Book Haul September ๐Ÿ’ธ - Jari Jemari Menari

Sep 20, 2018

Book Haul September ๐Ÿ’ธ


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Tak plan sebenarnya nak beli buku untuk this month. Rasanya bulan ni la paling banyak overspent untuk buku, which is ika sendiri tak jangka akan terbeli sebanyak 21 buku. 21 buku kali ni ika mixed malay and english book. Oh lupa. 21-10= 11 books je actually yang ika beli guna duit sendiri. Another 10 books ialah pemberian Cik Anatassia Isabella. 
Well. thankyou so much miss.

Buat masa sekarang, mood membaca ika boleh dikatakan agak slow sebab banyak buku yang tak dibaca lagi. Tapi, ika yakin 100% yang ika akan habiskan semua buku ni dlm jangka masa pendek haha. Tak apa la. Asalkan, baca dan sentuh buku. Hee. Kadang tu kekangan duit nak membeli tu membuatkan ika sentiasa make sure at least ada stok buku untuk dibaca. Kalau takda duit nak beli buku pun. Tak la rasa mcm sedih hehe. 



21 Books. 
1. Cheese: Cik Qwerty 
2. Cinta Si Ikan Buntal & Kambing Liar: Muliati Abdul
3. Akulah Cinderella: Nozi Danisya 
4. Awek Chuck Taylor: Nami Cob Nobbler. 
5. Kombo Fixi: Cekik + Amerika: Ridhwan Saidi 
6. The Sweet Life of Sally Tomato: Jean Ure 
7. Inexcusable: Lynch 
8. "..Startled by his furry shorts!": Loiuse Rennison 
9. Sara's Face: Melvin Burgess
10. Kissing Snowflakes: Abby Sher 
11. Paula Spencer: Roddy Doyle 
12. Stay: Caletti 
13. The short second life of Bree Tanner: Stephenie Mayer 
14. Paranomal: Fixi 
15. Permainan: Fixi 
16.Jahat: Fixi 
17. Sumbat: Fixi 
18. Champak: Iman Publication 
19. Air Mata Presiden Mursi: Iman Shoppe 
20. Mudahnya Menulis: Iman Shoppe Publication
21.The Trouble of twins: Bright


Minggu lepas kalau tak silap ada Mycyber sale. So banyak book store alam maya yang buat promotion gila gila. Dan of course. Ada few books yang ika tengok berbaloi untuk beli. Semuanya memang tengah murah sangat. Contoh: Fixi (3 buku- RM50), Lejen ( 1 buku- RM 3.90) dll. Tapi ika pilih Iman Shoppe Publication. Dan ika pilih buku yang nipis nipis saja sebab cepat habis sikit bila baca. 



Itu saja untuk bulan ni. Rasa macam nak buat GA. Tapi risau sebab tak pernah buat. Hee. Dan takut tak ada sambutan. Nanti ika fikirkan. Thankyou sebab ada yg masih sudi singgah blog dan drop comment. Sangat hargai. Dah la kita ni jarang update. Harap lepas ni lebih rajin dan konsisten :) 

29 comments:

anakdenesor said...

msti rumah penuh buku kan..AD pon nak buat stok byk kat rumah tp xde space..end up pas bace msti bg org

Azlinda said...

bestnya banyak buku..

Maria Firdz said...

wah..seronoknya ... suka gak buku banyak gini...

Umi Nazrah said...

alhamdulillah, gembira nya banyak buku ^_^

Mimie said...

Banyaknya beli buku

Farah said...

Banyaknya beli buku. Syaa selalu beli buku banyak macam ni kalau ada book fair je.

Mieza S said...

banyak nya buku. sekali dia borong la. hahha

Shafyqah Azahar said...

banyaknya sampai 21 hahahaha kalau sha 3 tahun blom tentu habis

ray said...

bestnyeeeee. this time ray penuh dgn textbooks je. hahahah

Aisy said...

I miss the old me who love to read books. koleksi sekarang cuma koleksi dari zaman dulu. sekarang ni semacam tiada sempatnya... I jeles dengan you

Tiara Sapphire said...

banyaknya borong. saya pun tetiba rajin borong buku tapi beli preloved je la sebab nak jimat dan boleh borong lebih sikit..hihi

Cuya said...

wah best..buat la GA...nanti saya tolong promote kan biar ramai join..sharing is caring..hehehe

I am LZ said...

Best bila dapat beli banyak buku.. Pada sis satu kepuasan..
Suka tengok buku Ika tersusun rapi..

Ika.S said...

Tak banyak sgt AD. Hee. Ika sebab ika letak semua buku dekat dlm bilik ika. Klau letak luar, sepah jugak. Mak ika pening hehe.

Ika.S said...

Hee yeayy same here. beli preloved je sebab boleh dpt banyak. plus buku preloved bukan nya buku yang buruk buruk. lawa lagi :)

Ika.S said...

InshaAllah. Thanks cuya :) Hee.

Ika.S said...

Betul tu sis. Memang satu kepuasan bila dapat beli apa yang kita suka hee. Terimakasih sis :)

Ika.S said...

Haha terbeli banyak pulak sha. Tak jangka. haha. Janji baca sha hee.

Ika.S said...

Maybe nanti bila you ada free time. Boleh baca even sebuah buku :) Hee. Saya pun sbb curi masa jugak baca awak huu.

Ika.S said...

Haha sabar Ray. Tgh belajar kan? Ika pun dlu sama jugak penuh textbook je. Ni sbb dah habis belajar, boleh la baca buku :)

Ika.S said...

Hee best. Alhamdulillah :)

Ika.S said...

Hee sama la. Ika pun suka banyak byk buku :)

Ika.S said...

Alhamdulillah sis. So happy :) hee

Ika.S said...

Sebab bulan ni tak jangka terbeli banyak sis. Huuu T.T

Ika.S said...

Same here. Cumanya saya beli banyak sebab ni preloved book sis. Kalau actual price. tak mampu saya. huu

Ika.S said...

Itu la mieza. Sekali terborong daa T.T haha melayang duit.

Farhana Jafri said...

banyaknya! Sama lah bulan ni satu buku pun tak mampu nak habis baca. Buat je Ika, nanti kita support hihi :D

Sha Mohamed said...

Kak Sha beli dengan Karangkraf.. Kikiki.. Memang overspend bulan ini..

Tiara said...

R.I.P my Wallet ๐Ÿ˜“