BOOK GIVEAWAY BY JJM & FRIENDS (CLOSED)

7:13 AM




Assalamualaikum & Hi readers ❤️️




Bismillah. Dah lama berhajat nak buat giveaway dekat blog. Plan memang nak buat atleast sekali la tahun ni. Maka, baru sekarang ada masa nak realisasikan. Korang tahu kan, ika suka membaca. Jadinya, hadiah giveaway ni haruslah buku. 

Jadinya, yang specialnya giveaway ni ika bercollabrate dengan beberapa blogger yang suka baca buku. Kalau ika mention nama dieorang semua, mesti korang familiar. Before tu, nak kenalkan jugak la rakan-rakan blogger yang dimaksudkan. NIA IZZATY, SIQAH, KASIHKU AMANI & NISA GREENNPANDA
Tujuan ika ajak dieorang untuk join sekali sebab nak memeriahkan lagi giveaway ni. Memandangkan ini first giveaway, ika nak buat giveaway ni sebulan. Okay? 

Mesti korang tertanya buku apa la agaknya kan? 6 pemenang dicari dalam giveaway ni dan tambahan 10 orang akan dimasukkan dalam bloglist ika untuk 3 bulan. 


JJM - Aku Jatuh Cinta // Anna Nabila & 2 Bookmarks. (1 Pemenang)
Bloglist- 3 Months (10 Orang)
NIA IZZATY  - 1. The Woman & Upped and Left// Fiona Gibson (1 Pemenang)
2. Four Weddings & A Fiasco// Catherine Ferguson (1 Pemenang) 
SIQAHIQA - Letters To God// Norhafsah Hamid (1 Pemenang)
KASIHKU AMANI- Pohon// Jemaah Seram (1 Pemenang)
NISA GREENPANDA - Psikik // Husna Rosli & Suprise Handmade Craft (1 Pemenang)

Amacam hadiah? Menarik ke tidak hihi. Sekarang kan tgh berlansungnya PBAKL. Maka, buku-buku ni semua ada di pesta tersebut ya. Dan ada antara buku-buku di atas yang masih baru piaw punya. 

SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY  
* Sila jujur dengan diri sendiri ya. Ika takkan check satu-satu. OK? 👌

1. Warganegara Malaysia. 

2.  Follow BlogJari Jemari MenariNadia IzattySiqahiqaKasihku AmaniGreennPandaCraftGreennnPanda88

3. Follow IG: SicaSNia IzzatyNia Izzaty FlatraySiriusiqaSha MohamedGreenPanda Craft & GreennPanda

4. Follow FB Siqahiqa PageKasihku AmaniGpandacraft

5. Follow GoodreadsSSSiqahiqaKasihku AmaniNisa Greennnpanda

6. Copy Banner & buat satu entri bertajuk "Book Giveaway by JJM & Friends" (Pls Backlink)

7. Publish entri kalian & tinggalkan link di komen. 



CARA PEMILIHAN PEMENANG: RANDOM.ORG
TARIKH GIVEAWAY: 1 APRIL - 30 APRIL 2019 

P/S: Sepanjang berlansungnya giveaway ni, ika akan update Senarai Peserta and korang boleh la saling kunjung-mengunjungi tau. Sambil-sambil tu mengeratkan ukhuwah antara satu sama lain. Kalau mendapat sambutan giveaway ni, posibility penambahan hadiah tu besar. Hee

   SEMOGA GIVEAWAY NI MENDAPAT SAMBUTAN DARI RAKAN BLOGGER & ALL THE BEST! 



PESERTA 







You Might Also Like

61 comments

  1. Yeah!! The GA is on.. mohlah ramai-ramai meriahkan..😍😍

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Terimakasih sis. Jemput join ya sis ☺️

      Delete
  3. Kalau takde Goodreads, macam mana ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh saja join sis ☺️ Tapi siapa yg ada acc GR, dia kena la follow hee.

      Delete
  4. Kalau tak ada akaun Goodreads, masih boleh join x?

    ReplyDelete
  5. Bismillah..

    join ya

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Cuya sebab sudi join <3 All the best tau.

      Delete
  6. ikaaaaa, nak join jugakk!

    http://www.farhanajafri.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayy Farhanna join. Thankyou farhanna. All the best tau :)

      Delete
  7. alahhh bestnyaaa. teringin nak joinnn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee meh meh join meh. Takda masalah. semua yang ada blog boleh join :D

      Delete
  8. Join ye :D

    https://sweetepalhijau.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Tiara sebab join tau <3 All the best.

      Delete
  9. Yeah, dah join https://dulatbuku.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih TheUlatBuku sebab join <3 All the best tau.

      Delete
  10. join, maaf saya tak ada account goodreads :)
    https://fws00blog.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's okay. Siapa yang takda GR dikecualikan. Hee.
      Thanks Farah sebab join tau. All the best <3

      Delete
  11. saya dah join...komen tak keluar ke memg belum approve?heheh

    ReplyDelete
  12. saya join

    https://penselduabee.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  13. SAYA JOIN

    https://belogsjm.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends-30april2019.html

    ReplyDelete
  14. https://thejagungspirasi.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    saya join yaaa :D

    ReplyDelete
  15. Good luck semua. Saya join

    http://zzzyy.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! Goodluck to everybody hee. Thanks tau sis sebab sudi join. All the best <3

      Delete
  16. Assalamualaikum, saya datang join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak shikin. Terimakasih sebab sudi join tau. All the best kak shikin <3

      Delete
  17. ejulz join :)

    https://ejulz.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih ejulz sebab sudi join. All the best.

      Delete
  18. sorry. xda akaun goodread..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak apa. Siapa yang tak ada GR dikecualikan :) Takkan create GR semata-mata nak join giveaway ni. Huhu.

      Delete
  19. Kak Feni dah join.

    https://www.safenifeni.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Kak Feni sebab sudi join giveaway ni. All the best tau <3

      Delete
  20. Salam perkenalan. Saya join GA ni yaa.

    https://hamkarosli.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga. Terimakasih Hamka sebab sudi join. all the best!

      Delete
  21. Assalammualaikum. Salam perkenalan. saya join ya..

    https://hamkarosli.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum. Salam perkenalan. saya join ya.

    https://hamkarosli.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Nak join jugak..in shaa Allah, harap sempat join..

    ReplyDelete
  25. Mama join ye

    http://www.mamapipie.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  26. Mama xdee akaun Goodreads so mama x dpt follow using Goodreads yg lain done ye

    ReplyDelete
  27. saya join =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  28. Kinah join juga ye
    http://www.apekinah.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    Maaf kinah takde akaun goodreads. Syarat lain done

    ReplyDelete
  29. join ya :)

    http://www.kasihjuju.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  30. join..

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  31. saya join ya :

    https://sayasukala.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  32. Assalam dah joint..cuma akak xad goodreads

    https://normala-normala.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  33. Fatina join :D

    https://theinfinitywords.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  34. Dah join ...Dah follow smua tapi ggoodreads SS DAN KASIHKUKASIHKUAMANI tu ada error . .tak bleh buka ..

    https://emeraldloving.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  35. Cik adik manisssssss, akak dah join tau :)

    https://www.nurzariniismail.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete
  36. https://itsthesuraya.blogspot.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    saya join ya ~

    ReplyDelete
  37. join :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2019/04/book-giveaway-by-jjm-friends.html

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe