Kuala Lumpur International Book Fair (KLIBF) 2021 - Jari Jemari Menari

Mar 19, 2021

Kuala Lumpur International Book Fair (KLIBF) 2021

 

Assalamualaikum & Hi pembaca sekalian  ❤️

Ika ada ternampak di twitter beberapa hari sebelum ni, ramai ulat buku yang tengah countdown untuk KLIBF yang akan bermula pada hari ini. Ada juga publisher yang hebahkan awal dan ada juga yang baru letak adv di media social mereka. Sama macam yang lain, ika berharap yang Covid ini akan hilang dan Pesta Buku akan dapat diadakan semula seperti sebelum ini. 

Bukannya apa, suasana di pesta buku dan beli di online sangatlah berbeza walaupun kita tahu buku apa yang kita nak beli. Kalau di Pesta Buku, kita akan dapat pegang buku dan boleh melihat buku-buku lain yang terlepas pandang. Lagipun, seronok berjalan dikelilingi dengan buku. Last, ika dapat pergi Pesta Buku ialah PBAKL yang diadakan di Serdang. 

Long.. longg. time ago :')


Apa yang best mengenai KLIBF X Shopee ini? 

 • KLIBF Campaign: 40% off untuk Perbelanjaan Minimum RM 10 
 • Diskaun RM 8 untuk First Time Buyer
 • Diskaun 12% untuk setiap kedai di Shopee. 
 • Free Shipping RM 15 
 • RM 7 Deals 
 • Shocking Sales etc


Kalau kalian ada berniat untuk beli buku pada bulan ini. Ika rasa kalian boleh beli online kerana harga jauh berbeza dari jual di kedai. Sebab, walaupun sikit diskaunnya. Ianya tetap murah. Kalini, kalian akan lihat ada pelbagai publisher yang join untuk KLIBF ini. Jom kita go through publisher yang ada. Bukan semua ya. Ini yang ika selalu tengok :) 

 1. FIXI : Fixi juga tidak ketinggalan menawarkan promosi terbaik untuk ulat buku. Sesiapa yang teringin nak beli bundle boleh dapaykan 6 buku RM 99. Untuk yang baru berjinak-jinak boleh beli yang sebuah RM 7. Jimat. Dan ada juga tajuk buku baru yang dijual dengan harga RM 7 sebagai contoh Pskiki, Rasa, Kawal, Belantara, Syawal Tak Boleh Lewat & lain-lain. 
  Special untuk KLIBF, Fixi telah keluarkan buku Penjara dari Muhamad Farid. Ika dah baca dan ika suka :)

 • JEJAK TABIAH: Buat mereka yang suka baca buku dari seberang yang sudah diterjemah, buku self help, buku Buya Hamka, Ustaz Hasrizal dan lain-lain. Jejak la Jejak Tabiah. Banyak buku menarik yang boleh dibeli. Pasti puas hati. 

 • FAJAR PAKEER: Kalau nak cari novel cinta & thriller boleh pergi ke FP. Mereka menyediakan pelbagai bundle deals. Antaranya ialah 3 novel RM 20, 3 novel RM 30, 3 novel RM 40 & Diskaun 30%. Menarik bagi ika sebab harga asal boleh tahan la. Kalau beli masa sales boleh la beli 2-3 buah. 

 • THE BIBLIOPHILE OFFICIAL BOOKSTORE: Di twitter, kedai ini menjadi pilihan mereka yang sukakan buku yang diterjemah dan juga buku-buku urban baru. Muhammad Martin Lings itu memang popular sangat sekarang. Ramai tengah memburu buku ini. 

Kalian rasa ika dah beli berapa buah buku? 
Ika dah checkout 4 buah buku dari Faisal Tehrani dan ika tengah cuci mata dan berkira-kira nak checkout yang lain. Hm kan best kalau ada yang nak belanja buku. Sebuah pun jadilah haha. 
Kalian tunggu apa lagi. Boleh la beli sebuah dua untuk baca masa lapang atau baca waktu nak tidur hehe. Selamat mencuci mata. Ika saja share disini. Mana tahu ada yang terlepas pandang ke? Benda baik, kita share la. 

1 comment:

Atie Zieya said...

omgg bookworm has to know this