit perjalanan hidup.
takut nak mencuba. 

Tapi, percayalah samaada akan ada seseorang yg akan berjaya jgk buat kita move on dgn 
jayanya atau diatas kehendak diri kita sendiri. Ika dulu suka cipta alasan yang kenkadang tak munasabah lansung. 
suka berubah pikiran tak ikut masa. Asal boleh. 
Betul , nak move on take time. Depends dekat seseorang tu. 
tapi, kita nanti akan sedar sendiri. yang smpai bila kita taknak move on.



'Ala, kau cakap suruh move on memanglah senang, 

cuba kalau kau ada kat tempat aku. kau boleh ke nak move on?'

Ekceli, kena ada mindset yang kuat mcm besi. . 
Sebelum berniat  nak move on, kau kena lah pikir. yang kau nak move bukan setakat sehari dua, bukan sesaat dua, bukan utk 2 3 jam. tapi forever.  So, Kena keraskan hati mcm batu.
Memang nak cuba utk tinggalkan benda lama sangat susah. tapi pilihan apa lagi kita ada selain move on. kalau dah itu je cara terbaik yang kita boleh buat utk diri kita.
Better kita kesiankan diri kita dulu. Yang entah pape ni. 

Ika ada beberapa org kawan yang berbeza cara dieorang move on. ni move on hampeh.
Ada yang cuba nak move on dengan cara cuba cari pasangan lain. Dia rasa dia boleh agaknya lupakan dgn cara tu.
Ada yang pura pura dah move on. Yes, ada spesis mcm ni. Bila ditanya, jawapan bajet poyo je cakap dah move on.
Ada yang move on dengan satu midset dikepala, semua benda lepas negatif dan dia akan mula benci orang yang sebenarnya takda salah apa pun dengan dia.





Terpulang mcm mana cara engkorang nak move on. sama ada betul 2 rasa nak move on atau pura pura bajet nak move on. Hak masing masing kan? 
Kita cakap je apa yang kita rasa. Bagi ika, ika adalah salah satu manusia yang pernah tersekat dalam kotak yang berlabelkan NO MOVE ON PLEASE. 
Finally, bila ada sampai satu tahap diri ni nak move on. Alhamdulillah. hidup ni jadi much more better than before :) 
Till then. jumpa lagi :) Kalau rs nak komen nak tetegur. Sila la. 

with love : cik ika :)

1 comment: