MOVIE REVIEW - RATSASAN 2018

9:19 PM


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️


Movie review untuk tahun 2019 kalini, ika nak review satu cerita tamil. Ika baru je lepas layan Tamil Movie bertajuk Ratsasan dekat youtube. New update, tapi ika perasan yang account movie yang ika tengok cerita ni dah tak ada. Taktahu la sama ada dah delete atau macam mana. Oh ya, ika terjumpa satu post dkat fb pasal cerita ni. Katanya, ini movie paling best abad ini. Haha maka ika tak ragu ragu untuk tengok cerita ni harini. 


Ratsasan in english means Demon. (Raksasa)
Genre: Thriller/ Drama/ Crime
Year: 2018
Director: Ramkumar
Duration: 2h, 50 min 
Short Synopsis: A rookie cop attemps to track down a serial killer who is murdering young school girls. 

Source: Google




MY SHORT REVIEW 


Honestly, dari start cerita sampai habis. Ika fokus gila tengok. Sebab jalan cerita Ratsasan ni menarik. Permulaan cerita, kita akan nampak watak utama (Arun) struggle sangat nak bagi skrip cerita dia yang bergenre psiko. Bila tengok dia punya kegigihan mengumpul material - bahan bahan untuk skrip dia. Macam wow. Penuh dinding dengan article surat khabar. Malangnya, banyak producer yang tolak skrip dia sampaikan dia terpaksa kerja as a polis atas bantuan abg ipar dia. 

Dalam masa yang sama, kes pembunuhan kejam budak sekolah dalam lingkungan umur 15 tahun pun terjadi. Kira kita mcm tak boleh nak hilang fokus, sebab cerita dia mcm keep on go go go and go. Nak dijadikan cerita, masa Arun start jadi polis. Dia mcm dapat clue pasal jenayah dan misteri pembunuhan bdk bdk ni. Sbb before this kan dia banyak buat research pasal psiko. 

Agak menakutkan cara pembunuhan budak budak ni. Kita pulak tak boleh imagine mcm mana derita dan seksanya budak tu semua. Nampak sangat kejam dan tak perikmanusian. Damn you!

At the same time, ika salute dekat pembunuh. Pembunuh memang pandai plan strategi. Susah gila weh nak cari pembunuh. Tak ada bukti kot. If ada pun, merujuk ke org lain haha. sebab tu, ika awal awal lagi surrender utk teka siapa pembunuh. 


Source: Google


Sebagai penonton, ika sendiri tak boleh nak predict siapa yang bunuh. Sebab tak banyak sgt yg  boleh kita fikirkan siapa pembunuhnya. Kira mcm zero la nak main tuduh tuduh.Taktahu nak komen apa lagi. Ika rasa siapa yang suka tengok cerita psiko mcm ni, akan suka. Nasib baik ada Arun, so that dia gigih mencari pembunuh tu. Pembunuh akan tinggalkan kotak dekat setiap bdk yang dia bunuh. Scary jugak tengok patung yang dalam kotak tu. Kena toreh bagai haih. Taknak cakap banyak. Please tengok okay? Haha. 


RATE: ⭐️⭐️⭐️⭐️

UPDATE: Ika check balik movie yang ika tengok dekat youtube. Tapi dah hilang yang full movie. Nanti ika carikan yang ada subtitle and update :) 

You Might Also Like

13 comments

  1. Ika tengok kat Youtube ke? Ada subtitle tak? Macam best je cerita dia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika tgk dkt youtube sebenarnya. Tapi bila ika cari balik, dah tak jumpa dah. hee nanti ika carikan balik & update dekat blog link. ✌🏻

      Delete
  2. Hadoi.. cam ngeri je kalau nak kena tengok.. Baca okay lagi.. hahaha.. Nantilah akak try cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ika tahu kak sha kalau movie hantu dan sewaktu dgnnya akan kureng sikit kan hee.

      Delete
  3. Ika..share please pastu tag akak..haha. Macam best je ni..akak suka movie psiko camni sebab akak pun psiko orangnya..wakakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee nanti ika carikan link baru cerita ni. sebab yang dekat youtube taktahu la pi mana kak hee. Amboii akak psiko apanya haha. akak comel kot hee

      Delete
  4. Dah tengok filem ni. Memang best cerita dia.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hee best kan :) Fav yang ni. sebab terasa la psikonya tu.

      Delete
  6. best.. smpi balik pun teringat2..

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe