Mar 11, 2018

# Life

Chuan Chuen Home School, Bangkok. ❤️️



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Last year, kiteorang dapat buat CSR dekat Bangkok. Which is lansung tak terlintas dalam fikiran ika nak buat CSR dekat negara orang. Before pergi ke Bangkok. Memang kiteorang kena buat 3 CSR untuk 3 group. So, untuk group ika. Kiteorang yang kena handle untuk CSR Bangkok and ika one of team untuk CSR. 

Within short time, we managed to find one home school that approved our CSR's proposal. Susah nak cari tempat untuk buat CSR since kiteorang plan nak buat hari Ahad iaitu pada hari ketiga kiteorang ada dekat Bangkok. So, bila dapat je approval dari home school ni. Memang tak fikir lama. Ambik dan proceed ke next level. 

Preparation of cari makanan, minuman, goodies, games and also activities dekat sana 100% dari team kiteorang. Chuan Chuen Home School ni kalau tak silap ika, kira untuk budak budak kurang upaya. Cumanya, umur yang ada dekat dalam home school ni dari muda sampai la ke tua. Yang tu dalam 40+. 

Makanan 🍴 : Order Roti Gardenia & Air Mineral dari Malaysia. 
Goodies: Beli a set of box dekat Mydin. Tak sure apa benda. Lupa dah hee. And goodies ni kiteorang bahagikan dekat setiap sorang untuk bawak masuk dalam luggage masing masing. Sampai Bangkok baru kutip balik





Baju depa lawa sangat. Bunga bunga warna ungu & oren. 😍

Banyak habiskan masa jugak atas bas nak sampai ke sini. Hee. Sampai tido boleh mimpi la. Lagipun jalan dekat Bangkok sama je la dekat Malaysia pun. Jem kemain. Phew. 

3 gambar di atas gambar personal ika. Yang bawah ni semua credit to my lecturer, Dr Wan. Sebenarnya, kiteorang serious tak expect yang akan dialu alukan dengan meriah oleh depa kat sana. Macam depa pulak yang jemput kami mai situ untuk buat aktiviti. Huu. 
Sampai sana je, depa kasi kipas handmade untuk kiteorang. Cute sangat kipas sebab semua dari character Disney, Kalau tengok dekat gambar. Depa prepare a lot. Hm terharu gila semua org yang datang. Dari makanan sampai la ke banner. Lepastu, siap bawak peti aiskrim, setup games pun depa sediakan and siapkan mic apa semua. Kalau ikut plan kiteorang, mcm kiteorang dapat realisasikan part yang kemas satu home school, main game dengan dieorang, entertain depa semua, zumba, dan lain lain. 

Ika suka suasana dekat home school ni sebab mcm sejuk je hati bila pandang. And rasa bebetul dalam scene citer Thai. Hehe. Cuaca pun baik je haritu. Kiteorang 89 orang memang ada kerja masing masing nak kena buat. And 89 org ni sebab ramai. Jadi lagi meriah campur depa lagi. Haha. So fun. 

Makanan semua sedap hokey. Muffin thumbs up. Hehe  👍

Suka setup dari depa yang totally awesome and perfect. 

Kiteorang yang nampak over gila bila main game haha. Gaya tu taknak kalah masing masing haha. 

Sir is so happy haha. 

Ika sampai sana je, ika terus aim baju depa. Haha. Cute gila. Bunga bunga meriah sangat dengan warna oren and ungu. Hehe. For me personally, ika rasa CSR dekat Bangkok berjaya sebab depa seharian happy tersenyum. Kiteorang puas dapat buat macam macam untuk CSR ni. Walaupun penat, tapi experience yang kiteorang dapat berbaloi. Semua participate. And serious jalan dengan lancar. Depa siap prepare goodies jugak untuk kiteorang. Rasanya tu bunga handmade. Aww. 

Part main game tu kiteorang mmg kasi chance la kat depa untuk menang sebab seronok tengok depa seronok melompat bila menang. Hehe. Tapi, yang join main game kemain eksited jugak haha. 
And kalau nak tahu, depa ni walaupun kurang upaya. Depa boleh menyanyi dengan sangat baik. Lagu English weh haha. Praktis just untuk entertain kiteorang. Haih, Terharu lagi. Dan bagi ika, depa ni boleh bergaul dan terima kiteorang. Tak semua boleh terima stranger. Kan? Tapi Alhamdulillah. Depa sporting and berbesar hati. 


Ika belanja sikit personal video dari phone ika. Semoga terhibur. And ika sebenarnya share benda ni sebab satu experience yang tak boleh beli pakai duit. Thankyou GSM Teammates and Chuan Chuen Home School Bangkok ❤️️

8 comments:

  1. bestnya ika dapat pergi negara luar! Yes betul pengalaman yang tak boleh dibeli dengan duit.

    ReplyDelete
  2. best nya..melawat sambil buat tugasan..syok nyaa..

    ReplyDelete
  3. Bestnya..time keje dulu tak pernah pulak principal nak buat aktiviti cenggini. Kalau buat alangkah indahnya..

    ReplyDelete
  4. Memang experience yang tak boleh dibeli.. Tahniah Ika and team.. Good job..

    ReplyDelete
  5. tahniah .. jauh pjalanan luas pemandangan

    ReplyDelete
  6. best nya sis...Pengalaman best macam ni kat tempat orang

    ReplyDelete
  7. Bestnya ada pengalaman macam ika ni pergi melawat mereka. Good Job anyway :)

    ReplyDelete
  8. Pengalaman yg amat berharga kan

    ReplyDelete