Oct 25, 2014

Throwback Menara Condong :)


Before & After T.T

Hello :)

Harini kita nak share pasal assigment Pengajian Malaysia sem lepas. Lecturer suruh buat monumen bersejarah sbb bulan Kemerdekaan. Kita eksited jugak nak buat. Mula mula je lah rasa mcm tu, pastu bila makin lama groupmates buat hal. Kita dah rasa cam piss off gila. 
Kiteorang mmg dah plan nak buat Menara Condong, Perak. Sbb dalam otak kita mcm dah banyak sangat idea nak buat cmtu cmni. 

Ekceli masa mula mula buat, kita guna botol besar. pastu balut dengan surat khabar. Base dia pulak kita guna board biasa. Tap last last serius buruk jadinya. Masa tu kita dah stress tahap apa dah sebab ada groupmate kita cam dah malu bila dia tgok hasil monumen tu. Haha.

Then, kita pun tekad nak buat balik semuanya. Padahal masa tu kan, tinggal lagi seminggu nak kena present dekat depan juri semua. Damn. Kita gerak g kedai beli bahan dgn adik kita.
Oh, kita bru tahu ada gabus bentuk bulat. Haha. Kita beli dalam 8-9 gabus. Atap dia guna benang, batang mancis, choc paper colour dengan cardboard gigi tu. 






Kita punya tangan ada dua je. Kudrat nak buat sensorang benda ni walaupun kecik sangat menduga oii. Kita ingat lagi masa semua org sibuk landing ats katil, kita sibuk belek benda ni. Padahal, assigment lain berlungguk lagi. Yes, maka dengan itu. eyebeg berkilo kilo jgak lah reward dia :) haha. 

Dalam gambar tak nampak condong, tapi kalau dedepan nampak condongnya sebab bawah tu kita letak tanah liat bagi dia senget sikit. Menara condong yg tak sama sangat dengan yg asal. Sbb ni je kita mampu. Sebab dah takda masa sgt, nak decorate pun tak sempat. pastu nak cat pun tak sempat. Okay, banyak yg tak sempat huuu T.T Kita tak tau lah nak kata apa. Bila kita tengok yang asal dengan yg kita buat baru ni. Kita lega. Sebab at least, cukup lah jgk 8 tingkat. Yg lama 7 tingkat je. 

Tapi Alhamdulillah, sebab kiteorang dapat habiskan jugak assigment ni. Bila time present tu,ada lah malu sikit sbb kita punya monumen kecik. Mini monumen. Orang lain punya besar dia ish. 
Ingatkan nak letak gambr monumen orang lain. tapi ada kat dalam laptop pulak. haha . Kita saja nak throwback sem lepas punya story. Kalau nak komen, sila lah. 
 Till then. Jumpa lagi hee


'Beb, aku tahu kau boleh buat lagi bagus dari yang ni kan ?'
- someone said-

6 comments:

  1. wahhh kreatif.... kalo akak xtau lah jadi aper menara tuh...


    DIY Karpet & Langsir Guna Tali

    ReplyDelete
  2. Hi, Nice site I enjoyed reading it. Thanks for sharing. Would it be possible if I contact you through your email? Please email me back. Thanks!

    Aaron Grey
    aarongrey112 at gmail.com

    ReplyDelete