Jun 9, 2018

"BUKA BUKU BARU" GIVEAWAY BY MAI SATURDAY, JUNE 9, 2018

10:27 PM 4 Comments

Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Nak join giveaway dari Mai.Eksited pulak kita bila tahu dia nak kahwin. Haha.Ika tak pernah tak over bila dapat tahu org nak kahwin. Tahniah Mai. Doakan ika pun dipermudahkan urusan tau untuk kahwin. Hee. 


Memandangkan, ika tak kahwin lagi. Ika cuma boleh kasi kata kata positif saja. Nak bagi nasihat pendapat semua tu rasa macam tak layak pulak sebab ika tak tempuh lagi alam rumahtangga. 

Apa yang mungkin ika boleh cakap is, whatever happen. Just stay and stick together for each other. Through upside down and also thick thin. Kena ada rasa tanggungjawab tu bila dah kahwin sebab kahwin bukan untuk berseronok saja. Kita dah pikul satu tanggungjawab besar baik suami atau isteri hee. Banyak lagi benda benda yang nampak remeh masa bujang tapi besar nilai dan pentingnya benda tu bila dah kahwin. 

Congrats again Mai. Semoga menjadi isteri yang baik dan solehah. And majlis nanti berjalan dengan lancar and dipermudahkan segala urusan Mai sekeluarga. Enjoy your big day :) Hee. 

Tarikh tutup: 15 July 2018

GIVEAWAY SUKA SUKA BY SHFYQHAZHR.COM

9:18 PM 1 Comments

Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Lama rasanya ika tak join any GA or segment. So harini, ika nak join GA Suka Suka by Shfyqah. Hee. Beg tu remind me of one shop dekat Thailand yang jual semua beg jenis pattern macam tu. Hee. Jom join gais. Memeriahkan and support her giveaway. 



Komen untuk Blog Sha

Ika rasa if sha boleh pilih dua tone colour yang sesuai untuk sidebar and header. Mesti lagi pop out blog sha. Pilih la template yang sha rasa simple nice and sweet hee. Sebab ika tahu sha mesti seseorang yang simple. Boleh tengok dekat blog. Semuanya sederhana :) Apa pun, ini sekadar pendapat peribadi ika. HIHI. Ika punya blog pun tunggang langgang hehe.

Tarikh GA: 10 Jun - 24 Jun 2018

Jun 5, 2018

BOOK REVIEW - VIDEOTAPE BY ADIB ZAINI

10:30 AM 15 Comments


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Book review kalini, ika pilih untuk review satu buku dari Fixi which is Videotape by Adib Zaini. Ini kali pertama ika baca karya dari penulis. Ika beli buku ni sebab sinopsis dia. Memang ika salah seorang pembaca yang mudah terpengaruh kuasa lapanratustujuhpuluhribujuta ganda dengan hanya baca sinopsis saja. Ika jarang baca review dari orang lain bila nak beli buku fixi sebab ika nak sendiri rasa sama ada buku yang ika beli berbaloi dibeli atau tidak.

Novel cinta saja yang ika akan buat research sikit dengan baca review. Sebab, normally novel cinta sekarang banyak yang "cliche". Dan, ika macam taknak beli novel yang jalan cerita dia sama macam 10 tahun lepas. Haha.

 Okay, back to videotape's review. 




Picture taken: Hospital Kuala Lumpur. 

   BOOK DETAILS     

AUTHOR: ADIB ZAINI 
YEAR: 2017 
PAGE: 320 PAGES 
PUBLISHER: FIXI 


   REVIEW   

Ika puji cover buku dari Fixi. Sangat lawa dan menarik perhatian mata pembaca. Ika yakin, mesti ada a few yang ada same feeling dengan ika kan?  Curious dengan kaitan di antara videotape dan telinga. Macam eh, kenapa telinga? Kenapa bukan anggota badan yang lain. Kalau dibelek cover tapi tak dibaca buku nya memang sampai ke sudah la curious tu haha. Kena la baca.

Bagi ika, ika rasa jalan cerita dalam buku Videotape ni agak perlahan pada mulanya. Dari mood eksited bertukar ke mengantuk dan hilang fokus dan kemudian eksited balik. Haha ish ish. Main focus dekat main character, si Razak. Kehidupan dia di sekolah, kawan kawan dia, family dia yang disaster, percintaan antara Razak dan Joanne dan lain lain. Suka dengan persahabatan di antara Razak dan kawan kawan dia. Buat ika teringat kenangan masa dekat sekolah. Watak Naga dalam buku ni cute and nakal hokey hee. 

