Sep 24, 2017

Book Tok Aman Bali Resort on Traveloka


Assalamualaikum :) 
Hi Readers. I'm back again. With new entry which is as you can see above is Book Tok Aman Bali Resort on Traveloka. 
Macam ika, ika selalu rasa macam taktahu nak pergi mana if nak bercuti. Kalau rasa macam dah taktahu sangat, ika akan pergi tempat yang sama je.Keep on repeat same place sampai bosan. If nak set tempat untuk vacation pun, rasa macam limited sangat tempat untuk pergi.  Sedangkan, dekat Malaysia ni, ada alot of beautiful place yang dah diexpose and belum. 
Well, Tok Aman Bali Beach Resort ni ada dekat Kelantan. Kita tahu yang Kelantan ni kaya dengan pantai, pulau, danau, dan sungai  yang boleh menenangkan jiwa. Sesuai sangat untuk pencinta alam ni. Ada yang menamakan resort ini sebagai mutiara tersorok di Kelantan.  disebabkan usianya yang masih baru serta menepati citarasa dari segenap lapisan pengunjung. 






If korang yang tengah plan untuk bercuti dengan family, husband wife, friend. And still tercari cari resort terbaik bertaraf 4 bintang. You guys can choose Tok Aman Bali Beach Resort. Well, a little bit about this resort is: 

Dibuka: November 2011
Location: Tok Bali, Bachok/ Pasir Putih, lebih kurang 50km dari Kota Bahru, berhampiran dengan Jambatan Tok Bali. 




Okay, if korang dah sampai lobby dekat resort. Jangan rasa aneh aneh. Dekat lobby merupakan self service. Dah memang ada tulis 'welcome drink". Buat macam rumah sendiri. And resort ni mempunyai reka bentuk yang menarik which is semua blok menghadap kolam renang. Hiasan lobby pula simple but nice. Ada tumbuhan akuatik and also ikan kap jepun dalam kolam kecil. And jangan risau if hujan turun, sebab lobi resort and tempat penginapan ada bumbung yang bersambung. 
 Kalau tengok  bilik pulak dekat resort ni, dilengkapi dengan balkoni yang boleh buat kita meniklmati keindahan pantai dan tasik buatan. Very suitable for family, honeymoon, and also family day. Ada 3 jenis bilik which is, Deluxe King Room, Deluxe Twin Room, and Executive Suite. 



 Antara kemudahan lain yang ada is LCD TV with Astro, Minibar, Pengering Rambut, Wifi yang laju, kolam renang, Gym, bilik permainan kanan-kanak and kawasan permainan disediakan. Sebut pasal kolam renang. Kolam renang dekat Tok Aman Bali ni sangat besar. sebelah kiri untuk kanak-kanak, and sebelah kanan untuk dewasa. Dan juga terdapat minimarket. Selalunya mesti rasa runsing sebab kedai jauh nak beli jajan la , maggi la apa la. Tapi takyah risau. Dalam ni, semua ada. :) 





Pada siapa yang suka aktiviti outdoor, ada pelbagai pilihan aktiviti yang korang boleh pilih which is menaiki bot pedal, mengayuh basikal, ping pong, kereta kawalan jauh, kayak, paintball, dan mcm mcm lagi. Harga very affordable and sangat berbaloi dengan apa yang korang akan dapat and experience. Nice sightseeing, and having a lot of fun too. Aktiviti start from 9 am until 5 or 7 pm. 
So gais, what are you waiting for. Jom rancang percutian untuk upcoming school holiday. So gais,  Jom Book Tok Aman Bali Resort on Traveloka secara online. Memang berbaloi baloi :) 


Lots of love, Cik Ika. Jumpa in next entry readers:) 

2 comments:

  1. Tak pernah lagi sampai Kelantan. Mana tahu lepas ni boleh pergi duduk sini ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete