May 3, 2018

# Life

Hadiah dari Blogger Kak Sha.


Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Ika dah blogging almost 7 years plus. Tapi dulu, ika tak rasa macam ika nak jadikan blog ni untuk mencari kawan. Ika hanya jadikan blog sebagai medan untuk ika menulis apa saja yang ika suka. Tapi, 2017 ika aktif blog balik sebab ika rindu nak blogging. And memandangkan, ika suka baca buku. Ika tak sangka. Yang ika akan jumpa ramai sangat geng yang sama minat dengan ika. 

Honestly, ika dapat detect beberapa blog yang suka meng-review buku macam SIQAHKAK SHALEA AZLEEYA & FATINA. Ika terjumpa blog ni semua masa blogwalking. Dan ika tahu ada ramai lagi yang suka baca buku jugak. Finally, ika tak rasa yang minat ika ni. Satu minat yang aneh pelik serta ganjil haha. Keep on membaca and mengreview kalian. 


Entry ni entry penghargaan untuk Blogger Kak Sha. Kak Sha dengan baik hatinya bagi ika satu buku yang ika sebenarnya lama jugak tengok tengok dekat website and bookstore. Mereka by Ariff Adly. Thankyou so much Kak Sha sebab bagi ika buku. Ika anggap buku dari Kak Sha sebagai hadiah upcoming birthday ika yang akan datang. Hee. 

Kak Sha siap balutkan buku lagi. Hee. Rajin sangat. Bila balut dengan pembalut mcm pembalut hadiah. Rasa macam dapat hadiah birthday. Seronok kemain mcm budak kecik haha. Sangat salute dengan Kak Sha. Dia dapat baca 100 buku. Ika tak rasa tahun ni ika baca sebanyak tu. Dan kak sha ada anak, dengan kerjanya. Wow. Satu pencapaian yang memang terbaik.




 Ika baca ikut mood. Tapi kalau dipulun mau seminggu berpuluh buku jugak. Ika terpaksa kawal nafsu camtu sebab nanti takda bahan bacaan haha. 

Just sweet and simple reminder. Actually, setiap blogger yang review buku. Dia ada cara dia tersendiri. Macam ika, ika sampai sekarang still work hard untuk mengreview buku sebaik mungkin. Jangan dicompare cara review buku seseorang blogger tu sebab dia mesti ada sesuatu yang ingin disampaikan dengan apa yang dia dah baca. Respect and support each other. 💪🏻

25 comments:

  1. Allah.. Terharu pula akak bila ika buat entry khas ini..
    Teruskan membaca dan review buku tau Ika..
    Macam Ika cakap setiap blogger ada identiti mereka dalam membuat review.. Amik yang baik-baik.. dan sokong semua..

    ReplyDelete
  2. Kak Sha suka bagi buku pada kawan-kawan dengan niat supaya mereka gembira dan mula membaca.. Dan buku ini macam escapism kak sha dari kepenatan kerja dan "me time" selain anak-anak yang ceria berceloteh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak sha. Minat membaca ni dah lama sejak sekolah. Kalau dia nak hilang, dh lama dia hilang hee. Ika akan baca selagi ika mampu hee. Betul kata kak sha. Buku as a me time is a good choice. Hee. Kak sha keep on membaca jugak tau :)

      Delete
  3. Teruskan amalan membaca ye ika.. tak ramai dah zaman skrg geng book lover ni... satu hobi yg beri seribu manfaat....tahnia ika

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak :) Ika akan membaca selagi minat itu ada hee. Thankyou kak. Hee

      Delete
  4. Bestnya dapat buku sebagai hadiah. Love it 😍 Siqah setuju sangat dengan perenggan akhir Ika. Yes, setiap blogger ada cara tersendiri untuk review buku. Kita buat review pun ikut citarasa kita kan. Jadi perlu respect and support each other. Yeayyyy!! Keep on reading and writing Ika ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww. Kan Siqah. Dapat hadiah buku ni mcm boleh tersenyum sampai ke telinga hee. Ika rasa memang sangat berlainan cara sesama kita review. So thats why kena baca book review dari setiap blogger yang mengreview. Lain org, lain pendapat hehe :) You too Siqah hee. Keep on reading and writing too. Keep in touch hee.

      Delete
  5. Wah, tahniah Ika kerana dapat gift buku, bukan senang tue.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih kak shikin hee :) Alhamdulillah rezeki.

      Delete
  6. Alhamdulillah, murah rezeki dapat hadiah buku ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Thankyou awak hee. :)

      Delete
  7. Tahniahhh kak Ika! keep on being lucky!!! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou Hana. InsyaAllah. Hee ☺️

      Delete
  8. Alhamdulillah rezeki dapat buku. Sy byak buku tp liat nak membaca huhu T^T still mencuba utk kembalikan semangat membaca. Teruskan menulis suka baca entry Ika :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah. Hee takpe wak. Mudah mudahan mood membaca awak kembali so awak blh baca banyak buku hee. Thankyou awak hee ☺️

      Delete
  9. Ciktie pun membaca ikut mood! Kalau mood ok sekejap je dah habis heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sama la kita. Baca ikut mood. Yayy geng 🙌🏻

      Delete
  10. aww best nyaaa...hadiah awal la tu..kak shaa nak juga buku..hahah..betul tu ade identiti lain setiap org jns penulisan berbeza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee aah hadiah awal hehe. betul. mana sama semua org. kalau sama mesti boring. Hee

      Delete
  11. tahniah ,,nanti dah habis baca boleh review novel tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee InsyaAllah cik cappuccino :) Terimakasih tau. Hee

      Delete