Book Haul Feb 2019 💸

1:16 AM



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Sebulan puasa beli buku sebab baca ebook (PNMeReader). Jimat jugaklah duit ika bila baca ebook ni. Cumanya, spoilnya baca ebook ni confirm mata akan terjejas. Sakit kepala tu normal.  Risau jugak bila fikir. Dari mata elok tak ada pape, nanti tiba-tiba kena pakai spek. Maka, ika pun gilir gilir tukar. Kadang physical book, kadang ebook. 

Dapat tahu pulak minggu lepas yang Karangkraf akan ada Pesta Buku. Ika pun pergilah singgah dgn kawan ika. Tapi sebab bajet pun tak banyak and ada beberapa buku yang ika dah ada. Ika cuma ambil yang ika nak sahaja. Cukup la untuk bulan ni kot. Haha kan? Lagipun 4 buku tak termasuk buku baru Hamka Kereta Mayat. Harga dalam lingkungan RM 1 -3 saja. 


1. Ngeteh Di Kubur Ayah: Hamka Kereta Mayat                                              RM 15
2. Suria Venom: Mazni Aznita                                                                               RM 3 
3. Catatan Fikir Dua Penulis: Hilal Asyraf & Zahiruddin Zabidi                           RM 2
4.Borong Di China: Kapten Norisham Kadmin                                                    RM 1 
5. Daripa Budu Ke Cheese: Zaida Rahim                                                            RM 2

Of course, ika paling teruja bila ke area Pojok. Sebab tak sangka favourite author ika, Hamka Kereta Mayat ada buku baru. Kalau korang buku yang santai dan mencuit hati, boleh dapatkan buku ni. And kalau nak start dari awal, bole beli Kisah Laki Bini & Kisah Anak Bini. By the way. Buku ni mendapat ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ dari ika. Nanti ika buat review khas untuk buku ni ya. Insha'Allah. 

Pesta Karangkraf esok last tau gais. Sila la pergi tengok-tengok. Semua buku ada tak kira umur. That's all for this entry. Jumpa nanti di entry yang lain. InshaAllah. 

You Might Also Like

14 comments

  1. bestnya rajin membaca hahaha, sha beli buku takbaca baca :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe sha. Pelan pelan la. Nanti habis jugak buku yang sha beli tu hehe :3

      Delete
  2. wah..best!!
    suka baca buku dr baca buku online...feel dia lain kan.
    happy reading!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah feel dia lain sangat. Kalau physical book ni rasa lagi best hehe

      Delete
  3. bestnya rajin membaca, keep it up...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou OM. InshaAllah selagi masih ada minat membaca, ika akan baca :)

      Delete
  4. Bestnya dapat beli buku yg murah murah. Dah lama tak beli buku baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sementara waktu mampu beli buku murah dekat pesta buku hehe. Ada rezeki boleh beli new book :)

      Delete
  5. Tak jenguk pun pesta buku Karangkraf ini.. hehehe.. tengah kawal nafsu..

    ReplyDelete
  6. selalu nampak kt fb karangkraf buat promo buku murah , jeleslah tengok..hehe

    ReplyDelete
  7. Physical book over e-book sebab senak mata walaupun e-book lagi murah tapi sape la yang tak sayang mata kan?

    ReplyDelete
  8. rajinnya membaca..k.fiezz lama tak pegang buku/novel atau majalah2 ni..haha..faktor usia sungguh tau..

    ReplyDelete
  9. rajinnya membaca..k.fiezz lama tak pegang buku/novel atau majalah2 ni..haha..faktor usia sungguh tau..

    ReplyDelete
  10. bestnya..hopefully i can be a bookwarm too

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe