Colgate Miracle Repair Toothpaste x Watsons

 

Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Mesti ramai di antara kita yang ada favourite toothpaste masing-masing kan? Kalau tak guna ubat gigi sekian sekian ni mesti kita rasa macam serba tak kena.Jadi apa pilihan ubat gigi kalian?. Harini, ika nak share mengenai ubat gigi baru keluaran Colgate iaitu, Miracle Repair.Penjagaan kesihatan mulut juga penting dalam kehidupan seharian kita kerana kita sentiasa berdepan dengan orang ramai. Sudah semestinya kita sendiri nak selesa bila berbual dengan orang. Pemilihan ubat gigi yang sesuai dapat membantu kalian dalam masalah-masalah gigi yang selalu terjadi antaranya ialah gigi yang sensitif, gusi yang kerap berdarah dan mulut berbau. 

Ika dah guna banyak jenis ubat gigi, dari harga yang mahal sampailah yang murah semurah-murahnya. Ada yang sesuai dengan ika, dan ada yang tak. Kalau sesuai sekalipun, harga dia mahal. So, lepas keep on mencuba. Ika terjumpa Miracle Repair dari Colgate ni. Bukan guna untuk diri sendiri sahaja tetapi untuk satu family. 


Colgate Miracle Repair contains 98.5% pure Amino Acid which help prevent root causes of gum recession. With twice a day brushing, Colgate Miracle Repair reduces dental plaque & tartar formation on your teeth, foe better gum health.

It also gives you a pleasent brushing sensorial experience with a unique cool Jasmine flavour. 

Benefit:-

  • Prevent causes of gum recession 
  • Reduce dental plague & tartar formation 
  • Gum Revival 

REVIEW

Secara peribadi, bagi orang yang ada masalah-masalah yang ika sebutkan di atas. Memang sesuai gunakan Miracle Repair ini. Ianya dapat memutihkan gigi dan merawat masalah gusi berdarah. Ada  perbezaan sedikit dengan ubat gigi yang lain dari segi bau dan kesan. Malahan ika dapat lihat perubahan terhadap gigi ika sendiri. Letak sikit saja ubat gigi di berus gigi sudah mencukupi untuk cover keseluruhan ruangan dalam mulut kita. 

Dalam masa yang sama, ika sangat sukakan flavour Miracle Repair ini iaitu Jasmine (bunga Melati) flavour. Bau lebih fresh. Instead of normal and typical flavour yang ada dalam ubat gigi lain. Bau Jasmine tersebut dapat menyegarkan mulut kita. Yang penting, kita bukan saja kena titikberatkan penjagaan kepala sehingga ke hujung kaki.Malahan, penjagaan mulut juga penting. Gigi sihat, senyuman memikat! :)

Ika jatuh cinta dengan packaging ubat gigi Colgate kali ni. Sangat eksklusif. At first dalam hati, ika rasa macam packaging dia macam tube skincare. Cuba kalian tengok penutup Miracle Repair ni. Mana la tak rasa macam tube skincare T.T Haha. Disebabkan dia ada kelainan, rasa teruja pulak. Packaging luar dia pun cantik. Ada curve dekat bahagian tepi kotak. Cantik. 

Macam biasa, beruslah gigi kalian 2-3 kali sehari. Jangan lupa kumur dengan penyegar mulut dan floss gigi. 

Cantiknya cermin . Memang tahu-tahu je yang ika mencari cermin untuk letak dekat meja makeup ika :)

Kalau kalian ingin mencuba dan  dapatkan produk Colgate Miracle Repair Toothpaste ini, kalian boleh beli  di Watsons, drugstore berdekatan dengan tempat kalian. Atau klik link di bawah untuk direct ke website Watsons untuk pembelian. 

34 Komen

  1. packaging dia cantik sangat, terus rasa nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang puji packaging dia. sebab lain dari yang lain. Lebih menyerlah. 😊

      Delete
  2. i tak pernah care about ubat gigi tapi bila baca ur post ni, mmg penting jgkk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe nanti boleh beli and cuba 😊 Awh, thanks sis.

      Delete
    2. tu la.. i should try this one juga.. sbb nowadaysssss sejak2 ni gigi pun mcm dah makin sensitive

      Delete
  3. Replies
    1. Ya betul. Ubat gigi Miracle Repair ni nampak sangat exclusive. Ramai org puji ✌🏻

      Delete
  4. canktiklaa packaging dia. kalau tak tengok brand tu memang ingat skincare tadi..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha itulah tu. First time ika tengok pun ika cam wow, hampir sama dengan packaging skincare 😅

      Delete
  5. Lain packaging dia. Tak seperti ubat gigi biasa.

    ReplyDelete
  6. Nampak macam pencuci muka.
    Nampak mahal. Berapa harga?

    ReplyDelete
  7. Ok sudah tahu harga lepas klik pautan diberi. Terima kasih atas info.

    ReplyDelete
  8. cntik packaging die..gg jd putih tu yg best tuh

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah. Just another great product from Colgate. Tak sangka ada juga khusus pada penjagaan gusi. Whatever it is, guys never forget to floss and wash mouth also. It's gonna be perfect. Radiant smile!

    ReplyDelete
  10. Jenama Colgate ni memang dah lama kat pasaran sehinggakan orang tua pun panggil Colgate untuk ubat gigi (walaupun jenama lain masih panggil Colgate). Packaging kali ni nampak cantik.

    ReplyDelete
  11. Lawanya packaging dia. Nampak mewah teruk. Jujur LH sebenarnya takut nak cuba ubat gigi sebab banyak tak sesuai, mesti gusi bengkak. Sebab tu selalu pakai ubat gigi biasa je. Tapi tengok colgate baru ni macam nak cuba lah pula

    ReplyDelete
  12. Tube dia tak macam ubat gigi yang lain. Lawa sangat betul-betul nampak ekslusif..
    Jangan masa nak cuci muka tercapai yang ni dah lah.. Hihi.

    ReplyDelete
  13. eksklusif nya packaging dia. menarik! boleh cuba ni. memang nak kena beli ubat gigi baru. looks promising

    ReplyDelete
  14. Nampak grand dan high end sgt ubat Gigi Colgate Miracle nie. I x pernah cuba lagi. My favorite toothpaste is Sensodine. Hehehe.

    ReplyDelete
  15. Aha lah memang cantik betul packaging dia..bila ika cerita satu persatu kebaikannya, ciksun pun rasa nak cuba jugak lah..mana tahu, sesuai dengan gigi sensitif ciksun juga kann

    ReplyDelete
  16. Nampak lain daripada yang lain kan packaging Colgate Miracle ni... Nak cuba try test la yang terbaru ni untuk kesihatan gigi dan gum.. Skrg guna Colgate Naturals...

    ReplyDelete
  17. Rawlins pun dah terpengaruh dan pakai everyday now. Memang seorang peminat tegar Colgate sedari kecil - bila dah berusia, yang miracle repair nie sesuai la kan

    ReplyDelete
  18. Boleh cuba ni sebab Sis kan coffee lover so asyik minum kopi, GG pun tak berapa nak putih gituh....

    ReplyDelete
  19. Tengok packaging colgate kali ni nampak menarik. Lain dari yg lain. Colgate antara produk yg selalu inovasi. Ada saja variasi baru dikeluarkan

    ReplyDelete
  20. Packaging dia lawa.. Menarik.. Dhla warna biru. Macam kene cuba je.. Heehe.. Adakah gigi jadi cntik pakai ni. Ehhehe

    ReplyDelete
  21. Penjagaan gusi memang penting. Gigi, kawasan mulut, oral semua lah penting. Sejak dah mula tumbuh gigi geraham belakang tu. Saya dah mula risau kesihatan oral. Nanti nak cuba ubat gigi colgate yang baru ni.

    ReplyDelete
  22. Colgate memang jenama pilihan kak ana dari dulu lagi. Memang tak cari lain. Tp kali produk baru ni nampak eksklusif sgt. Nak cuba lah nanti.

    ReplyDelete
  23. Memang pengguna colgate sejak kecik lagi.Tapi yang ni tak pernah try la..Nanti nak cuba yang baru ni pulak.

    ReplyDelete
  24. Suka tgk packaging Colgate Miracle ni, blhlah rekomen kat hubby yg rajin jgk kena gusi berdarah

    ReplyDelete
  25. nampak mahal packaging tuu

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/09/aku-dapat-suprise-box-daripada-anak.html

    ReplyDelete
  26. nice packaging..takut suami ammi tersilap capai buat basuh muka je nanti hahah

    ReplyDelete
  27. Boleh cuba ini.. Packaging pun cantik..

    ReplyDelete