Ika kena baca hampir 82 pages untuk sampai ke tajuk cerita. Cerita mengenai videotape yang ika tunggu tunggu, lambat sangat sampaikan ada jugak drag mood. HAHA. Untuk org yang tidak sabar macam ika, mood akan turun naik dan mula bukak tutup buku. 

Kemain ya Razak cintan cintun dengan Joanne HAHA. Manis tu simpan sikit.

Ika lebih prefer kalau penulis lebih fokuskan kepada cerita mengenai videotape itu sendiri supaya ending dia nanti tidak la tergesa gesa habis macam tu saja. Ika rasa banyak jugak chapter yang menceritakan mengenai kemanisan percintaan Razak dengan Joanne which is for me it's okay tapi mcm kalau tak banyak sgt lagi ok kot hee. 

Penulis menerapkan isu isu realiti yang ada pada masa kini which is family yang disaster. Memang banyak yang terjadi dalam kehidupan sekeliling kita. Sebab tu, ramai anak anak yang bila dah besar jadi seseorang yang memberontak. Tapi nasib baik si Razak ni. Walaupun family dia teruk, dia jadi manusia yang berguna jugak at least. 


Disaster macam mana keluarga Razak?
 Apa sebenarnya Videotape yang depa jumpa tu? Video biasa atau luar biasa?
Berjaya tak depa semua cari orang yang dalam videotape tu?


Ika taknak jadi spoiler. Kalau korang nak baca. Boleh beli. Masih boleh dibaca. Personally, ika rasa. ika half half untuk buku ni. Em. Sekadar pendapat peribadi.  Mungkin ika kena beli dan baca karya lain dari penulis. Siqah suggest untuk ika baca ILUSANITI. Haha. Gonna get one for myself later on. 

ANYONE YANG NAK SUGGEST IKA BUKU FIXI YANG BAIK PUNYA. BOLEH DROP COMMENT:)

RATE⭐⭐.5
See in my next book review. InsyaAllah. 

May 24, 2018

HAPPY BIRTHDAY TO ME ❤️️

5:37 AM 19 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

This entry gonna be short and simple. Sebab saja up entry ni untuk kenangan. 

Alhamdulillah. Harini, genap berumur 25 tahun. Actually, nak sorok umur. Tapi gambar ni ada pulak tertulis umur. Tak boleh nak buat apa. Haha. Apa pun, terimakasih Ya Allah atas pinjaman nyawa dan nafas. Pinjaman yang Allah berikan untuk sentiasa perbaiki diri, berbakti kepada org tua, menjadi seseorang yang menghargai org yang sentiasa ada disisi susah senang.   

Terimakasih untuk semua doa dan ucapan dari kalian. Doakan yang baik baik buat ika. Semoga tahun ni dan akan akan datang, membawa kejayaan dan kegembiraan buat diri ini. 

Mana tahann coklat ni. Bukak puasa je terus makin kurang coklatnya hee. Fav sekali, Ferero Rocher. 


Nothing much. But, special thanks to Najwa. My bestfriend since 2013. Beria ia dari semalam suruh siap cantik cantik dekat rumah. Calit la lipstick sikit. Apa semua. Tapi semua tu, ika buat endah tak endah je. Sebab duduk rumah je kot. Haha buat apa nak lawa lawa. Rupanya, ini la tujuannya.  Apa pun, terimakasih banyak banyak untuk suprise ni. Nasib baik harini siap mandi awal wangi wangi. 

Memang terkejut sangat sebab hang pi buh umur aku besaq nala punya

Walaupun, umur meningkat satu angka. Hati dan jiwa serta muka masih muda dan baby face. Kihkih. Doakan ika dapat kerja dan kahwin! Hee
InsyaAllah. Will update new entry soon. Lots of love, SS. 

May 21, 2018

SPRING & DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

11:34 AM 13 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Before ika update new entry. Ika nak ambik kesempatan untuk join this giveaway. Last minute baru nak join Oh penyakit M semakin berleluasa. By the way. Ika lama tengok gambar gambar dari blog sis Nadia ni. Cantik sangat. Hee. Hanya mampu kagum dari jauh saja. Oh, kalau nak join this GA masih sempat sebab last date dia 24 May if I'm not mistaken. :) 




Still ada masa untuk join gais. Hee. Selamat bergiveaway. Hee. 

