NOVEMBER BOOK HAUL PART ONE // 18 💸

4:44 AM


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Antara azam 2018 ika tahun ni ialah ika taknak kerap sangat pergi Pesta Buku. Paling banyak pun mungkin 3. Tapi, ika rasa kalau ika tak pergi Pesta Buku pun. Ika banyak terjebak membeli secara online. Dan, tahun ni merupakan tahun yang paling kerap ika beli buku. Hampir setiap bulan. Alhamdulillah. Cuma nafsu membeli buku tu nampak gayanya macam kena kawal sikit. Haha. 

Ika ingkar dengan azam dan janji ika. Taktahu la nak tergelak ke nak sedih. Kalini, buku buku yang ika beli novel cinta. Ika tak selalu sgt beli novel cinta. Kalau ika nak beli atau dan beli sekalipun, ika mungkin dah usha dekat Goodreads. Ika suka tgk star rating. Semua buku yang ika beli ni, ika tak baca sinopsis atau tgk star rating lansung. Makanya, daku gamble saja membeli. Harap, tidak mengecewakan hati ini. 

Dah lepas dah bulan 11. Tapi tetap nak update Book Haul. It's okay la. Okay la dari tak ada terus kan hee. 


Taknak mention harga. Demi menjaga sensitiviti. Cumanya, untuk entry kalini ika nak share star rating buku buku yang ika beli ni. Ika saja nak list down star rating dari Goodreads. Sebab selalunya, memang ika punya rate buku tu berlainan. Hehe. 

1. Cinta Tak Pernah Usai // Juriah Ishak: 2.86
2. Aku Jatuh Cinta // Anna Nabila: 4.25 
3. Aku Bukan Perampas // Amylie Haizani : 3.1 
4. Hingga Hujung Waktu // SNA: 3.89 
5. Detik Terindah bersama Fair & Lovely:  3.67
6. Gila Gila Cinta // Izza Aripin: 4.24 
7. 1. 2..Kamu // Arfa Ardiya: 2.5 
8. Kahwin 3 Kali // Rasya Elyna: 1.5 
9. Awekku Kembar // Siti Rozilah: 3.38
10. Cinta Senget Benget // Nina Rose: 4.0 

11. GPS Cinta //Arysa Nasir: 2.5
12. Terbaik Untukmu   // Yatie Atiqa: -
13: Epilog 3 Naga // Kaz Ishak: 3.59
14. Atin, Jom Kahwin // Iffa Zalia: 4.0
15. Bukan Dia Tapi Aku // Eka Farhana: 3.48
16. Gadisku Rabbita // Nina Rose: 4.5
17. Eh, Biar Betul // Junie Octovian: 3.3
18. Operasi Bulan Madu // Aini Mahisha: 3.43
19. Tolong Cari Suamiku // Asmah Hashim: 3.42
20. Tak Cinta Tak Apa // Zurie Yanie: 2.14 

21. Cinta Jangan Tipu // Emma Maizura: 4.05
22. Akulah Si Jelita // Syaida Ilmuna: 3.44
23. Ku Peluk Hatimu // Rozita Abd Wahab: 3.33
24. Balada Air Mata // Angela Engkuan: -
25. Janda 916 // Raihan Zaffiya: 4.22
26. Hanya Untuk Dia // Nurul Izah: 3.56
27. Jodoh Yang Ku Cari // Eija Khadeeja: 4.18
28. Gulai Siput Daun Kaduk // Fida Rohani: 3.73
29. Jangan Jauhi Aku // Nuroll Shazlinda Hairul: 4.0

30. Rupanya terbeli novel yang sama sampai dua buah: Aku Jatuh Cinta. Ada tanda tanda macam akan ada GA. Insha'Allah. 

You Might Also Like

11 comments

  1. rajinnyaaa baca buku. dlu time sek novel2 cemni rajin baca.. makin lama jadi makin malas.. bagus2 kipidap ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sementara mood membaca masih ada sis. Kita layankan saja hehe. Thankyou sis ✨

      Delete
  2. Pergh!! 29 buah novel itu.. Terbaiklah Ika.. Selamat membaca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah
      http://kasihkuamani.blogspot.com/2018/12/selamat-tinggal-2018.html

      Delete
    2. Hehe terimakasih kak sha ✨

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah. Ada la sikit Rabia ☺️

      Delete
  4. bab harga ni memang sensitif sebab bila pikir duit yg keluar mau nangis so pejam mata je la bila spend untuk benda yg suka..haha

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe