BOOK REVIEW - PEMUSNAH CINTA BY SITI KHADIJAH

4:39 AM



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️


Selamat Hari Raya korang semua. Entah macam mana masa hari raya haritu, ika boleh terhabis baca beberapa buku tanpa sengaja. Antaranya ialah Pemusnah Cinta by Siti Khadijah. Lama sangat hold untuk baca buku ni dekat PNMeReader. Menyesal sangat tau lambat baca novel ni. Sebab best! Plan nya, ika nak beli buku ni. Sebab baru feel baca bila pegang buku kan. Tapi, sebab kebetulan sangat ada ebook. Ika baca la dulu dekat situ, kalau best baru ika beli untuk simpan dalam rak. 

And yes! Nak pergi beli nanti. Tak sabar nak repeat baca hehe. By the way. Ika pernah buat review untuk buku penulis yang lain iaitu Pewaris Takhta Cinta. Tapi actually, ika banyak ketinggalan. Penulis banyak keluarkan buku baru. Untuk PTC, tak mendapat tempat sangat di hati ika. Tapi untuk Pemusnah Cinta.. 

Okay, let's proceed to my short review! 


DETAILS 

AUTHOR: SITI KHADIJAH
PAGE: 762 PAGES
YEAR: 2017 
PUBLISHER: KARYA SENI 


Pemusnah Hati
My rating: ⭐⭐⭐⭐


Sedar tak sedar, ralit baca sampai dah pukul 5lebih. Maknanya, kalau tak best takda la gigih ngadap dan habiskan! Tetibe rasa syg nak habiskan novel. Kalau lagi banyak page lagi best haha. 

Personally, suka banyak dgn watak Qartal & Umar Faruq. Protective at the same time egois. Entah kenapa la tersuka dgn watak ni. Boleh dikatakan ianya adalah watak yg berjaya untuk novel bergenre mcmni. Aksi cinta dan jenayah! Dalam kau melayan aksi gangster lawan sana sini, ada la pulak seorang manusia yang sangat protective! Bikin cair haha. Suka bila dia konfius dgn perasaan dia sendiri. Rasa cm cute! Haha. 

Masa dekat hutan, Qartal mmg pelindung terbaik. Same goes to Aisy. mcm dieorang ada utk each other no matter what happen. No wonder la Aisy boleh terjatuh suka dkt Qartal. Suka dekat penculik yg culik dia. Haha. Nampak tak logik. Tapi benda dtg scara smulajadi, nak tepis pun ssh sikit rasanya. Qartal pulak awal lg dah suruh Aisy buang jauh perasaan tu takut nanti jadi ssh dekat dia dan Aisy sendiri. Em. Tahap bahaya utk Aisy ni mmg tahap dewa. Dia punya selalu kena kidnap dgn konco2 musuh bapak dia tu taktahu nak kata mcm mana. Susahnya bila difikirkan hidup Aisy ni. 

Taknak cakap banyak pasal geng gangster. Best baca. Rasa mcm real. 

Tak kisah la reviu org lain yg rata-rata kata storyline drag. For me, just nice dah sebab takda rasa nak skip even one page. Oh ya, goodjob penulis. Good effort. 👏🏻 Thankyou sbb create watak Umar. Haha. Tersengih baca perangai ngada taknak mengaku sayang dkt Aisy. Eeii gedik! Kalau korang nak tahu apa jadi next next and next. Beli dan baca okay? 

AIM buku bawah ni pulak lepasni. Anyone nak kasi hadiah? Haha 




You Might Also Like

7 comments

  1. Lain orang lain rasa dia bila membaca sesbuah buku kan Ika.. Sebab tu kadang-kadang jangan terpengaruh sangat dengan review pembaca lain..

    Kak Sha pun tengah aim Bayang tu.. Sinopsis dia nampak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe aah kak sha. pls sesiapa yg rasa nak baca buku tu.baca je. unless kalau bbtul nak tau worth it ke tak. boleh je nak jadikan reviu pembaca lain as reference.

      Ika pun sama tgh aim bayang hehe tak dpt lagi.

      Delete
  2. pemusnah cinta tu dah baca. bestt! lagi lagi part dalam hutan tu hehee.

    jemput join segmen blog saya ika! :D http://www.sayidahnapisah.com/2019/06/segmen-9-juta-special-bloglist.html. end 4 july

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnnnnn SN. Part dalam hutan best sebab manis haha.

      Alamak, mcm tak sempat join je. dh terlepas. so sad T.T

      Delete
  3. mcm menarik buku ini.. btw blogwalking sambil baca entry

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe