Aug 15, 2018

Give Thanks To Allah 🌸


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️ 

Alhamdulillah. Another day to remember. 11 August 2018 // Saturday. Finally, I'm done with my Degree. Lega sangat. Actually, memang tak jangka akan konvo secepat ni. Kalau ikut firasat hati, rasa mcm dpt konvo next year. Tapi, mesyu buat suprise pulak. Sebab tiba tiba la, ramai batch ika yang tak dpt konvo sekali sebab rushing. 

Ika memang tak bercerita sgt psl personal life ika dekat blog atas sebab tertentu. Fyi, ika ambik B in International Business dekat MSU Shah Alam. It takes me around 2 years. Struggle masa degree ni boleh dikatakan lebih sikit dari Diploma and SPM. Haha. Sendiri kena tahu macam mana nak maintain and masih dalam right pathway. 2 tahun yang ada upside down. And ada 1 sem yg ika hampir gila dibuatnya. Gara gara ada groupmate yang mental psiko dia tahap dewa haha.  Psiko dia buat otak kita jadi emosi. 



Thankyou Fatimoh kasi sis bunga :) 


Honestly speaking, ika mmg 99% taknak sambung belajar sebab ada beberapa kekangan masa tu. Dan ika mmg dah ada mindset utk kerja lepas abis Diploma. Ye la, nak belajar pun nak kena guna duit. Tapi, Allah tu tak zalim. Dia permudahkan segala urusan ika dari ika start belajar sampailah habis. Dipermudahkan ketika belajar, dari segi kewangan, kawan kwn dan sebagainya. Belajar mana pun. Kena pandai bawa diri, pilih kawan yang baik, adapt dgn environment, culture and system. Dan banyak lagi. Kena rajin bertanya. Kalau tak tanya, sesat la jawabnya.

Sangat normal ya bila stress masa belajar. Just keep in your mind and positive. Hujung pangkalnya, berbalik kepada niat kita. Kalau niat tu kita pegang sampai ke hujung. Insha Allah. Semua akan baik baik saja. All is well bak kata cerita 3 Idiot. Haha


ALWAYS REMEMBER!
Jangan jadikan alasan umur makin meningkat sebagai penghalang utk belajar. 
Jangan pernah berhenti untuk belajar dan menimba ilmu tak kira la ilmu apa sekalipun. Kita ni selamanya akan sentiasa belajar dalam hidup kita.




Terimakasih dekat semua especially family, my love, friends, lecturers. Each of them jadi penguat semangat ika. My support system. All my hardwork paid off! Alhamdulillah. Maaf ika tak dapat nak belanja gambar konvo ika yang lain. Sebab memang tak pernah nak belanja dalam blog pun haha. Doakan lepasni ika dapat cari kerja, kumpul duit dan ehem ehem. Amin.

See you guys in my next entry. InsyaAllah. 

6 comments:

  1. Congratulations on graduating! :)

    ReplyDelete
  2. congrates! singgah sini

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Dan ehem ehem? Hahahahaha! Tu yg paling tak sabar

    ReplyDelete
  4. Tahniah ye dah dapat degree. Good luck for the next step

    ReplyDelete