Nov 16, 2017

30 Days Blogging Challenge - 01 Nama Blog Milikmu.



Assalamualaikum readers ❤️️
So, harini ika rasa macam nak kasi blog ni sentiasa diupdate dan tidak sendu bagaikan ditiup angin sepoi sepoi bahasa gitu. Ika nak buat 30 days blog challenge. 
So, ika pilih punya pilih dekat google. Ika ada jumpa satu task utk 30 days dalam bahasa Indon ya gais. Haha. Kenapa ika pillih yang ini. Sebabnya, ianya lebih dekat gituww deh sama aku, juga aku bisa feeling gitu seperti dalam sinetron. Haha. 
Tapi, ika exclude sabtu ahad haha. 5 hari seminggu sahaja.  Tapi maybe sebagai ganti, ika akan buat extra entry utk ganti 2 hari tu hee. 🙆


Before ke first task, which is Nama Blog Milikmu. Ika sebenarnya start blogging since 2010. Masa tahun tu, ada la duapuluhtigaratusempatkali tukar nama blog. Sebab masa tu menulis memang untuk suka suka. Takda rasa nak serious ke apa ke. 
Antara nama blog yang pernah ika guna is: 

GADIS COMEL MEMBEBEL 
MINACHI LOVE MUTUSAMY 
IKA'S WHISPER & SHOUT 

Bila dah lama lama tu, rasa macam gedik pulak pakai nama blog camtu. Haha. Rasa cam terfikir jugak, mesti orang cop tah hape hape je diewww niew. Masa cinta monyet fake tu, siap letak nama tah sapa sapa la apa la. Sanagt annoying aha. So, masa tu, ika tukar nama blog jadi Jari Jemari Menari (JJM). 
Start dari tu sampai la sekarang guna nama yang sama, dah tak tukar dah. 
Ada rasa macam nak guna nama sendiri, tapi macam sebab ika jenis suka low profile, so better tak guna nama sendiri. Hee. 

Maksud Jari Jemari Menari ni sebenarnya macam ika rasa jari sapa sapa kalau menaip pun mesti macam menari. Tapi, since ramai tegur jari ika cam terlampau over sangat menari, ika guna la rasa my blog's name. Tak ada la nampak cam kebudak budakkan sangat. Ika tau, ada org lain yang guna nama blog ika ni. Tapi, ika tak kisah, hak masing masinng nak pilih nama blog. Asalkan content dalam blog lain. :) 
Cari identiti sendiri bila berblogging. 
Honestly speaking, ika sayang blog Ika and semua dalam blog ni. Sebab cita cita sebenar nak jadi penulis novel, tapi hanya mampu jadi penulis blog saja. Pity me. 
Dear JJM, i   ❤️️  you
Thankyou sebab selama ni jadi tempat sis bercerita. Semoga panjang umur. 
See you guys in next task. InsyaAllah.




4 comments: