Aug 20, 2017

Pre Launch Telekung Ana Aisyah

10:27 PM 1 Comments

Assalamualaikum. Hi everybody :) 


So, sihat reader? Me, just fine. Semoga harini lebih baik dari hari hari yang sebelum ni. Let's start our day with wide smile :) 
Harini mood rajin nak update blog. 


Alhamdulillah. Finally, semalam habis la event project untuk degree. Ni sebenarnya di antara one of, assignment task. ETR Skill. We organize the event for this Ilham Aisyah Company. Collabration with Puan Zarina. Memandangkan dia nak buat pre launch untuk produk dia, so kami tolong la dia melaksanakan. So, this entry memang khas untuk event semalam and nak memperkenalkan produk Ana Aisyah ni untuk semua. Ana Aisyah ada 4 jenis telekung which is Sprkling White & Gold, Cotton, and also Travel Kit. Later on, ika will provide you guys their email & Insta for you guys check out more in details. 

Lecturer kiteorang datang :) Yayyy. 



By the way, memandangkan this is our last project. Of course, kiteorang jadi sebahagian dari part event ni. Semua ada job masing-masing and for me, I'm floor manager yang kena tahu the flow of the event.Ada MC, F&B, Registration, VIP, and also LOGISTIC. 
Pre Launch ni berkonsepkan santai & free and easy. Space yang Kelab Tasik Putrajaya provide, very open and also dekat dengan tasik. So, the view sangat menarik perhatian. 
Bukan la heavy event yang formal. 

Kami berenam. So, dari pagi datang prepare for the event. Goodies bag, food, lipat kotak, susun telekung, tiup belon, seterika telekung, and for mc part, dia kena prepare. We are so proud with ourself, sebab this event berjalan dengan lancarnya. Puan Zarina, founder of Ilham Aisyah banyak bantu and kasi guideline untuk kami. 



 Meet this awesome models. Cantik and very humble. Kanan sekali is adik manis, akak hipster Tashia kuasa dua, Aleen, and Dr Adilah. Hee. Ika suka gila tengok muka Dr. Sebab sangat cantik and very flawless, sedap mata memandang. 
Eh, memang semua Dr cantik cantik eh kat Malaysia ni? Haha. Beauty with brain. 
Insecure tau. Tu masa sembang dgn dieorang dekat dalam bilik, leka sembang sampaikan masa Puan Zarina panggil nama 3 kali masa nak perkenalkan produk, ika boleh tak dengar. Haha. 
Ampun ampun ampun. 





Apa istimewanya telekung Ana Aisyah ni? 


Sejuk & Selesa
Tahan lama dan mudah dicuci
Memenuhi kehendak syarak
Tidak Jarang 

Mereka telah memilih fabrik yang bermutu tinggi dan dijahit oleh tukang jahit yang mahir bagi memastikan produk mereka benar-benar berkualiti dan memuaskan hati pelanggan. 

Facebook: Facebook


Rasa berminat, sila contact their socmedia. Ika sendiri dah pegang kain kain untuk semua telekung. And bagi ika, kain sangat selesa untuk dipakai. Ika sangat suka dengan produk baru Ana Aisyah which is Travel Kit. Sebab nya, sangat mudah dibawa. Ada beg and telekung dan sepasang stokin untuk solat. Mudah dan praktikal. Beg tu boleh dijadikan sejadah. 

Last but not least, belanja sikit la gambar my team mates, Ulik Mayangs. 
Thankyou Puan Zarina for this opportunity and trust us to organize your event. For membermates, big thanks to you guys for give such a good experience and nice memories for me in this last event for our project. I love you guys so much. Satu benda baru yang dapat kami belajar as a business student is untuk handle satu event, perlukan good plan and also a backup plan. In case. 

Let's prepare ourself for internship :) Wish me luck gais. 

 See you again reader. Please drop comment :) Hee


Aug 10, 2017

Segmen Bloglist 2.0 by Cik Miela

3:17 AM 2 Comments





Assalamualaikum and Hi again. So, di sebabkan ada masa and bekelapangan waktu. Ika nak join this segmen bloglist 2.0 by Cik Miela. :) 

Ni antara syarat dari Cik Miela. 
Follow blog - DONE
LIKE PAGE- DONE
ENTRI - DONE 
KOMEN - DONE 

If you guys feel free, do join this segment. And do visit her blog to join Blog Cik Miela. Salam perkenalan from me. 