May 17, 2018

BOOK REVIEW - JIBRAEL: YOU'RE MINE

8:35 PM 12 Comments

Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Lama tak buat book review. Kalini ika pilih untuk baca novel romantik. 
Menjerit tadi bila singgah rumah sedara ternampak buku ni ada dekat atas meja. Terus mintak izin nak pinjam. Ika memang setiap hari nampak novel ni dekat timeline facebook. Since dia punya hashtag #ProjectBadBoy2017. For sure, novel ni punya character mesti badboy. Hee. Lama tak baca novel cinta. So, untuk tahun ni. Ni novel cinta yang pertama ika baca. 

"YOU ARE MINE AND ONLY MINE. ALL RIGHTS RESERVED"
Baca sebaris ayat ni pun dah rasa cair meleleh leleh. Haha. 



REVIEW

Ku Jibrael ni memang bad boy sangat. Sepanjang ika baca novel ni. Geram dia lain macam. Ika rasa penulis berjaya mengolah watak Jibrael dengan baik. Sebab kalau watak tu tak berjaya diolah mesti watak tu akan rasa macam biasa biasa je buat pembaca. 
Ika sebagai pembaca tak tahan dengan perangai Jibrael. Mencik! Ika kerap keluarkan perkataan "Eeii jahat ah dia ni" "Tak baik ah dia ni" "Apa ni dia ni" "Ish". 
Dah dapat bini macam Dara tu hargai la. Ikutkan sangat perasaan. Dah la suka cakap benda menyakitkan hati. Ada ke orang macam ni in real life? Serious menyakitkan hati. 
Kalau perangai camni ada in real life, mau kena cepuk!

Sebab sorang perempuan lain, isteri sendiri jadi mangsa kebencian. Hm


Bagi ika personally, kalau korang yang dah selalu baca novel cinta. Bila baca novel ni akan ada a few part dalam novel ni yang boleh dikatakan "typical". Tak. Ika tidak sama sekali mengkritik karya penulis. Sebab,org yang suka baca novel cinta boleh menerima apa saja karya cinta yang dihidangkan. Tak ada salahnya. 

Tapi rasa macam ada sesuatu yang kurang. Mungkin sebab Rael ni tunjuk manisnya dia bila hujung cerita. Bila dah ada anak. Sebelum tu, asyik menyakitkan hati Dara je. Kalau ada banyak scene manis diantara Rael dan Dara could be so good. 

Isteri Ku Jibrael ni punya innocent sampaikan terima apa saja yang suami dia buat dekat dia. Sampai pukul kot! Ish. Tahu la. Ku Jibrael tu emosi dendam sebab kisah silam. Tapi takkan la sampai macam tu gayanya. Cekal. Kuat Semangat. Taat. Dara memang perempuan yang tabah. Pembaca yang tak tabah. Haha Emo betul. Kalau ika dekat tempat Dara. Tak boleh tahan rasanya. 

RATE: ⭐️⭐️⭐️
Ika dah baca Jibrael: You're Mine. Nak mencari lagi dua pulak. 
Qidran: One Night Stand dengan Rafael: Isteri Satu Malam. 

See you gais in my next entry. InsyaAllah. 

May 16, 2018

New Book from GA SPM Result Giveaway.

3:53 AM 8 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Alhamdulillah. Rezeki bulan Mei. Ika sebenarnya tak expect pun akan dapat parcel tengahari semalam. Sebab selalunya posmen akan turun bawah. Tapi tadi dia berlalu pergi macam tu je. Tapi, ika saja check peti surat. Ingatkan ada la satu dua surat. Rupanya ada parcel yang disumbat teruk oleh abang posmen. Kah. Sudah la koyak teruk kertas pembalut buku ni. Ish ish. Nasib baik la tak hujan. Kalau tak mesti lunyai buku ni. 

Ika dapat buku ni sebab menang GA anjuran Abam Kie. Hadiah Keempat- Novel Baharu 3x pemenang. Refer entri ni. http://www.zukidin.com/2018/04/keputusan-spm-result-giveaway.html.



Terimakasih banyak banyak dekat Abam Kie dengan Henrietta Jose. Sebab, ika suka sangat baca buku. Bila dapat buku ni. Rasa macam menang loteri pulak Haha. Genre buku ni pulak macam ala ala mystery thriller gituww. Tapi tak sure lagi genre apakah buku ini. Hee. Baca sinopsis nampak macam banyak genre dalam satu buku. Hee. 

