Book Haul October - Mall Karangkraf Mega Sale 10.10

9:56 AM


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️


Rata rata masa tarikh 10.10 baru baru ni, mcm mcm sales kita nampak dekat online kan? Okay, tapi secara jujurnya ika tak la menunggu tarikh ni untuk beli apa apa. Tapi, entah macam mana ternampak one of Mall Karangkraf post pasal jualan 10.10 Mega Sales. Beli 1. RM 5. Tapi kalau beli 10 buku, RM10. Ehhh, i was like em. Mungkin buku lama lama kot dia nak jual murah ni. 

Honestly speaking. Ika selalu pergi Karangkraf punya pesta buku. So, ika mcm perasan buku buku yang depa jual murah dalam lingkungan RM 1 is buku lama lama. Dan yang bertahun lama. So, ika mcm never mind. Let me see. Tunggu punya tunggu. I'm so shocked. Buku buku yang dijual dgn harga RM 1 kalini ada mcm mcm buku (300 judul). Ada novel cinta, seram, thriller, keagamaan, motivasi, resepi, dan buku kanak-kanak. 
And guess what? Of course buku yang ika nak semua ada. 

Ika anggap yang perbook ni RM2. Sebab 10 buku RM10 + postage RM10 = RM 20. 
Excuse my bad picture. A bit rushing and over excited about all this books. 


Dah lama gila okay nak beli buku Aku Bukan Pendosa & Dasyatnya Petaka Kiamat ni. Masa ika tgk buku ni dengan kwan ika dekat Popular if I'm not mistaken. Harga dia mmg boleh menangis. Tapi, kalini RM 1 je. Ika mcm eh you must be joking kan Karangkraf? Haha. Memang tak tngu lama, terus add cart. If dekat Pesta buku, per book akan jadi RM 30. 

And tema buku kalini lebih kepada islamic, thriller and horror theme. Sebab ika memang tak baca lagi buku yang dibeli ni and bajet mmg cukup nak beli ini saja. Kalau kayo, agaknya mungkin lebih dari ni. Haha. Sebab ika terpaksa lupakan niat nak beli buku lain sebab betul betul beli apa yang nak dulu. Kemahuan didahulukan. 



Setelah dicalculate kesemua 10 buku, kalau actual price dia = RM 320. Which is kalau ikutkan untuk buku, ika takkan over spent banyak mcmtu. Tapi takmau cakap banyak la. Cuma nak cakap. Thankyou Mall Karangkraf sebab buat sales camni. Hangpa membuatkan para para book lover tak tidoq malam sebab happy beli buku dan nak tunggu buku sampai depan rumah haha. 

Happy girl in da world again again and again! Alhamdulillah. 

You Might Also Like

35 comments

  1. mrs pip pun nampak iklan tu, tapi mcm lupa lupa pula ..
    kemudian kawan tag nama kat IG karangkraf dan siap tanya dah beli belum ..
    haha, terus teringat sale tu dan tengok jam dah malam la juga
    tapi still sempat beli sebelum sale tamat.
    nasib baik website tak jammed ... cuma byk buku dah habis stok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi takpe la mrs pip. Nasib ada peluang nak beli jugak hee :) Ika rasa nanti ada lagi.kalau ada, ika inform mrs pip ccpt hee.

      Delete
  2. seronok betul dapat borong buku byk2

    ReplyDelete
  3. murahnyaaa. memang berbaloi betul. RM320 dpat RM20. bestnya

    ReplyDelete
  4. murahnya tapi ala 10.10 dah terlepas dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah sis. lepas dah 10.10. takpe, nanti ada lagi ika inform awal awal k dekat blog. :)

      Delete
  5. Wargh.. sis jeles.. sis punya tak sampai lagi.. manalah dia merayap..hahaha.. selamat membaca Ika..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Ika pun pelik ke mana la pergi buku kak sha. tapi takpe kak sha. dah dapat nt, ika pulak yang jeles dgn kak sha hehe.

      Delete
    2. Memang pelik sungguh.. Yang kat sabah pun dah dapat.. Buku akak je melancong entah ke mana.. hahaha..

      Delete
    3. Ish ish jauh betul buku buku akak sesat. kena gtau karangkraf kot. so dieorg boleh detect buku akak kat mana hee.

      Delete
  6. Ya Allah serius la semua buku tu RM10 je. Weiii jelesnya ikaaa.. HUHUHU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee aah awak. semua tu rm10 :) Tapi ika mcm sikit lagi. kalau awak tgk org lain beli sampai 10 parcel. lagi jeles wak. ika pun turut serta jelesnyaa huu

      Delete
  7. Banyaknya beli! Tapi seriuslah 10 ringgit je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sis. tak bohong kalini. ika pun tak percaya sbb murah sgt hee.

      Delete
  8. Sebenarnya baru tahu jugak pasal mega sale karangkraf ni.
    Bila tengok buku banyak2 tu,
    rindu lak rasa nak baca novel banyak2 mcm dlu
    tp tu la sekarang mmg takde masa nak layan hobi mcm dlu .huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke. hee. ika pun tau kat fb dieorg. takpe sis. slow slow. ada masa blh curi curi baca :)

      Delete
  9. murahnya ika! >.< harga bikin menangis woooo. tambah menangis sebab tak dapat grab wuuuu. memang habis jimat dari RM 320 bleh jadi sploh hengget je!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sis jangan nangis. nanti mana tahu ada 11.11 pulak ke. kena grab tau. jangan lupa! aah. mmg jimat kalini. dapat pulak buku yang dh lama di aim. hee

      Delete
  10. murahnya..nak join jg membeli apakan daya

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap hrp nanti 11.11 ada. boleh la beli masa tu.

      Delete
  11. okay this is interesting but dont know there is sale! aaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kena follow facebook karangkraf mall kalau nak tahu info :)

      Delete
  12. Wa.. murahnya buku tu semuaa...

    ReplyDelete
  13. harap harap 11.11 nanti pun ado la :p

    ReplyDelete
  14. Huwaaa awat lambat tahu ni. Kalau tak memang sakan borong buku. Saja tau karangkraf ni. Bila nak buat lagi karangkraf?

    ReplyDelete
  15. Biar betul harga 10 buku RM10 je? Alahai..naper Ika tak gtau awal2? Nak nangisla camni :(

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe