Jul 30, 2018

# Books

Book Haul Julai 💸


Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Here we go again with my favourite entry of the month. As usual, kalau ada rezeki lebih, ika akan limitkan sedikit amount dan aim a few book dekat Carousell. Siapa kata used book, preloved or secondhand book tu tak boleh dibeli? Buat masa sekarang, ika lebih memilih untuk beli buku secondhand atas sebab limitation of money. Kalau tanya kenapa ika selalu mcm limitkan duit untuk beli buku ialah satu ika nak ika sedar diri dgn kemampuan membeli ika.

After few weeks survey for a good books. Ika jumpa one seller ni yang sangat la bermurah hati dgn menjual buku dia dgn harga sangat sangat murah. Of course, ika eksited. Haha. Rezeki orang kata setelah sekian lama cuci mata dekat Carousell. 



At first, ika cuma nak beli 4 buah buku fixi dari seller ni. Tapi lepas tengok harga yang dia tawarkan pun berbaloi. Ika grab 8 books. Itu pun setelah bincang dgn dia untuk harga buku plus postage. Ika setuju untuk ambik 8 buku. 

FIXI
TRIO, PATUNG, ASRAMA 2, KAMPUS.

TERFAKTAB:
 SARKASTIK CINTA, NAKAL TAPI HALAL

AQADA:
 SUAMIKU DAJJAL 

REGRADUASI BY FAIZ IBRAHIM 

Dah lama ika aim buku buku yang ika nak beli ni lagi lagi Suamiku Dajjal. Sebab ika selalu baca review yang buku ni best. 

Semua buku ni ika beli dengan harga RM 3 perbook.Usually. ika selalu jumpa org jual buku dgn harga paling murah pun RM 5. RM 3? Great deal. Yes! Happy girl in the world haha. Thankyou Atiqah 👍Buku buku dia sangat la elok.Macam baru. Tak ralat lansung ika beli dari dia. Tak sabar nak baca semuanya sekali. Sekarang tgh ada mood untuk baca buku buku fixi. Dulu taknak, sekarang nak baca sebab curious. 

APA PENDAPAT KORANG KALAU BELI USED/PRELOVED/SECONDHAND BOOK NI?
Share tau dekat ruangan komen 😊

18 comments:

  1. berbaloi beli preloved book kalau dapat harga murah dan condition buku pun tip top.

    ReplyDelete
  2. Its worth buying. Murah tu, buku ni preloved pun takkan myusutkan nilainya. Slmt membaca ika 😁

    ReplyDelete
  3. Abam kie pun nak jual novel lama2 la. Dpt gak duit poket.

    ReplyDelete
  4. buku dah lama tapi nampak macam baru, nampak sangat kaki buku sebab jaga elok buku-buku dia. Beli pun rasa berbaloi sangat walaupun preloved

    ReplyDelete
  5. buku2 kat Carousell pun best and menarik. jimat pun yaaa sebab second hand kan. motif utama nak baca.

    ReplyDelete
  6. Kalau dulu saya pun rasa tak nak beli preloved books. Tapi sekarang ni pendapat dah lain. Isinya lebih penting. Kadang-kadang used books yang kelihatan old school tampak lebih menarik dan rare.

    ReplyDelete
  7. Ada sesetengah buku memang Kak Sha akan aim preloved.. Tambah bila duit dah kena limit tapi minat membaca membuak-buak.. Kikiki.. Bonus sangat bila dapat buku yang kondisi dia tip top dengan harga yang murah...

    ReplyDelete
  8. berbaloi sangat ni dengan condition pun bagus lagi :)

    ReplyDelete
  9. dulu selalu baca fixie ni, tapi skrg sebab busy tak sempat nak membaca novel

    ReplyDelete
  10. terbaek.. ilmu ni x kira buku baru atau lama.. sama2 bermanfaat :)

    ReplyDelete
  11. Wahh buku preloved tp nampak mcm baru dengan harga murah. Sangat berbaloi mcm tu 😄

    ReplyDelete
  12. ok jer....preloved novels. Ayu pun pernah beli & pernah jual jugak. Janji novel tu semua dlm good condition. berbaloi apa.
    my sis pun minat fixi ni..

    ReplyDelete
  13. Waaa berbaloi la novel preloved. I prefer preloved lagi2 kalau still nampak mcm baru

    ReplyDelete
  14. saya pun suka beli buku preloved sebab duit takde hahaha. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 1346

    ReplyDelete
  15. berbaloi dengan harga yang murah....
    mrs pip sekarang ni lebih prefer cari buku2 preloved ...

    ReplyDelete
  16. wah. bagus sgt ika suka membaca. kin pun suka sebenarnya tapi masa terluang tu xde.. huhu

    ReplyDelete
  17. boleh saja preloved ni, janji kandungan buku tu yang best.

    ReplyDelete
  18. Serius lah RM3 satu buku. Murah gila!!! Siqah okay je dengan preloved buku. BAru jugak berjinak beli buku preloved. Adalah 4 buku dah kot. Hihi. Preloved books in good condition, why not? :D

    ReplyDelete