BOOK REVIEW- DENDAM CINTA BY NURUL AIN SYUHADA (PNMe-Reader)

6:07 PM



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Source: Google 

DETAILS 

PAGE: 732 PAGES 
YEAR: 2015
PUBLISHER: PENULISAN2U


Source: Goodreads


03: Finished already! Haha my third book for this month. By the way, novel ni dia punya main storyline is revenge. Dendam Alfan terhadap Dyla tu kemain teruk benar. Dari zaman sekolah dibawa sampai ke besar. Padahal masa tu, bak kata Dyla, cinta monyet je kot? Why so serious? Tapi lain bagi Alfan sendiri sebab dia memang dah menyimpan dan serius dgn Dyla waktu tu. Eventho dia selalu kena buli dengan Dyla. 

Lepastu, dipaksanya Dyla kahwin dengan dia. Gamble gila cara melamar. Em what else eh? Em of course, sepanjang baca novel ni. Kita akan nampak la hate love relationship antara depa dua. Jangan risau, dah namanya novel cinta kan? Manisnya tetap ada. Hee.  Cumanya bila dah selalu tarik tali ni. Ada beberapa bab yang mcm hilang fokus nak baca. Sebab terlalu meleret. Drag mood. 

KARAKTER

Watak paling menyampah dalam novel ni jatuh kepada Encik Fuad, lecturer si Dyla yang gatal ya amat. Lepastu suka hati dia je nak gagalkan org just because tak memenuhi kehendak dia. Eh kalau lecturer macam ni wujud dekat kolej, memang dah kena baling telur la kat muka la oi. 

Geram!
Tak proffesional! 
Annoying! 
Hidup kerja menyusahkan orang je. Dah tua tapi kot ya pun jiwa muda agak agak la sampai taste pun nak ngorat student sendiri. Siap nak rogol!. Eeeii. 

ps: Oh, ada a few sentence yang mcm tersalah. I mean, typo error maybe? But, it's okay sebab tak ada la sampai menghalang untuk teruskan membaca. 

RATE: ⭐️⭐️⭐️

You Might Also Like

2 comments

  1. Part drag tu akak setuju.. Typo pun sama..
    tapi still okaylah nak dibaca kan..

    ReplyDelete
  2. cinta monyet tak menjadi ke sampai dendam tak habis macam tak matang pula.
    ok, akan ku try baca buku ni nanti..hehe

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe