Saturday, January 25, 2014

#Terthrowback 13


Bismillahirahmanirahim, 
Alhamdulillah sebab still ada rasa nak blogging even sometimes rasa mcm nak delete je blog lama ni and buat blog baru :) Rasa cm nak buang semua memori zaman jahiliah dulukala. HAHA. Ika ada banyak benda nak diceritakan. tapi masa tak mengizikan. Nak aktif blogging mulai sekarang. Doa doakan lah rajin update k.
Last entry tahun 2013 , bulan 10. So dis is my 1 st entry for this year. 

2013, 

Ramai yang tak tahu. Ika continue belajar balik bulan 3 last year dalam course business. 
And sekarang still dalam mood nak final exam.  Wish me luck people :)
Btw , apa yang ika boleh share , yang jadi masa last years is. Takdalah menarik mana . Hanya rutin biasa seorang student. 

  

Dapat jadi salah seorang dari president list kat kolej. tak expect pun for a good result. Thanks dekat semua org yang tak pernah jemu bagi support kat ika. Sesiapa yang rasa dia gagal nak buat parents bangga, boleh sentiasa buktikan dekat ur parents anytime. Tak kisah dengan cara apa sekalipun. 
'Allah sebaik baik perancang. Semua yang jadi dalam life kita, ada hikmahNYA.
1st time rasa kekok ada dalam kalangan student pandai masa nak ambik badge president list ni. Akwardnya perasaan ni, Allah je yang tahu. HAHA. 



 So, bila dah ambik course business ni. Memang tak boleh lari lah dari berniaga. HAHA. such a good experienced i have. Sebab ye lah. kita dengan tak penah niaga nya. Tetibe bila kena niaga. Kena riuh sekampung niaga. Rasa cm satu feeling yang OH. Macam ni rupanya. 
Yes, perasaan nak ada untung tu memang membuak buak gila. Ika takda peluang lagi nak handle bab bab niaga ni sebab dalam group ika. Ika rasa ada yang more better yang boleh handle :) 




And apa yang ika boleh banggakan setakat ni is, kepercayaan yang kawan kawan bagi utk jadi leader utk subjek EGP, Fairytale Drama, Ali Baba. Banyak sangat complicated situation, ragam perangai masalah konflik and so on. Kenkadang rasa cm failed je jadi leader. Tapi, bila lepas drama Ali Baba and 40 thieves tu. Ika rasa lega gila. At least, ada jugak yang percayakan kemampuan kita. ye dak ? HAHA :)  thanks to my groupmates. Even korang ada je yang menyakitkan hati. Tapi takpe lah, kita semua kan mmg tgh belajar. 

Last but not least, utk tahun 2014 ni. Ika pakai header baru n InsyaAllah akan 
tukar semuanya baru. Oh header ika ni, dari Abang MeuzAngelo :)
Bye kenkorang . HEE

with love : cik ika :)