Bangkok Part Food ♥

2:29 AM 2 Comments


Assalamualaikum readers:) 

I is rindu Bangkok so much :(


I'm back again with new entry. Lama terperap entry ni dalam draft.  Ada yang request untuk Ika sambung Bangkok Part 2. Kalau terlepas part one,  Click This :). As you wish, ika ni sambungan untuk entry Bangkok, tapi khas untuk makanan sahaja. Sebab dalam folder ada banyak gambar makanan. Haha.  This will be a lot of pictures. Mohon ampun maaf dipinta siap siap. Takda niat nak buat terliur ke apa. Terliur ke? Huu

Sampai Srinakarin Hotel, memang before sampai hotel pun. Dah diberitahu that kena tido berpartner. So, pilih la sendiri sendiri. And ika of course satu bilik dengan my annoying sister, Wawa. Masuk bilik je, masing-masing lapar. Nak keluar beli makanan atau cuci mata sangat la malas dan letih. So, kiteorang makan yang kiteorg bawak dari rumah. Makan la maggi macam kau duk kat asrama. HAHA. 

FOOD
Breakfast, memandangkan ika ni suka gila makan, so bila sampai Bangkok. Memang nak merasa makanan dekat Bangkok. And honestly, sepanjang breakfast dekat sana, ika ketagih makan pancake. Haha. Berebut jugak la setiap hari benda ni, sebab laku keras. Padahal, kat Malaysia tu ada je pancake-nya. Acah acah minah salleh. Tanya la kat depa, depa tak pernah tgk ika makan benda lain selain pancake ni. 
For breakfast, mcm ala ala buffet gak. Layan diri. 
Ada nasi, mee, sup, burger, pancake, roti, salad. Air pun macam mcm jenis. Hangpa nak makan dengan tak ja. HAH. 

Tomyam pulak everyday kiteorang akan makan. Tak lunch, dinner. HAHA. Nasib baik tak ter addicted dengan Tomyam. Lunch and dinner kiteorang makan merata jugak. Semua restoran Halal. And makan tu tak pernah la rasa mcm tak nak seret kaki. Mesti rasa kenyang, Alhamdulillah. :) 







                      Sophia Halal Restaurant




Before pi sana, ika ada tengok Hlive kot. Yang ada Aisyah adik Aliff Aziz pi makan pancake dekat Thailand tu. Masa tu dah terliur nak merasa dah. Pancake yang dia makan masa tu Banana Pancake kot. Sampai satu mall ni, kiteorang mencari this famous food of Thai. Terjumpa la dekat luar mall, ada satu stall. Jual Pandan Roti. As you can see that, harga utk sekeping roti ni ada yang 40-75 baht. Depends. 

Sebab dia ada macam macam flavour. Yang paling mahal tu, ada cheese rasanya. Ika beli Nutella Pandan Roti. Sedap. Nipis. and mcm sebab dia roti pandan, terasa mcm kena la pandan and nutella tu. Tak kedekut nutella. Haha. Patut beli dua keping haritu. Haha. Padah manusia yang takut nak belanja kat negara org. Nak beli guna baht tu. Rasa cam was was je. Sebab dia main puluh puluh kan. Dah rasa mahal dah. 

Kedai ni, dekat MBK Mall. Bahagian depan sekali. Memang boleh nampak kedai ni. And yang jual ni rasanya suami isteri kot. Kalau pi Thai, patut try Roti Pandan ni. Buh dalam list wishlist okay? I recommended. 









Ada banyak lagi gambar makanan. Tapi, ika nak highlight pancake je sebenarnya. Oh, ika suka tengok makanan street food dieorang. Tapi, ika was was nak beli sebab banyak sangat jenis hotdog. And also, bak kata lecturer ika, nak beli tu tengok dulu. Rasa yakin dengan cara dieorang masak, and apa bahan yang digunakkan. Takda masalah nak makan. Ini kalau kita nampak daging pun dah rasa mcm waswas sama ada ayam atau hikhok. Better avoid. 

And also, kat sana. Kalau tak salah. KFC tu boleh lagi nak dimakan. Tapi kalau MCD tu. Macam em sikit. Nak selamat, makan roti. Toksah makan ayam atau daging. Haha. Makanan kat sana, tak mahal. Standard price. Masih waras harganya. Hee. 

Before that, ika belanja video yang GSMmate ika buat. 
Till we meet again readers, Anything, please drop your comment. :) 
And kalau nak request apa apa entry, pun boleh.