Feb 6, 2018

# Life

Choices of Flat Shoes di Zalora ๐Ÿ’ƒ


Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

ANNA WAVY CONTRAST FLATS 


Perasan tak bezanya lelaki dan perempuan? Kalau nak diceritakan tu banyak. Tapi, lelaki kalau bab kasut. 1 kasut boleh digunakkan untuk semua event dan pergi kemana mana  pun. Kalau perempuan, 10 kasut sekalipun belum tentu cukup. Mesti nak bercolour colour, jenis, jenama, pattern dan sesuai dengan setiap tempat yang dipergi. 

Walaupun namanya perempuan, tapi setiap orang mesti ada citarasa masing-masing. Sebab tu la, kita boleh nampak yang ada orang akan memilih untuk pakai heels, wedges, flat shoes, peep toe, loafers, dan banyak lagi. Ikut keselesaan sendiri. It's all about yourself. Depends. Tapi, personally ika suka flat shoes. 

Sebab nak gi kerja pun tak boleh pakai kasut lain. Kena kasut bertutup. Nak masuk  dewan exam pun sama. Tu yang nak senang beli je kasut jenis macam ni. 

One of my fav flat shoes ever is from Zalora Malaysia
Ika pernah beli 2 flat shoes dekat Zalora. And sangat la selesa and tahan lama. Yang penting sebenarnya, tahan lama dan murah. 
Dekat luar sana mungkin murah, tapi pakai sekali dua dah terkopak atau tercabut tapak. Gambar pertama yang dekat atas tu, Flat Shoes dari Zalora. Ika beli tahun 2015 macam tu kalau tak silap. Still boleh pakai lagi. :) 

________________________________________________________________________________

Flat shoes yang lawa just for RM 29 (use filter , price low - high ). Dapat banyak diskaun and also many sizes. The best thing yang ika rasa mudahnya beli flat shoes ni dekat Zalora is, kita dapat tahu so many details about that specific product when we click it. 
As you can see below, bagi siapa yang tak familiar with Zalora website. Kita boleh baca in details material kasut, colour available, sizes, and also yang paling best is kita boleh zoom dekat gmbar and tengok every angle in that choose that we want to purchase.
And kita kena sendiri tahu la size kaki kita. Senang sikit nak beli. 







2 TIPS PERMULAAN MEMILIH FLAT SHOES CARA IKA

1. Ukur lebar & panjang kaki. 
Tersangat la penting untuk kita tahu size dan lebar kaki kita sebab senang untuk mencari dan membeli kasut. Kita pun tak akan drag masa terlalu lama semata mata sebab taktahu size kaki kita. Dan yang pasti, semua size kaki individual sangat la berlainan. 

2. Beli Kasut Waktu Petang 
Orang kata waktu petang kaki kita akan mengembang. Kalau beli waktu pagi, size kaki kita akan mengecil. So, maybe kadang tu kita beli waktu pagi. Petang dah mcm ketat sikit bila pakai. Hee.
Tapi kadang tu, tak ada la mengikut mananya pun. Jenuh la nak kena tunggu petang baru boleh beli kasut haha. 

So readers. Jom jenguk website Zalora Malaysia. Ada banyak jenis flat yang dijual. Ika jamin korang mesti suka. 

28 comments:

  1. pompuan.. klu bleh nk satu baju satu kasut :) LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha memang pun. sama la dengan ika. Baju kasut sama banyak. Kakinya ada dua je hehe.

      Delete
  2. tips yang menarik, miza suka beli waktu malam maksudnya kena amik extra inch lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee tapi kadang tu langgar jugak miza. Ika beli je bila bila masa pun. Dah kalau terdesak nak pakai kan. Takkan nak tunggu hehe. Tips hanya berkesan bila kena dgn keadaan nya hehe.
      Malam maybe ambik besar lbh sikit and rasa mcm kalau pakai stokin pun still dia comfortable.

      Delete
  3. Siqah tak pernah lagi beli kasut online. Takut saiz tak betul. Biasa pakai saiz 5 ada jugak certain shoes pakai saiz 6.

    Ada jugak berkenan dengan kasut kat Zalora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang. Sometimes ika pun cm risau kalau nak beli. Kasut ni dia tak sama. Ika boleh agak kalau flat shoes, ika size apa. So, dr situ cm berani beli. Kalau kasut lain cm fikir jugak hee.

      Zalora banyakk lawa. Geram TT

      Delete
  4. Lawanya.. Akak tak pernah lagi beli online kasut.. Risau tak muat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEE. Kalau tau size, insyaAllah boleh cuba beli :) Kadang tu, memang beli online ni ada je cm ketat sikit, longgar la. Tapi, buat masa sekarang. Ika beli, ika rasa selesa sebab kena dgn size kaki.

      Delete
  5. Pmpuan wlupun kasut dah ada bbrapa pasang tetap ckp tak da kasut bila nk kluar or g keje๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe normal sangat perempuan kan mmg cmtu. Tak boleh nak dinafikan lagi hehe ๐Ÿ˜‚

      Delete
  6. Nani pun suka jugak flat shoes yang macam ni, senang nak pakai. Heheh. Zalora serius ada banyak gila pilihan sampai rambang mata nak pilih. Eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Yayy, kita geng. Sep sikit. Memang. Dekat Zalora banyak pilihan. Sampai kadang tu, scroll je lebih. Nak belinya taktahu nak pilih mana hehe.

      Delete
  7. i had problems to wear flat shoes each and every time sbb selalu melecet. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really? Tapi memang ada jugak yang jenis melecet bila pakai. Ika pun tak sure kenapa. Kawan ika ada jenis mcm ni jugak. Ika suruh dia letak plaster bila nak pakai atau losyen. huu

      Delete
    2. haha same here. kene pakai plaster jugak selalunya. sbb tu prefer pakai sport shoes je. hehe

      Delete
  8. tak pernah lagi beli kasut secara online.. bukan apa, kadang2, saiz dah pilih yg betul tp tetiba kasut tu mcm besar atau kecik.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee. Kemungkinan besar benda ni nak jadi sgt la besar. Faham faham perasaan mcm susah nak beli online gara gara was was hehe

      Delete
  9. Tak pernah shopping dekat Zalora, tak sangka murah2 juga kat situ eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee. Try la. Ada yang affordable untuk dibeli and lawa. :)

      Delete
  10. cikyan tak pernah lagi beli dgn zalora..pnah dgr lazada je...ngn shoppee pon xpnah... blh la kan cuba cuba... manatau ada yg bkenan ke kans..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee nanti cikyan cuba la bukak zalora pulak ;) Ika suka semuaaaaaa website shopping habiskan duit ni haha

      Delete
  11. Hana pun minat flat shoes ^^ tapi versi pinky2 sikit lah hahah! tak sah kalau tak colour pink! heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeyyy geng. Sep sikit. Ika suka colour safe kalau beli flat shoes. cm hitam kelabu putih krim peach hee

      Delete
  12. banyak menarik kasut2 di zalora kan. rambang mata tengok. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan azah kan. Rambang sangat mata bila tengok website Zalora hehe.

      Delete
  13. Beli kasut waktu petang tu xtau, thanks tau share info Ika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee ni org org tua selalu kata. Ika dengar je hehe.

      Delete