MEE POKOK CERI, PENANG.

8:28 PM



Assalamualaikum & Hi readers ❤️️

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin semua. Lama menyepikan diri, baru harini mood nak blogging sampai. Itupun, setelah beberapa hari kita beraya. Lagipun, ika dah balik dari kampung. Tahun ni beraya dekat Penang and Perak. Menjadi satu kemestian kalau balik ke Penang, untuk ika singgah dekat satu tempat berdekatan dengan kampung ika untuk beli makanan fav ika. 

Entah kenapa kalau dekat Penang, mesti rasa berselera sangat. Hee.


Tapi sebab bulan posa masa tu, ika pergi kedai tu malam. Tak dapat nak ambik gambar banyak sangat sebab gelap hehe. So, hanya ada dua keping gambar saja yang boleh ika tunjuk dekat dalam blog ni. Ingatkan nak pergi dekat tempat depa masak untuk closeup gambar. Tapi, masa tu pakai cm nak pi tangkap ikan, bak kata adik ika dah mcm nelayan haha. 

Cakap saja saja pasal mee ni pun dah kecur air liur hee.




Mee ni special sebab campur sotong dengan daging. Boleh pilih sama ada nak sotong atau daging or both. Hee. Ika suka sebab lain dari yang lain. Tapi org Penang mesti dah lali makan mee jenis macam ni sebab berlambak ada juai dekat sana. Dekat KL rasa cam susah nak jumpa jenis mee mcm ni. If korang tau ada jual dekat area KL, drop comment nah.
Dekat kedai ni bukan ada jual mee saja. Tapi ada ais kacang (ABC), Cendol, Pasembuq dan lain lain. 

Ika perasan yang depa masak mee ni ada sos depa sendiri. Takkan nak tanya kan hee. Maybe resepi turun temurun. Tapi apa pun, ika suka. sebab kena dengan tekak. Lain orang, lain la pendapat dan citarasanya. Hee. 

Location: Mee Pokok Ceri, Bagan. 

See you gais in next entry okay? InsyaAllah. 

You Might Also Like

9 comments

  1. Alahai.. mengancam betul mee dagingnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee daging dia memang peh kak sha. Dgn sos nya lagi hee.

      Delete
  2. power la ada secret sauce tersendiri. Ingatkan mee ni ada ceri dekat dalam haha. Selamat Hari Raya ika :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Power kan. Siap letak sos dekat satu container besar hee. Haha kelakar pulak bila kata ada ceri hehe. Selamat Hari Raya awak :)

      Delete
  3. ohmyyyyy. why so kejammm. saya tengok ni time tengah puasa niiiii hahahaha

    ReplyDelete
  4. ehehe yang dok penang ni pun tak pernah sampai sini wakakaka..

    ReplyDelete

TOP COMMENTATORS ♥

Subscribe