Oct 26, 2013

Stalker.


Bersyukur , sebab dalam aku duk leka dengan masalah yg tiada penghujung. Ada segelintir manusia yang aku label sebagai org misteri yang selalu care pasal aku. 
Stalk aku senyap senyap. takmau reveal siapa diri sendiri merupakan sesuatu aktiviti penyamaran
yang kelihatan mcm bernas tapi tak relevan.
Pernah dulu , dalam blog ni ada memacam sepesis org misteri. Yang aku meluat , org misteri yang
bash aku tak tentu hala. 
Org kata mara tanda sayang , habis bash aku tandanya apa ? Sayang jgk ke ? :) 




Thanks to dis friend, sbb buat semua benda atas dasar persahabatan. 
Positifnya kau , kau comment baik baik je semua. 
Negatifnya kau , kau tinggalkan aku dengan tanda tanya yang byk gila . 
Aku hargai apa yang kau buat dulu utk aku. Thanks a lot ya dear stalker.
I lap lap lap lap lap youuu :*
Masa aku form dulu , aku pun hidup bertemankan org misteri yang stalk aku 24/7.
Oh hidup kena stalk ni dah mcm hidup gaya retis je . Bahaha. 

Sebenarnya , apa tujuan org yang suka stalk kita kita ni ? Basically , aku rasa org ni takda keberanian yang gagah perkasa yang face to face dgn kita. 
Or maybe tu kepuasan yang tiada nilai utk stalker. 
Selalunya , org yg stalk kita tu akan ada beraccount2 semata mata nak stalk kita. 
Pernah dulu , masa zaman belasan tahun. Ada ramai stalker yang stalk aku guna fake acc kat pesbuk. 
Bahaha. Jangan ingat aku taktau. Kang aku reveal sensorang. Mau menangis bunyi penyesalan.

Jangan takut dgn pengstalker baik tahap dewa . Ada sesetengah stalker yang akan stalk kita everyday atas niat baik suci murni. 
Ada jgk yang aku cuba nak bash downkan kau. tp kau buat ilek peace suda lah.
Lelama diam letewwwww. Ye dak ? :) 



 kalau muka stalker blog aku ni camni , sila stalk sy hari2 ya ^^

Oct 7, 2013

Curang



Aku pernah tgok orang menangis separuh mati sampai demam2 sebab salah sendiri sbb dia curang dgn boyfriend dia. 
Aku pernah dengar sendiri dr mulut org,  yg tak salah klau pasang scandal sana sini. taknak stick dgn boyfriend yang belum tntu pasti . Terserah lah.
Aku pernah menadah telinga dgr cerita curang serba serbi dtg dari memacam org. 
Bagi aku , sapa yg rasa diri dia tu curang. Jujur lah. lepaskan apa yg sepatutnya kau lepaskan. jangan seksa anak org sbb sifat tamak kau

Kengkawan aku yang dtg dari macam2 jenis background ada cerita memasing. 
Kau takkan pernah sangka yg org yg kau tgok bahagia tu tgh simpan berjuta2 kesalahan pasangan dia. Jaga aib org. Takpe kira bagus lah tu.
Tapi sampai bila ? sampai kau dh sampai tahap boleh masuk hospital sakit jiwa ? 

Dulu aku teringin sangat nak masuk hosp sakit mental tu yg entahlah ceruk mana. 
Teringin nak ckp dengan dinding sensorang , Berimiganasi dgn diri sendiri. macam org gila. 
Atas sebab apa? sebab curang gak lah.  Ingat lagi. aku dh lempar berpuluh2  peluang. 
Tapi never appreaciate. 

Rugi korang dlu , sbb korang boleh tgok zombie free free depan mata korang. 
Kau tgok je aku dah ckup . aku suka menyendiri. cam org takda life. 
orang sedap tido , aku bantai menangis.
orang sedap makan , aku sibuk tahan lapar. kenkonon nak seksa diri.
org sedap jenjalan , aku suka duk kat tmpat gegelap . kau tahu dh macam hambenda dah.
aku dah puas rasa nikmat curang. sudah sudalah.

