Big Bad Wolf Haul 2017 📖

6:30 PM


 Assalamualaikum 🙋
Rasa macam tak terlambat lagi nak update pasal Big Bad Wolf Haul. Ecewah, Haul sangat. Actually, ika saja saja nak pergi ke BBW sebab last year memang takda peluang nak pergi. This year, ika awal awal hantar adv dekat encik boyfriend suruh save the date and temankan ika pergi sini. At the sama time boleh la dating 😘
Big Bad Wolf - The Mines - 24 Hours nonstop 

Ika cuma aim satu buku je actually. which is Miss Peregrine's Home For Peculiar Children. Ika ada nampak yang harga buku ni dekat kedai compare dgn harga dekat BBW sangat la jauh beza. Macam ika geram sebab last year tak dpt grab.  Kalau boleh dapat yang murah kenapa nak beli yang mahal. HAHA. 

Dia punya eksited nak pergi tu, setiap hari bercerita nak beli itu ini. Haha. Nasib baik ada yang sudi melayan. Tapi, bila dah pergi. Taknak pergi dah sebab masa tu salah pakai kasut. Terpakai heels. So, masa nak berjalan tu rasa mcm alahai. Tak bebasnya. 

Itu la dilema seorang ika bila nak ke pesta buku at the same time nak pergi dating. HAHA. 


Memandangkan, mmg nak grab 1 buku je. So, duit pun tak ada la bawak banyak sangat. Ika beli apa yang ika nampak depan mata je. Sebab, kalau aim. Susah gila nak mencari. Kali ni, sangat la besar and ada dlm 4.5 juta buku. Ika beli 9 buku & bf ika beli 1 buku. Itupun, ika macam dah terlampau rambang mata sangat dah. Sebab banyak buku yang ika suka and minat. Macam a lot of books yang harga dia mcm tak masuk akal. Rasa macam, ish kalau la duit kepuk dalam poket. Mesti dah main campak dah buku buku yang ika nak tanpa pikir harga. HAHA. 

                                            LIST                                         



1. CINTA PENCURI MIMPI : LYNN DAYANA  (RM 6)
Ika one of Kak Lynn's fans. Ika baca novel novel dia, ika jatuh hati ❤️️  So,ika pun nampak je novel ni. Terus ambik. Oh, ika baca dulu sinopsis dia. HAHA. Ika suka semua karya beliau: Jika Benar Cinta, Juara Carta Cinta, Cinta Perisa Dia & Tarikh Luput Cinta. 

2. FITRAH KASIH : ILANI MYSARA  (RM 6 )

Ni, first time cuba baca buku dari penulis ni. Ni, bf ika yang suggest. So, ika ambik. 

3. MONARKI: LOKMAN HAKIM  (RM 8)

Kenapa Masih beli buku Fixi walaupun pernah baca buku Fixi, end up. It's not even my taste. Kenapa beli Monarki? 

Sebab ika rasa, ika masih cuba nak menyelami perasaan pembaca tegar Fixi yang suka gila buku buku Fixi ni. Ika memang la macam giveup sikit bila baca baca, tak capai apa yang ika nak. Tapi, ika still kasi chance la. Hehe. So, I choose Monarki. 

4. PENA & PICAGARI: DR KHAIRUL HAFIDZ (RM 10)

Yang ni, ika memang dah lama gila aim. Sejak dari buku ni keluar. Tapi, still tak berpeluang nak beli. Harga asal buku ni is RM 25. Tapi, terkejut gila buku ni harga dia jadi RM 10. Sooo, worth it okay. Hee. Ika dah habis baca dah buku ni. And nanti ika akan buat personal book review. 

5. THE LITTLE OLD LADY STRIKES AGAIN  (RM 10)

Again, ni bf ika suggest. Sebab, mula mula tertarik dengan cover buku ni. Cute gila nenek ni. Plus tajuk dia mcm dah boleh agak yang buku ni genre comedy. Bf ika suka dengan buku buku genre camni. Hee. Bila ika google. Ya Ampun, ada lagi Broke The Rules la apa la. Tak sure la ni buku yang first atau macam mana haha. Main beli je. Alaaa. 

6. MISS PEREGRINE'S HOME PECULIAR CHILDREN (RM10)

As be mentioned above, ika nak sangat buku ni since BBW last year. Alhamdulillah. Dapat jugak eventho dah tgk movie dia haha, Nak beli kawan kawan dia jugak. Dia ada Hollow City dengan satu lagi tak sure apa. Tapi, tak tahu la kenapa takda masa haritu. Habis agaknya haha. 

7. BUKU RESEPI: KEK BATIK (RM 2)

Ika peminat tegar kek batik. And ika rasa buku ni akan banyak bantu ika explore dengan dunia kek batik dengan lebih. Selalu kalau buat kek batik, rasa jemu. Ni, tengok dalam buku ni. Ada mcm mcm mcm mcm jenis kek batik. Hehe. 

8. DEEPER (RM 8)

Ika beli ni, sebab satu tajuk dia. Nampak gaya mcm buku ni genre adventure. Lagi satu, ika tak pernah lagi baca buku yang dah ditukar bahasa dari BI ke BM. 

9. TINTA ASYRAF 2 (RM 5)

Dah lama jugak nak beli buku ni. Selalu rasa cam nak beli dekat website. Sekali beli la jugak masa dekat BBW. Karanh menyesal pulak. Since buku ni pun hot selling. Ika beli la. Tanpa fikir panjang. 

Ika akan baca buku buku ni dan buat review. ASAP. Till then gais. Jumpa in next entry okay? Maaf, gambar buku buku tak sempat nak ambik. Pinjam google punya gambar dulu ya. Nanti, ika akan tukar gambar. Hee. 

XOXO. 



You Might Also Like

9 comments

  1. yeaaayy cikyan ada geng ulat buku. hihi.

    nanti kalo ada buat entry psl buku blh tinggal jejak/link kat blog cikyan ke.. blh bg idea nak beli buku ape kan. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee yayy. Sep sikit. Nanti ika akan update dekat cikyan tau :) Hee

      Delete
    2. thanks dear.. cikyan kan, kalau msuk kdai buku, rasa kalo xkluar pon xpe.. hahahaha

      Delete
  2. Bestnya dapat gi BBW.. Dah dua tahun aim tapi tak berjaya juga.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe this year pi la kak if ada lagi BBW. Seronok. Bukan yg mcm baya ika je seronok. Parents lagi seronok sebab buku budak budak sangat la murah hee

      Delete
  3. Samalah...Hana pun kalau boleh nak rembat je semua buku bila masuk kedai buku.
    Btw Thank you sudi singgah blog Hana ^^ Done follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kita geng Hana. Sep sikit.
      Thankyou Hana. Salam perkenalan dari Ika :D

      Delete
  4. Siqah tak update lagi pasal BBW. Hehe. Tahun lepas pergi dengan niat nak beli dua je tapi terlebih jugak. Tapi takdelah banyak sangat. Hee.

    Siqah dah baca Pena dan Picagari. Dah tulis review kat blog jugak :) Best buku tu, banyak benda kita boleh belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee, siqah update la. Ika suka tengok reader lain beli apa dekat BBW. And suggest la buku apa yang best hee. This year if da lagi BBW. Boleh la ika pi beli. Kannn..
      Pena & Picagari best. Ika dah baca dah entry review tu dekat blog Siqah hee

      Delete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe