MOVIE REVIEW - THE MEG 2018



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Lama tak buat movie review, rasanya last movie review yang ika buat Eiffel I'm In Love. Sebenarnya nak sangat tengok Hantu Kak Limah & Munafik 2. Tapi tak kesampaian lagi nak tengok sebab kekangan masa. Tapi, sempat curi masa utk tgk The Meg. Sebab masa tayangan cun. 

The Meg adalah singkatan untuk Megalodon. Megalodon ni merupakan seekor ikan jerung zaman purba yang dikatakan pernah wujud 23 juta tahun yang lalu. Seberat 60 ton dan panjang Mega ialah 60 kaki. Kalau nak tahu lebih lagi pasal Megalodon boleh google. Ada banyak sangat fakta pasal ikan jerung Mega ni. 




SINOPSIS 
A massive creature attacjs a deep sea submerisible, leaving it disabled and trapping the crew at the bottom of the Pacific Ocean. With the time running out, rescue diver Jonas Taylor must save the crew and the ocean itself from a unimaginable threat-A 75 foot long prehistoric shark knowns as Megalodon. 
Source: Google



Ish. Taktahu la mcm mana nak review movie ni. Dari dulu kurang minat tengok cerita yang mcm jerung jerung ni. Tapi tertarik dengan tajuk The Meg tu. So, tengok la jugak.  Opening cerita ni superb. Sebab deep sea punya view sangat la lawa and nampak so real. Amazed seketika dengan keindahan deep sea. Siapa yang suka tengok cerita Fantasy/Thriller Film. And boleh menerima cerita yang luar kotak maksudnya yang logik tak logik macamtu. Boleh tengok. Sebab ramai kata, eh takkan la dengan guna senjata tu boleh bunuh binatang purba tu just like that. Sebab tu, ika kata movie ini hanya org yang boleh terima benda yang out of box.

Disebabkan ada submarine crew terperangkap dekat deep sea tu, so dieorang terpaksa untuk cari Jason untuk misi menyelamat. Jason actually dah lama berhenti buat kerja misi menyelamat sebab dia dituduh gila masa misi terdahulu sebab tinggalkan kwn kwn baik dia. Tapi tula, hanya dia saja yang berpotensi dan ada good skill utk selamatkan dieorang. so cm wow la. Glap! Glap!


Honestly, ada jugak ika terlompat lompat masa tengok cerita ni sebab bab terkejut memang thumbs up. haha. I like the way flow cerita ni bergerak. Suspen and curious tu tak hilang. Dia makin buatkan kita sebagai penonton tak sabar nak tau ending haha. Tapi, itulah. Untuk katakan ini the best movie and recommended movie. Ika akan cakap, boleh pi tengok la cerita lain. Ada lagi yang best haha. 

Megalodon nampak so real bila dekat deep sea. Tapi bila dia dah mula show off diri dia. Dia macam jadi tak realistik pulak. Haha. Tapi takkan la dari awal sampai habis nak dekat deep sea je kaan. So, terimala movie ni seadanya dia.

RATE: ⭐️⭐️⭐️

0 Komen