Semoga kalian dimurahkan rezeki. Ika akan baca nanti and buat review in next entry InsyaAllah. Nak kena baca buku yang masih beratur dalam list hee.

Entry special ni ika buat sebab nak hargai blogger dan as a one of my good moment in blogging 🧡

May 15, 2018

MOVIE REVIEW - HICHKI

11:17 AM 7 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Dah lama tak tengok cerita hindustan baru. So, ika start google movie baru. Dan terjumpa this movie. Tertarik sebab pelakonnya Rani Mukerji. Lama tak tengok dia berlakon. Dari poster dapat agak yang mungkin cerita ni ada kaitan dengan sekolah. Hee. Sebab ada budak budak sekolah kan. Tapi kenapa Rani posing macam tu? Pegang dagu? 

Dalam cerita ni, kita akan diperkenalkan dengan satu sindrom yang dinamakan sindrom Tourette. Ianya adalah gangguan pada saraf otak (neurological) yang mengakibatkan berlakunya tingkah laku, perbuatan atau kata kata diluar kawalan, tidak sengaja atau berulang ulang yang dikenali sebagai tics.

Dalam cerita ni, Rani akan kerap mengeluarkan bunyi seperti "CAK,CAK". Nampak macam gagap. Tapi ini lah sebenarnya sindrom Tourette. 


SINOPSIS 

After several interviews and numerous rejections, a woman has Tourette's syndrome lands a job as a teacher at an elite school. She soon tries to do whatever she can to make he rebellious and troublemaking students realize their full potential. 

Director:Siddharth Malholtra  



REVIEW

Ika suka sangat cerita ni. Tak macam cerita hindustan typical. Ini lebih kepada motivation, inspiration, dan berunsurkan pendidikan. Mengingatkan ika dengan beberapa lagi movie hindustan berkonsepkan macam ni. Nanti. Ika listkan di bawah. Macam yang ika kata, uniknya movie ni is cikgu ni ada special sindrom. Dia akan sentiasa mengeluarkan bunyi dan itu salah satu sebab kenapa dia tak dapat kerja as a teacher. Good job Rani. Lakonan ohsem as usual. 
  • Taare Zameen Par
  • Chalk and Duster 
  • 3 Idiots

Hampir 5 tahun menunggu. Finally, Naina Mathur (Rani) dapat jawatan sebagai cikgu. Tapi, ditempatkan di dalam kelas murid bermasalah seramai 14 org, kelas 9F. 14 orang macam 40 orang. Huru hara, nakal, banyak main dan kuat mengusik. 


Since Naina ni sangatlah minat mengajar. Dia tak putus asa untuk tarik perhatian budak budak tu walaupun macam macam dia kena. Dia create new study environment, interesting method of study and many more. Dalam cerita ni, kita boleh dapat banyak sangat pengajaran. Memang, hakikatnya in real life. Ada berlaku penindasan terhadap murid murid yang lemah. Dipandang serong oleh guru. Guru tak percaya dengan potensi diri murid, abaikan dan memperlekehkan. Ada. 

Naina ni usaha jugak untuk pulihkan keadaan dan dapatkan kepercayaan dari pengetua sekolah yang budak budak ni boleh dapat result bagus for final exam. Kalau korang nak tahu cara apa Naina ni guna untuk tarik perhtian depa. Kena tengok la. Ada competition di kalangan student kelas 9F dengan 9A. 

KESEDIHAN. PERSAHABATAN. KASIH SAYANG. USAHA. 
Terlalu banyak sangat mainan emosi. 



Movie yang sarat dengan mesej mesej positif yang boleh kita ambil. . Sebab dalam daily life kita pun. Kita akan jumpa dan hadapi situasi yang sama. Jangan ingat budak yang nakal dan selalu bermasalah tu, tak pandai. Kita selalu ada mindset macam tu.Apa pun, tak rugi untuk kita tengok cerita ni. Boleh tengok seisi keluarga. 

"THERE ARE NO BAD STUDENTS, ONLY BAD TEACHERS" 

Good quotes. Deep. ⭐️⭐️⭐️⭐️
Selamat menonton gais. Taknak la jadi spoiler. Kalau korang nak tengok apa jadi dekat Naina dengan 9F? Boleh tengok online yang ada subtitle ya. Hee. Enjoy. 

