Oct 19, 2014

Wreck This Journal. TaskOne




Hai,

So, memandangkan kita tengah cuti sem ni. Kita cuba nak explore benda baru. Kita bukannya budak seni masa sekolah dulu. Kita cuma budak yang ada minat nak melukis mewarna dan suka benda benda kelerful ni. Itu je. Kalau nak ikutkan, ada ramai lagi yang berbakat tahap apa tah kat luar tu. tp kita ni, picisan je. Buat pun utk suka suka :)

So, kita pun usaha pergi cari satu buku ni 'WRECK THIS JOURNAL by KERI SMITH'. Wondering tak buku apa yang kita nak cerita ni? Ekceli kita terpengaruh dgn satu budak lelaki yang hensem trababas kat Insta,@ Azlan Yunos . Dia bdk TESL kot tapi lukisan lukisan dia semua. Ish. Geram. 
Thanks utk dia lah. sebab dia lah kita terpengaruh. Korang boleh beli buku ni kat Kinnokuniya atau MPH. Harga dia RM40sumthing. Dia ada mcm mcm version. 
Ada yang jenis kecik, nipis. Harga dia RM 30sumthing. Tak berbaloi. 

Wreck This Journal ni apa function dia? 
Dia bg kebebasan utk kita lukis apa yang kita suka kat dalam buku ni tapi dia dh bg specific punya task. Kita ikut je task yang dia bagi :) Best. Mencabar. Buruk belakang kira, janji idea banyak. Kalau tgok orang lain punya buku WTJ kat google. Ada sampai dah lunyai pun ada. Haha.  Yang bwah ni, original buku kita. 





Ika baru decorate sikit buku ni and buat 1st task haritu. Dia lagi seronok kalau ada pencil kaler yang berpuluh puluh batang tu. Ada yang nak belikan utk kita tak ? Hee. Kita nak share lah apa yang kita buat kat engkorang. Even tho simple je kita buat, tapi happy sbb dapat habiskan task yang dia bg. Task dia ada macam macam jenis. yang kita buat haritu. Rasanya yang paling simple.

'WRITE ONE WORD OVER AND OVER'
and kita pilih LOVE. sbb masa kita buat task ni, pepagi buta. Mood jiwang.
 Tambahan pula, tgh dilamun cinta. Ecewah. Haha. Ayat nak kena penumbuk 4hala. 
Sorry kualiti gambar tak okay sangat sebab kita guna hp. 




Ni lah hasil nya. Tngkap gambar yang tak siap punya. Hee. 
Doakan lah kita jadi cm Azlan tu, dia dh buat banyak dah tau. Semua cecantik. 
Hope dapat habiskan satu buku ni. Hope sangat dapat lunyaikan buku ni. HAHA.
Kita update entry ni sebab haritu ada yang teringin sangat nak tahu apa yang kita buat masa cuti sem ni. HIHI. 


6 comments:

  1. mcm menarik je... nk try carik lah..

    ReplyDelete
  2. Kite pun follow azlanyunos tu kat ig. Memang geram kot tengok lukisan dia. Rasa cam nak curi je buku dia tu HAHAHA

    Nanti kalau dah penuh, jangan lupa tunjuk. Nak tengok ^^

    ReplyDelete
  3. Kuci pun suka benda2 kaler2 ni.. haip..nak try jgk..

    ReplyDelete