Apr 24, 2018

# Life

Menang GA Lea Azleeya & Review Jali Ohsem The Comic.


Assalamualaikum &Hi readers ❤️️

Baru baru ni, ada rezeki ika untuk menang GA dari sis Lea. Boleh refer sini. Which is untuk hadiah Komik Ankel Jonni. Terkejut jugak bila tengok nama ada di hujung hujung video. Alhamdulillah. Thankyou Sis Lea & Ankel Jonni. So, today dapat parcel from Ankel Jonni. Punya eksited sampaikan bila bukak tu, terus baca dekat ruang tamu since memang takda benda nak buat dekat rumah ni. Sejak tanam anggur dekat rumah. Hee. 

Ankel Jonni ni  cam so familiar to me. Maybe pernah terbaca komik dia dekat memana. Rupanya dia ada blog. Maybe dulu ika pernah baca komik dia haha. So gais, kalau nak singgah ke blog dia boleh klik sini


                                                            REVIEW                                                               

PELUKIS/ PENULIS: ANKEL JONNI 
IDEA & KONSEP: ANKEL JONNI 
DESIGN DAN SUSUN ATUR: ANKEL JONNI 
EDITOR: ANKEL JONNI
PENERBIT: KOMIK KE BULAN 
HARGA: RM 7 
PAGE: 91 PAGES 

Macam yang korang boleh nampak dekat cover komik ni. Segala info pasal harga dan penulis ada dekat situ. And ika habiskan dalam masa sehari saja sebab pulun baca. Tabik dekat orang yang reti melukis ni. Sebab tangan sangat berseni. Ika cukup suka tengok cover page yang menarik. And komik ni ada satu cover page yang sangat menarik dan hipstur. Korang tengok mak pak Jali and Jali camna. Haha. Mak dia sangat hipstur. dengan baju kurungnya haha. 

Komik ni sangat bersahaja. Cerita pasal Jali.  Bagi ika, personally. Komik yang senang untuk difahami dan santai. Kelakar and comel je character yang ada. Mak bapak Jali punya perangai ngada gedik okay bila sweet swet haha. Jali pulak macam macam ragam. Dengan kelam kabutnya haha. Haih. 

Ada banyak part yang kelakar. Adik sis kata, sis spesis mudah terhibur.Tapi i dun think so. Memang ada part yang kelakar. Ingat ika gila ke gelak walaupun takda benda kelakar. haha. Kemon la. 

Eventho dia black and white comic. Kualiti sangat bagus. Remind me of Ujang. Haha. Size of gambar pun besar gabak and penggunaan bahasa komik yang okay hehe. Kreatif betul Ankel Jonni ni sebab semua dia buat dari A to Z for this komik. Effort dia kena puji. 


Good job Ankel Jonni. Semoga idea untuk melukis komik sentiasa mencurah curah ke ladang gandum. Selamat berkarya. You ken duit. 💪🏻If ada rezeki lebih, keluarkan la yang berkaler punya. Hee. And create la lagi banyak  banyak banyak watak yang dekat di hati pembaca. Dekat fb boleh baca lagi banyak and berkaler. Nice one. 

RATE: ⭐️⭐️⭐️ point five haha. Can?  Lepastu bundarkan. 
Siapa yang suka baca komik. You gais may try to read this. Support our local kartunis please. Tak salah ada dis komik as one of your comic's collection. 

FACEBOOK & IG 📱: KOMIK KE BULAN 

20 comments:

  1. perghh cover diaa. makcik siap dab hahaha. btw, tahniah ika! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kann. Siap dab. So rare hihi. Thankyou SN :D

      Delete
  2. Tahniah ika menang GA 😁👍

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak Ika!! ^^ semoga ada rezeki menang lagi! dan lagi! hehe ~ amiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Hana Chie :) Hee InsyaAllah Amin. Hehe

      Delete
  4. tahniah ika menang GA! Dah lama tak baca komik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Farhanna :) Hee. Ika pun lama takk bca. Ni baru baca hee

      Delete
  5. Komik yang menarik.. Tahniah Ika.. Dapat hadiah buku memang heaven r..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee. Terimkasih kak sha :) Untuk book lover. sangat heaven kak sha.

      Delete
  6. Bestnyaaaa Ika menang GA! Dapat komik lagi haa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee pestime melayan komik untuk tahun ni siqah. Lama dah tinggal hee. ;D

      Delete