May 14, 2018

MOVIE REVIEW - A QUIET PLACE

5:07 AM 7 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️


Since cousin ika mai sini sebab cuti lama. Kami adik beradik pi la midnight movie dekat Strand Mall. Lama decide nak tengok cerita apa. Sebab ika perasan banyak movie horror and thriller dekat cinema. Sebab ika dah tengok Truth or Dare and Rampage. Adik lelaki ika dah tengok Avengers. So, 3 movie ni exclude. Last minute plan nak tengok A Quiet Place. 

Ika tengok dekat #RekomenFilem dekat twitter. Ramai suggest movie ni and feedback not bad. I've no idea at all movie ni sebenarnya apa. Malas nak tengok dia punya trailer. So, memang pergi menonong je dekat cinema. Haha. 


SYNOPSIS

A family is forced to live in silence while hiding from creatures that hunt by sound. 
Director: John Krasinski 
Stars: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds. 

REVIEW 

IF THEY HEAR YOU, THEY HUNT YOU. 
Sepanjang pengalaman tengok wayang. Tak pernah masuk wayang yang senyap sesenyapnya. Haha. Sebab starting movie ni je memang senyap. Kita pulak serba salah nak mengunyah popcorn. Haha. Bunyi kunyah popcorn lagi kuat. Suka dengan konsep cerita ni. Kurangnya dialog buatkan penonton fokus 100%. Sebab kalau tak silap. Ada beberapa ketika je, pelakon bersuara. 

Dah katanya, kalau berbunyi, dapat menarik perhatian makhluk tu. So, kena la terima situasi senyap macam tu. Dieorang communicate guna bahasa isyarat. 


Cerita kekeluargaan yang banyak pengajaran boleh diambil. Mungkin bagi hangpa yang tak suka tengok cerita jenis macam ni Tak boleh nak suggest suruh pi tengok. Cerita ni sebenarnya pasal macam mana family ni survive. Tak mudah nak survive sebab dalam alam nyata pun, kita tak boleh dok senyap ja. Mesti nak bercakap dan kelentung kelentang bising. Ish. 

Suspen! Curious! 



Sebab boleh pulak mak dia mengandung. Nak ada baby. Nak bersalin lagi. Semua tu mesti akan attract punya makhluk ni. Tapi dieorang dah prepare a lot of things untuk sambut kedatangan org baru. Bilik kalis bunyi. DIY sendiri dan banyak lagi. Cuak tengok mak dia masa nak bersalin. Ika tak rasa lagi. Taktahu rasa macam mana. Tapi, hangpa yang dah pernah ada experience bersalin. Imagine la bersalin tapi kena senyap. 

Kalau korang nak tengok macam mana mahkluk yang makan org ni boleh google Until Dawn Creature. Lebih kurang la. Scary dan mengelikan jugak tengok. Sebab macam banyak benda tajam tajam dekat muka dia. Aneh sangat. 

Banyak scene yang mendebarkan. So siapa rasa nak tengok tu, boleh pi cinema terdekat and tengok. Overall, ika rasa movie ni macam nak sama dengan cerita Alien. Hoho. Cuma uniknya dia punya cerita in senyap. Dan kita akan automatik fokus. 

Tak boleh nak review secara details. Kalau tak nanti jadi spoiler. Haha. 

RATE⭐️⭐️⭐️
Tak kata bosan, tak kata best sangat. Kalau nak tengok. Boleh saja. Hee. 
Apa cara nak bunuh mahkluk ni semua? Siapa yang hidup? Siapa yang mati? Macam mana rupa mahluk tu? Sesenyap manakah?
See you gais in next entry.





Entry Penghargaan buat Bloggers. 🎉

3:27 AM 11 Comments

Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Lamanya rasa tak update blog. Lama jugak rasanya tak buat sebarang book review. InsyaAllah soon. Semoga mood membaca datang berdesup haha.  Alhamdullilah awal bulan Mei ni, ika dapat beberapa parcel dari bloggers. Ika nak ucapkan banyak banyak terimakasih dekat kalian. Dah dapat lama tapi baru nak letak dalam blog. Maaf. Entry ni khas buat kalian. 

Ada rasa macam nak buat giveaway tapi em em masih berfikir. InsyaAllah doakan supaya ika dimurahkan rezeki so that ika boleh la realisasikan giveaway yang diangankan menjadi realiti. Ecewah. 


Gambar first, dari blogger Shafyqah. For Top Commentator Bulan Mac. Boleh refer dekat entry dia di sini. Thankyou awak for earphone, keychain, pouch, dan yang lain lain juga. Pouch syiling tu cute sangat. Unik. 


Second from Kak Shikin dari blog Jurnal Shikin Razali. Oh ya. Tahniah Kak Shikin sebab dah tukar dari .my ke .com. Menang besar dalam Giveaway Abam Kie baru baru ni hehe. Seronoknya. New look and new domain. Congrats again. Kak Shikin kasi a lot of thing. Thankyou tau. Hee. Bookmark semua nya comel. And ika suka sangat quote "LOVE WILL LEAD YOU HOME". 



Lastly from Pokcik Blogger. Lama dah sebenarnya ika dapat Minyak Gonggang ni. Maaf sebab lambat habaq. InsyaAllah akan digunakan. Hee. Terimakasih banyak banyak. Semoga kalian semua dimurahkan rezeki dengan lebih lagi. Sangat bermurah hati. 

Keep blogging everybody. Semoga sentiasa come out with good entry and dapat memberi sejuta manfaat buat pembaca. Harap dengan blog ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah sesama kita. You guys boleh la blogwalking kat blog depa tiga tau. Hee. 

See in next entry. Lots of love, SS❤️️

May 9, 2018

MOVIE REVIEW - TRUTH OR DARE 2018

6:02 AM 13 Comments

Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Harini mood nak cerita sedikit pasal movie Truth or Dare ni. Adik ika mula tunjuk trailer movie ni beberapa minggu lepas. And ika sangat suka tengok cerita camni. This is just my personal review. Sebab ika suka tengok horror movie. Ika mungkin takda hal untuk tengok. Tapi sesiapa yang tak suka or tak berani. Baca je la review hehe. Kalau rasa nak tengok tu hangpa pikiaq la sendiri nah hehe. Boleh bawak teman atau kawan atau orang yang boleh tutupkan mata hang. 


SYNOPSIS 

Olivia, Lucas and a group of their college friends travel to Mexico for one last gateaway before graduation. While there, a stranger convinces one of the students to play a seemingly harmless game of truth or dare with the others. Once the game starts, it awakens something evil - a demon which forces the friends to share dark secrets and confront their deepest fears. The rules are simple but wicked - tell the truth or die. Do the dare or die, and if you stop playing. You die. 

Initial Release: 13 April 2018 (USA)
Screenplay: Jeff Wadlow, Micheal Reisz, Jillian Jacobs. 


                                           REVIEW                                             

First of all, cerita ni 18sx. So tak sesuai la untuk budak bawah umur. Kandungan cerita ni pun ada la beberapa scene hangat sikit. Cerita ni still on dekat semua cinema dekat Malaysia. If berkesempatan, pergilah tengok :) 

Bagi ika, cerita ni ala ala Final Destination. Kalau korang pengemar cerita Final Destination. Boleh layan cerita ni. Konsep cerita lebih kurang sama.  Sebab bila dah alami satu kejadian jadi lagi satu kejadian yang dah boleh di agak siapa yang akan jadi mangsa ikut turutan gambar yang dieorang tangkap masa dekat Mexico tu. Menariknya sebab soalan truth or dare tu diiringi dengan satu scary face yang haha oh boleh bawak masuk dalam mimpi la malam ni jawabnya.


Ada scene mengejut, dikejutkan serta kejutan. Geram dengan  afew friend of them yang suka sangat taknak percaya yang game ni real. Padan muka! Itulah makannya ya. Haha. Tak pasti genre movie ni horror atau thriller. Tahap klise dia tak banyak sangat sebab kita taktahu what is goin to happen to all of them kan, since semua involve. Cara mati pun mcm ada yang wow, ada yang ala. and ada yang em. why?

Kalau tak terkejut kenapa dalam wayang tadi kawan ika siap melompat plus cengkam baju ika haha. Dia punya la tak senang duduk. Haha. 


Menariknya dalam movie ni bila siapa yang pilih truth akan dapat soalan yang akan memaksa dieorang untuk cerita perkara sebenar. Apa yang disorok kemas rapi dalam poket semua kena cerita and effectnya akan mengoyahkan friendship relationship dieorang. Kebenaran yang pahit. Kalau dare tu memang tak boleh nak kata apa la. Soalan truth or dare ni akan disoal oleh stranger sekalipun. 

Pokoknya, tak payah la main game bukan bukan even just for fun atau nak mencuba. Takda untung apa pun. Lagi memudaratkan. Lepastu, orang kalau dah kata bahaya. Bahaya la. Jangan melawan. Amboi. Buat bebai pulak takmau dengaq kata. Kbye! Haha emo. 

Overall: 3 over 5 
Selamat menonton awak awak semua. Have fun!