Tabah ah sikit kengkawan aku yg mana tgh face it dis problem. Well , small matter ah utk pencurang. dieorg akan rasa dieorg menang tanpa bertanding ah kenkonon.
aku bukan nak hasut kenkorang , tapi 
kau kena berlagak sikit kat pencurang tu. yg kau pun boleh hidup tanpa org cm dia. 

ps: kau dengar ah video yang aku bg kat atas tu. tinggalkan je ah. even takda kena ngena sgt. kahkah bye







Jun 8, 2013

Collegemates Wedding Yo.

Assalamualaikum. 

One man all by himself is nothing. Two people who belong together make a world.

kengkawan masa ika belajar dlu, suku drp diantara kiteorg yg dah kawen baru2 ni. dan yg akn datang pun insyaAllah ada :) tp semua wedding dieorg, semua ika tak pernah pergi. mesti akn clash dgn mcm2 benda. so hope lepas ni. takda la nak clash dgn pape ya . HEE.

Alhamdulillah, 31Mei baru2 ni pun. bestfriend ika kawen. padahal baru je rs cm semalam dgr dia plan nak kawen. cepat betul masa berlalu. sorry kawan. kita takleh g wedding awk tu. kita hantar wakil je. happy dapat ckp dgn awk lpas awk dah ah jadi isteri org. huhu. lpas ni , nak lepak takleh lah nak huha huha sgt kannnn :P hadiah pun takda nak bg. biasalah student picisan cm kita ni. pepaham je lah kan. 


hasil pencurian dr si hapija :P
Selamat Pengantin Baru Mira & Nazrul. 



pelik. kwn skola takda sorang pun lg yg kawen. kawan kolej berpusu pusu kawen. ihiks ;D 

tak dpt bayangkan reunion nt nt. 5 thun akn dtg ke. mesti time tu. ada yg berderet2 anak. ada yg dh tu, dah ni. tak sabar nak rasa dn tgok reunion yg mcm tu .
could be nice if time tu semuanya ada. kawan skola, please. kawen awl sikit okay. 





1. Nabila Nasya & Saiful : pun tk dpt g jugak. time ni meriah. ramai gak kengkwn pergi :) 
2. Cheq lah & Suami : pun sama tak dpt g gak. sbb kelantan nun jauh di sana tuu :(
3. Mira & Nazrul : pun sama jgk. kat kelantan gak. tp time dia kawen. sem baru bukak plk :(
4. ?? hewhew.


tapi pape pun. Selamat Pengantin Baru. semoga berbahagia ke akhir hayat. 

please jaga kawan kita baik2. nt ada pape good news gtau kita okayy :)


and sebenarnya kan. kita ada join Digi WWWOW Awards utk kategori  Shorty Blogger of The Year by ChurpChurp baru je submit. so cm taktau lah. saje je join :) 

vote sini :)



May 12, 2013

#whatpubertydidtome


Assalamualaikum. Whaddup people :) 
 ternyata disebabkan assigment berbakul bakul. mood nak update blog terpaksa dihapuskan serta merta. assigment didahulukan, blog diketepikan. aik, boleh cmtu? last entry April lepas. nampak sgt, life ika makin lama makin tak tentu hala. nak kategorikan cmna ni. bosan atau cmna? 

walaubagaimanapun, ha ambik kau. ayat bm aku dah keluar dah. perjalan kehidupan di twitter, instagram, we chat, whatsap, msg, call, facebook masih giat aktif. oh ya, jgn lupakan running man skali ya :D tu je lah terapi tension. HAHA.  so memandangkan korang dh lama tak lepak kat blog kita, meh kita hidangkan entry bebas mcm burung merpati. boleh ? :P

dekat insta/ fb . ramai post pasal #whatpubertydidtome. Ika pun taknak lpaskan peluang mencuba mengepost gambar dulu kala dan masa kini. secara ringkas, 
ika msa kecik, mmg putih cm anak cina. mata agak sepet. haha. tapi 1 bnda je yg sama.
pipi mmg akan naik kalau buat pebenda pun. senyum, sengih, ketawa, gelak. 
kwn2 skola rendah menengah kolej kata , pipi yg buat dieorg kenal sapa ika. 
ha, lagi 1 dieorg mmg ingat ika sbb nama abah ika. haha sbb unik mungkin . 


puas ika kaji. ika ni actually cmna masa kecik? apa sikap yg still ada dr kecik sampai besar. paling ketara, suka bergambar. mostly, gambar ika semuanya post gila babeng punya. ingatkan masa kecik pandai posing, bila bsr nt boleh lah jdi model gamaknya. 
dah tak sangka pulak, masa bsr badan cm anak hulk. heee kira kecik sikit lah kan dr hulk :p 

entry kali ni, ika nak selitkan lah sikit pasal hadik ika num2.  beliau nak ika buat 1 entry psl hadik beradik. tp ika sendiri takda idea lg psl tu. so, kali ni. ika nak selit sikit  je. 
adik ika dgn ika beza umur 2 thun je. so, gambar kiteorg masa kecik mmg bersepah. 
cakap je lah nak mimik muka cmna. semua ada :D
'  jelas terpampang, akk dulu meninggi dgn gahnya. last2 kalah di usia remaja bila ketinggian adik menaik dgn lonjaknya. huuu T.T '

family dihati sampai mati :) 
till then people. rajin , meh ah comment2 :D 
* GIGGLES. 

Feb 25, 2013

suger glider in da house :D



Assalamualaikum * lambai tangan.
actually ika rindu dgn kucing ika yg Zara tu :( dh dekat 2 bulan lebih dia takda. i mean , mati.  sunyi sangat duk umah ni takda dia. rs cm nak bela kucing lagi tapi mak kata cm tak pyh. sbb nt bila g belaja balik , takda sapa nak jaga. 
Zara mati kemungkinan besar sbb dia kena racun. ERGH . sapa lah berani bunuh kucing aku. 
so , kat umah ni tinggal suger glider adik ika. dulu dia sensorang , skng ni dh berkeluarga dah.
HAHA

ni nama dia Luna. hyper tahap gile babeng punya. selalu rs cm dia pengaruh tv banyak sgt sampai suka main gigit org. muka dah comel kiut miut tapi tang gigit org . tak tau nak kata apa. ika tak suka pegang Luna. sbb dia tak boleh control diri dia . huu T.T

ni dia si pensel kaler LUNA :p

so biasalah , adat . si Luna ni nak ad bf. jenuh gak mencari utk dia. last2 , ika dgn adik decided nak kenen kan dgn kawan ika punya sg jantan. nama dia Chiko :') 
so , Chiko ni totally lemah lembut orgnya , suka tido , suka gerak tahap slow motion gila , bajet comel, tak ggit org , dan sgt2 lah manja ^^

see , hobi dia mmg buat taik mata :P

dm jangka masa nak dapatkan bby sg tu. kawan ika yg bela dieorg. ika excited nak tgok anak sg ni je sebenarnya. ika tak penah pegang sg. ika tak suka. sbb dia suka cm jenjalan lompat kat badan. dan ika sgt lah tidak berminat apatah lagi terpengaruh nak belanya. 
dlm masa bbrapa bln ,finally anak SG lahir. tu pun si Luna taknak bg org tgok anak die.

alololo , asal kiut sgt ni sayang ? :P

BABY SG :') . skng ika yg suka duk main dgn dia. usap2 dia. usik2 telinga dia. dia ni suka tido kat tangan ika smbil gulung2 badan dia. takpun kat baju ika . ika syg dia even sebelum ni ika tak suka sg . baby ni kecik lagi , dah pandai mengigit tapi tak sakit sgt. kuku pun dh panjang. tapi cm tak brapa nak rs cengkaman dia tu . HAHA . 
so skg ni , dia dlm jagaan bibik IKA ^^ 
tadi ika bosan so ika lukis baby sg dlm bentuk kartun . btw , dia betina .

any comment ? HAHAHA . ika loser 


Feb 14, 2013

sahabat suka / duka hati ?


' kawan yang dah lama kawan dgn aku tapi tak pernah cuba utk paham aku , 
better kau gugurkan identiti kau sbg kawan aku . '


kita ada kawan , tapi yg berguna dalam 10 orang je . lebih kurang je anggaran tu. itu kira okay lah , at least lbih dari 5 org , buatnya . dalam kwn kita ,1 je yg boleh pakai ? rasa cam naiya je . Alhamdulillah , bagi ika . dalam byk kawan ika . at least separuh dari tu boleh pakai :') sapa yang pernah duduk se-asrama , sekelas , 1 sekolah akan tahu mcm mana ika in real life . 
ika kuat ngusik orang , tapi ika tak penah lepasi had batasan nak bergurau atau sindir org lagi lagi kwn ika . tau tak , sometimes . sebelum ckp , ika pikir dulu .
' macam mana kalau aku cakap cenggini cenggitu , dia terasa hati sampai nangis
 leleh air mata cam air terjun ? '
aku jaga hati kawan , kwn ada yg jaga hati aku tak ? tepuk dada , tanya la diri masing2 .
honestly , ika bukan kwn yg baik utk kwn ika . mesti ada cacat celah tang mana mana. 
tapi , ika slalu asume kwn2 ika perfect di mata ika . apa kata kita alert dgn hati kwn kita ?
respect each other . bila ika cuba nak ckp something , try to undesrtand me before u judge me . simple like ABC . 

masa iftar tahun lepas . hmmm rindu * lap air mata .

rindu dgn intake April/11 Lcci :( ni facts eh . even kiteorg kenal dlm stahun lbh . tapi tak kira lelaki ke perempuan ke , dieorng mmg pendengar yg setia . ika yakin , sbb dieorg ternyata paham ika sbb kiteorg duduk se-asrama , sekelas , se-intake , se-bilik . utk perempuan lah :') 
SAYANG ! itu je perkataan yg sesuai utk ika gambarkan feeling ika utk dieorg ni .
OH , ika tak lupa kwn zmn skola ika :") sayang banyak banyak jugak . 

kalau lah tau semeriah ni , mmg aku join :/ . terpaksa buat pengorbanan utk TIDAK PERGI event ni .
hanya semata mata utk sebuah lappy yg dilanda mabuk virus yang tidak bertepi .

* bbq time ;D suka semangat kerjasama yg ada . ssh nak dapat . maka , kena ah sentiasa hargainya . 

* oh jeles . kalau lah ada masa event ni . kan best :( 

da only kumbangs in our batch :) 
 sahabat itu seperti BINTANG , dia mmg tak selalu terlihat , tapi kamu tahu dia sentaiasa ada utk kamu :') 

ps : patimah , kau masih kawan aku yg awesome ^^ * kelip kelip mata .

Feb 3, 2013

lukisan rabak

YO WHATSAPPPP ! 
Hari ni hari isnin , hari ni sama mcm biasa . hari bersantai di rumah sambil goyang kaki di depan komputer sambil layan pesbuk dgn belog Lanun Ranggi. itu hari ini . hari semalam? 
oh semalam bosan . tapi sbb takmau bosan . tgn mula capai ketas kosong , 
campakkan kaler magic , selerakkan pensel kaler & pemadam sebijik . 
sambil layan lagu hindustan sah rukh han dan beruniformkan tshirt dan  berkain batik . ini ..


seksi tak beliau posing ? haha . ika bkn bdk seni masa skola . tapi , mmg dulu penah ada niat nak terjun dalam bidang seni . even tau diri ni serba tidak berseni orgnya . gagah gak nak masuk :") niat tak kesampaian . hasrat direjek . menghadap lah buku ekonomi , akaun , add maths masa tu sampai lebam :P haha . tp iye lah gak . no basic kot . mampu ke aku nak survive nanti ? another reason ika tak ambik art course , sbb kena buat foundation at least 1 year . abah ika rejek tak bg ambik . 
binatang ni sekor ke yg ika lukis ? ai maklum lah , ika ni kan budak complicated orgnye . so ika cm lukisss bebanyak sampai bile dah jadi malas , ika buat separuh jalan . ini .. 


' you know my name, not my story
ekceli minat mlukis ada , cuma rsnya lah agaknya . kena asah skill . jeles tgok adik ika yg num 3 & 4 pandai melukis . salute ! dulu masa skola rendah , dapat lukis pemandangan yg ada bukit , umah buruk kat tengah2 , lukis matahari siap tersenyum , burung bentuk 'm' ,
ada jalan raya . wa dah rasa ckup hebat . 
tapi adik wa boleh lukis lebih dari tu . beza betul bebudak dulu ngn sekarang . tapi adik ika num 2 , lukis org lidi je dia tau . dia paling hampeh wa habaq . haha :)

selamat hari isnin semua . bye ^^