Feb Haul 💸

7:47 AM


Assalamualaikum &Hi readers ❤️️
Memandangkan, bulan Feb pun dah nak habis. So, ika ambik kesempatan untuk beli satu dua buku untuk memenuhi kehendak dan kepuasan membaca. Ika suka bila dapat pegang physical book. Tak pasti kenapa mcm tu. Ada jugak nak mencuba untuk baca ebook. Tapi we will see later camna. Hee.

And yes, ada yang tanya. Gambar buku dalam blog ni ika punya atau ambik dari google? Buku buku ni semua simpanan ika sendiri. Ika tangkap gambar and edit sendiri. Effort untuk semua ni just untuk memuaskan mata sendiri. 
If ika ambik dari google, ika memang akan bagitahu and credit. Sebab ika tahu, apa pun, kena credit owner of the picture.

So, let's begin. Buku buku ni semua ika beli masa singgah ke Jualan Gudang Karangkraf hari Ahad lepas. Alhamduliilah. Finally ada someone special yang sudi melayan ika untuk pergi ke pesta buku. Suka tengok dia mcm dapat "in" dengan buku buku sama mcm ika. 
Memandangkan, tak ada bajet sangat. But then still jugak nak jejakkan kaki. 
Berbekalkan RM20. Ika dapat la beli 5 buku. Which is for me, more than enough. 


1. GELORA JIWA / AISYA SOFEA : RM 3
2. BILA KUPETIK GITAR / FAHMI FAIZ  - RM 3 
3. DI HUJUNG MUNCUNG MESINGAN / FAHMI FAIZ  - RM 3 
4. DOKTOR, SAYA TAKUT JARUM / DR ZUBAIDI HJ AHMAD - RM 3 
5. FITRAHKAH KITA SEBAGAI HAMBA CIPTAAN ILAHI / PROF DATO DR SIDEK BABA - RM 1 

Ada sebab kenapa ika beli semua buku ni. Sebab, sebelum ni nak beli buku buku motivasi sangat la mahal. Even buku ni ni mcm dari tahun tahun sebelum ni. Tetap, ianya buku. Novel cinta tu ika ambik sebab sentimental sangat kasi ika teringat masa dulu baca buku ni zaman sekolah hehe. 

Korang tahu kan, yang jualan gudang still lagi berlansung dekat Shah Alam. 
Siapa yang suka buku tu and dekat dengan SA. Pergilah grab buku murah :) 
Ika sekarang tengah baca Bila Kupetik Bintang. InsyaAllah, review akan menyusul. 




See you in next entry. InsyaAllah. 
Hi March. Please be nice to me. 💃

You Might Also Like

16 comments

  1. Used book ke Ika? Murahnya RM3, biasa saya beli RM5 cheapest untuk kulit elok..nasib baik jauh, kalau dekat..pi jugak karangkraf tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auni. Tak, bukan used book. Ni memang dalam plastik lagi semua buku and baru. Paling murah ika beli buku dekat karangkraf is RM1. Sebab depa kadang buat sales, harga buku murah sngat. Hehe. Kalau dekat, rasanya banyak dh borong. Novel RM3 semua best best hehe.

      Delete
  2. yyyeaayyyysss semua nampak best...cikyan mmg suka laa...ika, pelase nanti buat review eh buku ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah cikyan. Nanti kalau ika dah habis baca. ika buat review ya :)

      Delete
  3. seronoknya dapat borong buku.nak pergi jauh sangattt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok tu seronok jugak, tapi ada lebih duit sikit lagi seronok hehe.
      Em itu la. Mana yang jauh tak dapat dtg beli. Tapi kdg kdg ada je depa buat pesta kat negeri negeri lain.

      Delete
  4. Wow bestnya dapat beli harga murah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee best awak. Cuma kalau duit pun ala kadar je em cmtu je la wak dpt beli nya huu

      Delete
  5. rajinnyaa membaca! hobi ea membaca ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya Azah. Memang minat membaca hee. kalau ada kelapangan masa.

      Delete
  6. Murahnya. RM20 untuk 5 buah buku. Bestnya bila beli buku murah camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah Siqah. Kalau iman ika cm senipis kulit bawang. Ika rasa ika borong banyak dah haha.

      Delete
  7. Tak merasa nak jualan ini.. Wargh... Budget is very tight tapi masih membeli secara online.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tapi akak masih rancak membaca. Salute!

      Delete
  8. Replies
    1. BBW mcm pesta buku pesta untuk semua jenis buku dan utk semua publisher. Yang ni publisher karangkraf. Buku pojok pun ada untuk pesta ni.

      Delete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe