May 2020 - Jari Jemari Menari

May 28, 2020

Segmen Hari Raya by Ummi

2:02 AM 11
Segmen Hari Raya by Ummi


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️


Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Hari ni raya ke berapa? Haha. Harini, rasa rajin sikit la nak join segmen blogger lain. Salam perkenalan buat Nur Asyiqin. Ika baru terjumpa blog dia dalam kalangan blogger lain. 

Jom kita support segmen Ummi sambil tambah kenalan. Semoga ada rezeki dalam segmen ini. Sampai 9 Jun 2020 ya gais. 

May 21, 2020

EBOOK REVIEW - LOCKDOWN BY NAIM TAMDJIS

5:44 AM 26
EBOOK REVIEW - LOCKDOWN BY NAIM TAMDJIS


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Harini, ika nak reviu satu ebook bertajuk Lockdown yang ditulis oleh Naim Tamdjis. Ebook ni boleh dibeli terus dari penulis. Masa ika beli, harga ebook ni RM10. The best thing is, kita membeli sambil menderma. Hasil dari pembelian ebook ni, penulis akan sumbangkan kepada tabung Covid Negara. Dalam erti kata lain, membeli sambil menderma. 

Penulis akan hantar ebook dengan password sekali. Cover not bad. Effort penulis tu ada. Okay, let's proceed. 




Lockdown mempunyai 6 kisah seram iaitu rumah sewa, penggali, bomoh, sekuriti, pemandu & muzium. Mengisahkan tentang penulis menemubual setiap seorang dari mereka ini untuk mengetahui pengalaman mereka menghadapi situasi seram. 

Kalau ditanya antara 6 cerita. Mana satu yang menjadi kesukaan ika? Ika akan pilih 3 tajuk iaitu penggali, sekuriti & muzium. Tiga cerita pendek ini ada storyline yang kuat. Ini pendapat Ika. Tak pasti dengan pembaca yang lain. 


Insan yang diberi nama gelaran Pak Tam ini telah menceritakan beberapa peristiwa yang terjadi kepadanya sepanjang menjadi penggali kubur, Selepas bercerai dengan isterinya. Dia telah mengambil keputusan untuk membawa hati yang lara. Dan pondoknya terletak di tengah dan dikelilingi oleh kubur. Dalam banyak-banyak cerita, favourite ika yang ini sebab sedikit sebanyak memberi keinsafan dalam diri. Lagi-lagi bila Pak Tam cerita, dia ada terdengar suara dan pukulan di dakam kubur, Ika suka semuanya dalam cerita Penggali ini. Best. 

Sekuriti yang bernama Abang Jamal telah bertugas di sebuah universiti di Lembah Klang tidak lokek juga bercerita ketika ditemubual. Antara yang menarik perhatian ialah cerita mengenai seorang pelajar lelaki (Tumatek) yang ditemuinya berada di universiti ketika cuti semester. Bayangkanlah ya bertapa innocentnya si Jamal ni. Kalau Ika, Ika dah blah awal-awal dah. Takkan la ada yang berani stay sorang masa cuti sem tapi kalau ada salute habis dekat korang. Haha. 


Nak beli? Boleh contact direct dengan penulis. Thankyou.
https://www.facebook.com/NaimTamdjis

"BIRTHDAY GIVEAWAY ANISA ANUAR OFFICIAL BLOG"

5:19 AM 6
"BIRTHDAY GIVEAWAY ANISA ANUAR OFFICIAL BLOG"



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 


Jom join giveaway dari Sis Anisa ni. Still sempat lagi geng. Kita memeriahkan lagi ramai-ramai. Syarat pun tak susah. 


Oh ya, ika tak pernah lagi dengar pasal produk NIQA. Ini baru kali pertama. Makanya, ika sangat tertarik dengan produk ini.