Apr 2, 2018

# Life

Blog Tercemar? ๐Ÿ’†



Assalamualaikum &Hi readers ❤️

Lama rasanya tak menulis sesuatu dekat blog ni. Blog diabaikan atas sebab mood malas. Ampun. Hee. Walaupun, ika malas nak update entry baru. Ika tetap belek blog ni setiap hari through phone. And lately ni ika perasan, yang shoutbox ika tercemar dengan beberapa msg tak sepatutnya. 

Ingatkan sekejap je. Rupanya makin lama makin menjadi jadi. Over sekali spam dekat shoutbox tu sampai 2-3 msg. Haih. Dan, ada jugak a few comment dari anon yang ika tak approve sebab ika tak pasti depa sebenarnya nak cakap apa pasal entry yang ika tulis. Semua gara gara Movie Review Bhaagamathie yang ika up beberapa minggu lepas. Haha. 

Please, personal review kot. Takkan la hangpa nak emo emo kat aku sebab aku takdak same view dengan hangpa. Aku syak anon ni semua dari negara yang aku buat review haha. Maaf nah kalau ada terkurang terlebih bila buat review. 



Entah dari mana la datangnya benda ni semua. Siap letak banyak banyak dekat shoutbox suruh pergi visit website tu kot kalau tak silap. Marah emo semua ada sekarang ni. Ika tak suka benda pepelik ada dekat front page ika. Nak disekat pun tak pasti macam mana. Rasa macam tercemar je blog haha. Rasa mcm kena asid toksik euww. Haih. 



Bokep itu apa? Ika google sebab tak tahu. And jawapan nya ialah berasal dari perkataan BF. Short form for blue film atau film biru. Emo betul rasanya. ๐Ÿ’†

So, ika ambik keputusan untuk remove shoutbox buat sementara waktu. Sampai la org tah hape hape tu tak dtg jenguk blog ika and tinggalkan msg lagi. If korang nak say something dekat ika, tinggalkan dekat komen ya. InsyaAllah, ika akan balas tak kira dengan apa cara sekalipun.

Oh ya, semua gambar dalam blog ika, milik ika. Memang 100% dari phone ika. Ika sendiri capture. Unless, ika sendiri bagi credit dekat owner. Effort tu mau ada. Biaq pi la buruk ka, lawa ka. Janji gambaq dalam ni semua hak ika. Thankyou. Please have some respect ya. I'm still gonna do a book review as usual. Hee. Stay tuned. InsyaAllah. See in next entry. 


31 comments:

  1. Komen anon tu kaak pun tapis.. Terus delete je.. Sebab anon kan.. Kalau dia betul nak komen, pakailah nama sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha saya pun tapis kak. Sudah la tak faham nak kata apa. Haha. Betul, kalau betul nak komen. guna la nama sendiri. Tah tah satu anon, banyak komen haha.

      Delete
  2. Scammer tu kot eh. Huhu. Mencemarkan blog kita je. Adoii. Baguslah dan remove shoutbox sementara. Siqah setuju dengan Ika bab gambar kita tak kisahlah cantik ke tak yang penting usaha kita ambik gambar. Penat tau ambik gambar nanye. Nak edit lagi ๐Ÿ˜… Paling best bila gambar tu ada kat blog kita je. Continue to do book review okay ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika tak sure depa dikategorikan sbg scammer ke tak. Memang buat sakit mata & hati je. Haih. Tak pasal pasal tau kena remove shoutbox. huhu. Kan. Eksklusif gambar yang kita penat edit hanya ada dlm blog kita saja. InsyAllah Siqah. Siqah pun update la buku buku yang Siqah baca tau. :)

      Delete
  3. Saya pun kena gak... kat chat saya bertimbung. saya nak delete tapi tak tahu macam mana :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Ramai yang dah kena. Ika perasan bila singgah ke shoutbox blogger lain. Ada jugak sama mcm ika. So sad :(

      Delete
  4. haha susah betul klau ada wujud2 org seperti itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Hakikatnya mmg wujud wak haih. :'(

      Delete
  5. saya pernah delete messages kat cbox ni rasanya sama kot dgn shoutbox. kena masuk kat website tu dulu pastu ada la setting utk delete message. nak bagitau detail pun tak ingat..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh dekat setting tu boleh delete eh msg nya. Serius tak da pulak terasa nak godek dekat sana. Thankyou for the info wak :)

      Delete
    2. Pernah juga kena cmni dulu..geram gak. Tu yg pi godek2 kat website dia tu nak try delete msg tu semua..hihi
      Welcome~๐Ÿ˜€

      Delete
  6. Aisshh, aritu blog aku pun ada iklan lucah, tah mn dtg tah. Aku tak tgk, kwn ss bgi tgk ๐Ÿคง๐Ÿคง ssh juga nak tapis kan. Apapun keep berblog ek ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe. Nak tapis tu susah. Takkan la kita nak duduk belek blog 24/7 HAHA. kenot. Ada banyak lagi benda lain yang kena didahulukan. Tapi itulah, geram je dengan org yang buat blog aku tercemar haih.

      Delete
  7. Sesenang rasa je diorang ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ciktie. Geram betul ika dibuatnya haih.

      Delete
  8. Saya pun kena juga dengan laman web lucah tu..akak try ja delete mesej tu dari chatbox...banyak kali juga kena T.T btw...keep blogging ya kak. Always support akak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pun kena jugak ya. Hmm sama la kita huu. T.T Thankyou for your support. InsyaAllah hee.

      Delete
  9. ya ampun sampai gitu jadinya. tu la lagi satu dah mcm kureng sket nak tepek shout box kat blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee ya kak. Sebab tu ada baiknya jugak takda shoutbox dekat blog. Kalau komen kita boleh tapis huu.

      Delete
  10. Teruk betul la spammer tu.. Buat kotor blog je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe awak. Buat semak mata dan nyakitkan hati je. Abis blog kotor huu. T.T

      Delete
  11. Ramai jugak yang terkena, saya pun perasan kat shoutbox blogger lain. Susahlah nak letak shoutbox lepasni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ramai yang dh kena. Sebab ika pun ada perasan jugak. Memang, org letak shoutbox sebab nak org tinggalkan jejak. Ini depa salah guna pulak haih. T.T

      Delete
  12. memang abam kie dah lama buang shoutbox tu bila masuk msg2 lucah dan spam.
    apa2 pun abam kie folo blog ika ye?

    ReplyDelete
  13. Sebab tu Hana buat keputusan untk buang kotak chat.. hehe since dah tercemar oleh mesej2 tak boleh brain hahah ^^

    ReplyDelete
  14. takde shoutbox sebab taknak kena spam dengan benda2 macamni. Yes ika betul tu, review kita based on perspektif kita. Kenapa pulak kita kena please orang untuk ikut tekak dia. Anyway, keep it up!

    ReplyDelete
  15. sebab tu blog aida xde shoutbox, ika.
    dulu kala pernah ada.
    tapi mcm x berkenan la...

    ReplyDelete