Feb 23, 2015

Warehouse :D


Assalamualaikum :)

Ekceli tak tau la, tgok previous entry blog kita. banyak pasal seni.  
So, kita nak teruskan je la cerita pasal hal hal berkaitan seni kita rereka ni. 

Warehouse Sketch. 
Kita dapat task utk design satu warehouse sketch/design. Lepas tu, dirikan apa yang kita dah design tu. 
Fyi, kita budak business, bukan budak graphic design atau arkitek. 

Kita habiskan banyak masa kita dengan buat research dan berimaginasi.
Sebenarnya, design yang kita buat ni totally 100% hasil kita. Orang lain happy dapat task susun atur office, rumah apa semua. Yang kita, kena usaha lebihl ebih lebih dan lebih lagi. 

Before& After. 
Kita bknnya bdk seni. So hasil dia bukanlah tahap yang paling ohsem atau apa. 
Tapi, lepas presentation haritu. Dis is one of da best plan yang ada. 
Alhamdulillah, lega sangat  rasanya. semua penat lelah memang dah terblas. 




Susahnya nak buat pelan ni start bila susah nak get along dgn groupmates yang lain. nak cari masa yang sesuai and so on. Susah sampaikan ada yang dah nak dekat last touchup utk warehouse baru muncul. Kita mmg dah bahagikan kerja masing-masing. tapi kerja yang kita  bagi ada jgk yg kita kena buat balik Haih :/
Start dari situ, semua benda buat sikit sikit. contohnya macam kerusi, rak, dinding apa semua. semua buat sendiri. sbb  kat kedai seni pun takda jual barang khas untuk warehouse. Lecturer agak risau mula mula sbb dapat task ni. sbb sepatutnya satu group ada 7 org. tapi kita ada 3 org je. semua taknak geng ngn kita masa tu. Haha malang betul. Tapi lama lama, sorang srang masuk sampai la jadi 6 orang :) 


Berminggu jugak buat benda ni. Nak sampai tarikh dateline dia. Masa tu dia punya tak cukup tidur nya. Allah je tahu. Dia punya stress dia, jerawat berketul keluar kat muka ni. Hahaha. Terpaksa tangguh aktiviti lain sbb nak tgok kerja jalan ke tak. 
Warehouse ni sebenarnya terlebih besar. Hasil dia takda la sebagus mana. tapi sebab semuanya datang dari hasil tangan kita sendiri, puas hati dia tu tahap dewa habis la. 
Benda tak lawa pun, tapi bagi kau. tu lawa dah. hahaha. 
Benda simple gila , tapi bagi kau tu kira terer habis la. 

Alaaa, kasi can ah muka leader ada sekali. Ye dak?



Kan dah cakap, hasil dia biasa. tapi puas hati la. Ekceli warehouse ni ada lampu, sbb suruh kawan buatkan. So sekeliling warehouse ni ada a lampu. Lain la sikit. Benda nak impress lecturer ni bukannya benda senang. Masa present. Alhamdulillah. semua good feedback. Lega gila.Compare kerja Menara Condong dgn yang ni. Ni much more better. Hee. 
Sorry terjadi long entry pulak kali ni. Penuh gambar haha. Till then, nanti kita update lagi.