Aug 19, 2018

# Books

Book Haul August 💸


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Belum habis lagi bulan August, ika dah buat entry August Book Haul. Haha. Untuk bulan August ni. Alhamdulillah. Ika dapat beli lagi buku dengan kuantiti yang banyak. Memang dlm setiap Haul ika. Ika harap terselit buku Fixi walaupun sebuah. Last month dapat 4 buah. Same goes to this month. And also ada buku Lejen jugak. Happy girl. 

And kenapa FIXI jadi keutamaan ika sekarang is, sebab ika mula nak berjinak baca buku FIXI. Dulu ika tak rasa nak baca sebab rasa mcm bukan citarasa ika and even ika dh baca beberapa buah buku FIXI pun. Still tak rasa nak mengumpul. Tapi, buku Mereka ubah persepsi ika utk FIXI. 




4 buku FIXI + 3 buku Lejen. 
4 still sealed. Yes. Again. Preloved books. 


Semua buku karya dari penulis penulis ni, ika tak pernah baca lagi. So, ika ada high expectation untuk semua buku ni. Ada some of it yang ika dah refer review Goodreads. Ada yang tak. Macam, ika sgt looking forward nak baca Nota by Shaz Johar. And ika tau ika agak ketinggalan sebab dia dah ada sampai Nota 3 dah. So, im gonna get it all of that. Haha. Dan buku buku lain pun buat ika curious jugak. 

Semoga seorang ika tidak la beli tapi tak baca. Tapi selalunya tak pernah la tak habis baca. Mesti habis. Doakan ika konsisten untuk update book review. Haha. Semoga mood tak kelaut dan penyakit M datang menyerang. 
Seronok tgk Kak Sha baca buku dgn buku buku yang dia beli hehe. Rasa bersemangat pulak. 

CR: #HURT 




13 comments:

  1. Wahhh banyaknya buku FIXI. Tapi Najihah kurang minat dengan novel-novel macamni. Tetapi yang menariknya buku FIXI ini dia thriller dan kontennya membuka minda. Najihah pernag baca asrama sahaja. Lepas itu tak nak baca dah. Huhu sebab dark sangat kot.

    ReplyDelete
  2. banyaknya novel.. selamat membaca!

    ReplyDelete
  3. hi..singgah sini...
    jemput baca dan kongsikan hobi anda http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/hobi-zaman-kanak-kanak-sehingga-dewasa.html

    ReplyDelete
  4. Selamat membaca... ingat pesanan diri sendiri tu ye .. jangan sekadar beli dan kumpul .. hehehe

    ReplyDelete
  5. Way to go ika semoga berjaya habiskan bacaan and buat review buku tu

    ReplyDelete
  6. Same with my sister, suka dengan buku FIXI..ehhee..ada sesuatu di balik cerita dan ayat-ayat yang sesuatu tuu....hehe..keep it up cik Ika !

    ReplyDelete
  7. wah syaza suka buku FIXI and LEJEN. best dan 'bebas' berkarya buku2 dari mereka ni :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Tahniah kerana anda terpilih sebagai salah seorang pemenang GA yang Abam Kie anjurkan tempohari. Untuk maklumat lanjut dan cara untuk menuntut hadiah, sila layari pautan di bawah ini. Terima kasih.

    https://www.zukidin.com/2018/08/keputusan-guess-my-weight-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. tahniah taw berjaya masuk bloglist syaza.

    ni link dia : bleh check kat list :)

    https://www.vitaminsyaza.com/2018/08/giveaway-vitaminsyaza.com-shaklee-melaka.html

    ReplyDelete
  10. dah selamat khatamkan semua tu ke?

    ReplyDelete
  11. hye lama tak jenguk..saka ngan babi tu kite ade..tak habis ag bacenye hehe

    ReplyDelete