Perempuan Berkebaya Merah.

5:32 PM


Assalamualaikum & Hi readers ❤️

Semalam, ika ternampak satu video perempuan berkebaya merah yang semua org tgh kecohkan. Dah la ika tertengok waktu pagi buta. Haha menyesal betul. 
Elok cantik je dia pakai kebaya merah huhu. Siap kain bercorak lagi. Tapi tak nampak muka. Ish geram. 
Tak pasti betul ke atau sekadar main main. Tapi, video ni berjaya buat ika rasa ketar lutut. Phew. 

Depa kata, dulu pernah ada cerita pasal perempuan kebaya merah ni dekat Kedah. Tapi taktahu nak kata la betui ka dak. Even kalau di-search di google, boleh tengok yang ada pasal perempuan berkebaya merah ni. Haha. Ni kalau ika terjumpa ni masa drive, mau berlari sambil menangis haha. 

Apa pun, jangan terlalu taksub dengan benda ni dan jangan la jugak tak percaya lansung tentang kewujudan makhluk lain selain kita di muka bumi ini. Cukup la sekadar kita tahu yang ianya ada. Jangan berani dicabar, ditegur, dan sebagainya semata mata nak prove to everybody yang hang berani. 




Tengok tarikh video ni tahun 2018. Baru lagi ni. Huhu. 
Selamat Menonton. Credit to owner of this video. Tak sure siapa. :) 
Wallahualam. 

You Might Also Like

19 comments

  1. i wonder is this true kan.... scaryyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scary rite. But i'm not sure this video is true or not. Cuma macam if jadi dekat kita, marilah berhuhu. Takut hokayy huu

      Delete
  2. baru tengok tadi kat twitter~ hahahaa! ketaq mata tengok. dah lah last-last tetibe kat depan kereta hahaha. tapi memang ramai dah nampak perempuan kebaya merah tu kalau lalu kat situ or lalu jalan area Kedah. tapi selagi dia tak kacau okay la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kalau takkacau, takkan la dia nak kacau kita sesaja kan hee. Ika taktahu betul ke tidak video nya sebab ada yang kata fake. So, wallhualam.

      Delete
  3. wah gile seram..klo AD kompem dah xleh drive..si owner kete pon patah balik kan...nasib tak tunjuk muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, kalau jadi dekat kita. Berlari tak cukup tanah haha. Kalau tunjuk muka, mau ketar lutut. huu

      Delete
  4. ada yg kata video ni depa reka...ada yg kata betul..hahaha..taktau la...tp kalau terserempak mcm ni, lari jugk ni.hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, ika ada terbaca yang ni sebenarnya bukan betul sebab ada bayang la apa la. Haha ika bukannya expert pun benda benda alah ni haha. Tapi, kalau jadi bbtul mau tak lari haha.

      Delete
  5. betul tu! dekat dunia nie ada makhluk lain selain kita.. jadi kita kena selalu baca quran dan doa pelindung diri.

    ReplyDelete
  6. yang ni tak betul kan? sebab tadi tengok kat fb org kata depa saja main2

    ReplyDelete
  7. Saya pun baru semalam tengok video nie, tapi tuelah.. takleh nak cakap, boleh percaya tapi jangan terlalu taksub, sebab makhluk halus nie dah ada kat bumi nie sebelum kita.. Jadi kena kuatkan pendinding dalam diri kita..

    ReplyDelete
  8. LZ pun pernah dengar cerita perempuan kebaya merah ni kat Kedah.. Member dari Kedah khabaq. Pompuan ni akan muncul sekitar pukul 2 - 4 pagi dari celah-celah pokok bunga di highway memakai kebaya merah minta tumpang katanya, wallhualam..

    Tak sangka cerita ni muncul semula..

    ReplyDelete
  9. CCL pun ada tertengok juga video ni pagi tadi ,, memang seram habis ..

    ReplyDelete
  10. Tadi baru lepas tengok parodi tentang ni kat Insta hehe >_< tapi video yg kak Ika share ni goncang sikit nak tekan button play T^T

    ReplyDelete
  11. Serem perempuan berkebaya merah ni tak berani pun buat tenongok

    ReplyDelete
  12. gimmick je video tu tapi memang ada masuk paper kes PKM ni. Sama la kita ika sampai ketor dibuatnya

    ReplyDelete
  13. Mrs. A ada terbaca pasal ini juga tapi katanya gimik cerita The Pontianak Legend.

    ReplyDelete
  14. Tak tengok video ini walaupun duk lalu lalang dekat timeline.. kikiki.. Tak rela nak menakutkan diri sendiri.. Hahaha..

    ReplyDelete
  15. Alamak..terklik pulak video tu..seram..

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe