Jan 16, 2018

# Product

Best ke Mello Yello Multi Function Makeup Cosmetic Bag ni?


Assalamualaikum & Hi again again and again. 
Harini terlebih rajin sikit. So, ika nak review next product yang ika beli dekat Lazada. 
Ika saja buat entry berasingan untuk setiap product yang ika beli guna voucher haritu. Sebab actually, total barang ika beli 6 items. Tapi, ika just received 4 items sahaja sebab lagi 2, out of stock. And ika baru tahu tadi.
So, ika tengah tunggu refund. Hee. 
Back to story. 
PRICE: RM 14.90
SELLER: CRC MALL 


                                      MY REVIEW                                               

Actually, ika beli ni sebab masa tu lagi beberapa hari nak balik kampung. So, ika mencari sesuatu yang senang utk ika letak dlm luggage. Macam barang barang personal. Sebab before this, ika just bawak beg kecik. And bila kecik. Kena bawak banyak beg. 
So, ika rasa benda tu leceh and ika nak solve masalah dunia ika yang satu ni. 
Kalau boleh, ika nak cari sesuatu yang semua benda boleh masuk dalam 1 beg kecik. 

So, masa tengah scroll. Ika terjumpa la this travel beg. Ika sebenarnya terlepas pandang. Ada lagi satu warna cantik. Tapi ika terbeli warna dark blue. 
Ika received bag ni in a good condition. Mula nya ika ingat size dia besar. Tapi sebenarnya dia sedang sedang saja. And ika suka sebab barang ika banyak boleh masuk. 
Settled la satu masalah. HAHA. 
Dia ada 3 compartment which is utk letak brush lipstick. barang barang besar & dekat bhg jaring tu boleh letak ubat and so on. 

Sejenis bag yang senang utk di bawa.  
Tapi, tetap mcam ada sedikit kekurangan which is tempat letak brush dia tu mcm tak syok. Ika cabut tempat letak brush tu. Dia boleh cabut ya gais. So letak la brush dekat compartment yang besar. Setel. 



Korang kalau travel selalunya bawak beg cam ika ke atau main masukkan semua dalam luggage? 

Jumpa in next entry gais. 

13 comments:

  1. comel begnya.. cikyan jenis kalo brg mekap, bsepah sepah.. suka beg yg ada kocek2 mcm ni.. kemas sikit kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee. Ika tak boleh la cikyan kalau barang letak merata. Susah nak mencari and ika rasa mcm mesti akan tertinggal benda penting. Haha. Jenis careless.

      Delete
  2. sy gn beg plastik je ika hahaha sumbat semua benda kecuali yg basah diasingkn takut tumpah ke nnt susah laa pulak...

    btw cantik beg nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee Anies. Ika pernah try jugak letak dlm plastik. Senang kan. Tapi senang jugak la koyak. Haha. Ganas

      Delete
  3. Selalu kalau travel kan asingkan luggage untuk baju dan travel beg for makeup . Tak ada lah yang bersepah- sepah nanti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Kalau susun dalam beg tertentu. Mesti nampak kemas and mudah nak mencari :)

      Delete
    2. Betul tue . Kalau masuk dalam luggage ni paham - paham je la selit menyelit je

      Delete
  4. biasanya ade pouch kecik utk makeup hehehe..semua campak dalam beg tuh..senang nak cari barang nnti heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ika dalam handbag letak pouch makeup. Kecik je. Kalau dalam lugagge tu besar sikit begnya sebab nak letak benda benda besar hee.

      Delete
  5. menariknyaaa mcm nakk juga dh lama nk cari beg yg travel friendly ni... <3
    bw and follow sini #1237

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee:) Thankyou awak. Ada banyak awak jual dekat online and physical store. Cuma nak cari yang afv tu. Kena banyak try and error. Sebab ika beli banyak haha. Tapi, tak smua yang nampak lawa luaran. Ada travel friendly haha

      Delete
  6. Wahhh! kalau beg macam ni nak sumbat buku pun muat rasanya heheh ^^ Hana kalau travel biasanya bawa backpack je... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe backpack lagi senang bawak. Memang muat buku pun :D Ika kan acah gugurl. So cmni leww citewwnya

      Delete