MOVIE REVIEW - TRUTH OR DARE 2018

6:02 AM


Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Harini mood nak cerita sedikit pasal movie Truth or Dare ni. Adik ika mula tunjuk trailer movie ni beberapa minggu lepas. And ika sangat suka tengok cerita camni. This is just my personal review. Sebab ika suka tengok horror movie. Ika mungkin takda hal untuk tengok. Tapi sesiapa yang tak suka or tak berani. Baca je la review hehe. Kalau rasa nak tengok tu hangpa pikiaq la sendiri nah hehe. Boleh bawak teman atau kawan atau orang yang boleh tutupkan mata hang. 


SYNOPSIS 

Olivia, Lucas and a group of their college friends travel to Mexico for one last gateaway before graduation. While there, a stranger convinces one of the students to play a seemingly harmless game of truth or dare with the others. Once the game starts, it awakens something evil - a demon which forces the friends to share dark secrets and confront their deepest fears. The rules are simple but wicked - tell the truth or die. Do the dare or die, and if you stop playing. You die. 

Initial Release: 13 April 2018 (USA)
Screenplay: Jeff Wadlow, Micheal Reisz, Jillian Jacobs. 


                                           REVIEW                                             

First of all, cerita ni 18sx. So tak sesuai la untuk budak bawah umur. Kandungan cerita ni pun ada la beberapa scene hangat sikit. Cerita ni still on dekat semua cinema dekat Malaysia. If berkesempatan, pergilah tengok :) 

Bagi ika, cerita ni ala ala Final Destination. Kalau korang pengemar cerita Final Destination. Boleh layan cerita ni. Konsep cerita lebih kurang sama.  Sebab bila dah alami satu kejadian jadi lagi satu kejadian yang dah boleh di agak siapa yang akan jadi mangsa ikut turutan gambar yang dieorang tangkap masa dekat Mexico tu. Menariknya sebab soalan truth or dare tu diiringi dengan satu scary face yang haha oh boleh bawak masuk dalam mimpi la malam ni jawabnya.


Ada scene mengejut, dikejutkan serta kejutan. Geram dengan  afew friend of them yang suka sangat taknak percaya yang game ni real. Padan muka! Itulah makannya ya. Haha. Tak pasti genre movie ni horror atau thriller. Tahap klise dia tak banyak sangat sebab kita taktahu what is goin to happen to all of them kan, since semua involve. Cara mati pun mcm ada yang wow, ada yang ala. and ada yang em. why?

Kalau tak terkejut kenapa dalam wayang tadi kawan ika siap melompat plus cengkam baju ika haha. Dia punya la tak senang duduk. Haha. 


Menariknya dalam movie ni bila siapa yang pilih truth akan dapat soalan yang akan memaksa dieorang untuk cerita perkara sebenar. Apa yang disorok kemas rapi dalam poket semua kena cerita and effectnya akan mengoyahkan friendship relationship dieorang. Kebenaran yang pahit. Kalau dare tu memang tak boleh nak kata apa la. Soalan truth or dare ni akan disoal oleh stranger sekalipun. 

Pokoknya, tak payah la main game bukan bukan even just for fun atau nak mencuba. Takda untung apa pun. Lagi memudaratkan. Lepastu, orang kalau dah kata bahaya. Bahaya la. Jangan melawan. Amboi. Buat bebai pulak takmau dengaq kata. Kbye! Haha emo. 

Overall: 3 over 5 
Selamat menonton awak awak semua. Have fun!

You Might Also Like

13 comments

  1. uwahhh,, done reading and honestly,, nik rasa nak tengok cerita ni. and suka dengan style penulisan ika. nice :)

    ReplyDelete
  2. FIlem yang tidak akan ditonton oleh Siqah. Haha. Sebab Siqah penakut :D

    ReplyDelete
  3. memang kin takkan tgk cerita ni, haha penakut sikit tgk genre cmni. tq review!

    ReplyDelete
  4. Wah, kalaulah citer nie macam Final Destination, akak nak carilah movie nie, tengok review awak pun dah menggigil, bukan takut tapi excited nak tengok... nice review Ika..

    ReplyDelete
  5. uishh takut plak nak tengok hii tengok sinposis menarik jalan cerita

    ReplyDelete
  6. Orang cakap cerita ni best tapi Lya not into this kind of movies, more to thriller la ni. Lya prefer horror yang ade hantu tu lagi. Haha

    ReplyDelete
  7. Akak dah tengok, tapi rasa macam lain pulak pelakonnya daripada review awak, ke movie nie ada siri yang lain..?

    ReplyDelete
  8. Alaaa haritu g wayang ngan siblings pi pilih Quiet Place plak, sampai tertidur dalam wayang sunyi sgt, rugi tak pilih yang ni T_T

    ReplyDelete
  9. Tengok muka perempuan rambut pendek tu, mcm comel2 je.. Tapi kalau tengok lama2, seram pulak..Nak tengok tapi dah lama tak pegi wayang.. hu..

    ReplyDelete
  10. rasanya tak nak tgk cite gini sbb ending mesti ramai yg mati..hehe

    ReplyDelete
  11. Perlu tgk ni. My kind of movie

    ReplyDelete
  12. Yeah!! Baca review Ika je.. Tak berapa nak berani tengok.. kikiki..

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe